MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wysypka u 2latka - co to jest?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 2 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kociefraszki

Post #1 Ocena: 0

2011-06-01 21:33:56 (14 lat temu)

kociefraszki

Kobieta

Z nami od: 24-03-2011

Nie myslalam o testach, ale o zwyklej dedukcji. Co nowego pojawilo sie w ostatnim czasie. Nowy proszek do prania? Cos nowego w jedzeniu? I dlatego pytalam czy dziecko reagowalo na cos alergicznie - jesli tak, to zwieksza prawdopodobienstwo ze to wysypka alergiczna.
Testow sie nie zrobi, ale pomyslec mozna - w ten sposob wyczailismy u polrocznego dziecka alergie na psia siersc. Potwierdzily ja testy, tyle ze znacznie pozniej.
I - jak pisalam - nawet lekarz nie postawi diagnozy nie widzac dziecka.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

Post #2 Ocena: 0

2011-06-01 21:50:50 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2011-06-01 21:56:34 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ewela119

Post #4 Ocena: 0

2011-06-01 21:58:49 (14 lat temu)

ewela119

Kobieta

Z nami od: 25-03-2011

Zyrtecu w tabletkach nie wolno podawac tak malym dzieciom a ten w kropelkach jest na recepte. Z reszta Zyrtec to nie krople na katar i moze miec powazne skutki uboczne, moja corka brala go przez dosc dlugi okres czasu na zalecenie alergologa, dokladnie przecztalam ulotke i nie zaryzykowalabym podawania go na wlasna reke. Mowisz ze polski lekarz kazal kąpac dziecko w krochmalu, z tym ze krochmal wysusza skore i moze dodatkowo pogorszyc sprawe, ja w przypadku plam i wysypek postawilabym na nawilzanie/natluszczanie skory. Dobre sa kosmetyki E45 badz Oilatum, do kupienia w kazdym supermarkecie badz Bootsie.

Do góry stronyOffline

grzes-24

Post #5 Ocena: 0

2011-06-01 22:00:24 (14 lat temu)

grzes-24

Mężczyzna

Z nami od: 06-06-2009

Oki zaczniemy od smarowania sudokremem.
Myślałem już że dzieciaczek ma uczulenie na koty bo ostatnio chodzimy do znajomych co kotka maja, ale kilka miesiecy temu chodzilismy do innych znajomych co tez koty mieli i nie bylo zadnych efektow ubocznych

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #6 Ocena: 0

2011-06-01 22:03:31 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

annussia

Post #7 Ocena: 0

2011-06-01 22:08:09 (14 lat temu)

annussia

Kobieta

Z nami od: 23-06-2010

ja z kremow nawilzajacych najbardziej chwale epaderm - wyglada jak smalec. Mozna go takze dodac do kapieli. Jak bedziesz u gp na pewno cos doradzi. My wyprobowalismy chyba wszystkie nawilzajacei epaderm okazal sie dla naszej malej nalepszy.

p.s. polscy lekarze u 90% dzieci widza atopowe zapalenie skory i sugeruja kapiele w krochmalu... koniecznie skontaktuj sie z gp lub hv
bla bla bla...

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2011-06-01 22:16:02 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2011-06-01 22:18:24 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

wielbicielka

Post #10 Ocena: 0

2011-06-01 22:25:26 (14 lat temu)

wielbicielka

Kobieta

Z nami od: 29-04-2011

Cytat:

2011-06-01 22:00:24, grzes-24 napisał(a):
Oki zaczniemy od smarowania sudokremem.
Myślałem już że dzieciaczek ma uczulenie na koty bo ostatnio chodzimy do znajomych co kotka maja, ale kilka miesiecy temu chodzilismy do innych znajomych co tez koty mieli i nie bylo zadnych efektow ubocznych

uwazaj z tym sudocremem bo pogorszysz sprawe, moje dziecko dostalo uczulenia na sudocrem

zanim bedziesz dziecko meczyc sprobuj poszukac winowajcy, moze to sa potowki ( wlasnie u nas sie pojawily pryszczyki, w jednym miejscu powstaja w drugim gina ) moga miec rozna postac, poogladaj zdjecia w necie i bedziesz zdziwiony. Zrobilo sie cieplej ale przez ten wiatr chlodny nie wiadomo jak te dzieci ubierac.
Moze to reakcja na proszek, na plyn do plukania, na to ze skora przesuszona.

Ja mialam robione testy, nie wiem czy takie dziecko bardzo spokojnie to zniesie, widok igly, uklucie do tego dochodzi alergen ktory jest wyznaczniekiem tych testow ( swedzi jak cholera), nie pamietam jak sie on nazywa fachowo. Szukaj najpierw w domu i na wlasna reke, testy moga nic nie wykazac tak bylo u mnie. Sama po 8 latach zycia na lekach zorientowalam sie na co mam uczulenie, caly czas mi wmawiali ze mam uczulenie na drzewa i jakies pylki okazalo sie ze mam alergie pokarmowa na 2 ulubione rzeczy..........:-[

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,