Str 5 z 7 |
|
---|---|
wielbicielka | Post #1 Ocena: 0 2011-06-05 20:57:24 (14 lat temu) |
Z nami od: 29-04-2011 Skąd: Londyn |
przypomina mi sie panika przy ptasiej grypie, swinskiej grypie, kilka lat wczesniej choroba wściekłych krów ciekawe co bedzie za rok...........
|
marcinb | Post #2 Ocena: 0 2011-06-05 21:09:01 (14 lat temu) |
Z nami od: 20-05-2006 Skąd: Newark on Trent |
A jak jest umieralnosc przy zakazeniu E.Coli i jaki przedzail wiekowy?
Bo moze to zwykla sciema, taka gorsza biegunka. Ludzie umieraja i na grype zwykla i jakos nikt nie panikuje. Czyzby znowu szef jakiegos koncernu rozwodzil sie i zaostalo mu za malo kasy aby godnie zyc? Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|
Dwunasty | Post #3 Ocena: 0 2011-06-05 21:10:51 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
![]() Cos tam musi być na rzeczy ale generalnie centrum zakażeń jest w Niemczech i stamtąd się roznosi dalej. A że jest to nowy szczep bakterii to na razie walczą. |
Adacymru | Post #4 Ocena: 0 2011-06-05 21:46:42 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
Dzisiaj maz mowil, ze wspominali, ze oskarzona jest teraz brukselka, ale jak dla mnie, to moglaby nie istniec i tak, wiec zadna strata.
Ada
|
Dwunasty | Post #5 Ocena: 0 2011-06-05 21:52:18 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2011-06-05 21:46:42, Adacymru napisał(a): Dzisiaj maz mowil, ze wspominali, ze oskarzona jest teraz brukselka, ale jak dla mnie, to moglaby nie istniec i tak, wiec zadna strata. to by była wielka świąteczna tragedia w UK. ![]() ale szczęście dla tysięcy kitchen porterów i pomocników kucharzy którzy muszą te małe gówienka obierać ![]() |
|
|
Post #6 Ocena: 0 2011-06-05 22:39:34 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
krakn | Post #7 Ocena: 0 2011-06-06 00:16:07 (14 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
bo trzeba zarcie i rece myc przed jedzeniem
a to roznie bywa... Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Dwunasty | Post #8 Ocena: 0 2011-06-06 00:17:48 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2011-06-05 22:39:34, izap721 napisał(a): A po co brukselkę obierać? Ja dziś miałam do obiadu mizerię i pomidory w śmietanie...mam nadzieję,że będzie dobrze. no niestety w porządnej restauracji trzeba obierać z tych listków które odstają i czernieją. ![]() |
krakn | Post #9 Ocena: 0 2011-06-06 08:41:09 (14 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
no i dzis niemcy przyznaja ze problem maja u siebie, co najmniej jedna ferma, tzw ekologicznam.
Najprawdopodobniej pochodzi z naturalnego nawozu, przy produkcji hydroponicznej kielkow i nawozenia gnojowka z zarazonej fermy. A tak pozatym, przeciez zarazki coli sa wszedzie i otacza nas zawsze. Tylko nasz organizm jest wstanie obronic sie do pewnego stopnia, jezeli ilosc baktri czy wirusow przekroczy zdolnosc obrony to organizm sie poddaja. Druga droga, to nieustanna i bardzo szybka mutacja, tym bardziej ze wirusy i bakterie sa bardzo prymitywnie zbudowane. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
justin1976 | Post #10 Ocena: 0 2011-06-06 09:30:26 (14 lat temu) |
Z nami od: 05-06-2007 Skąd: Londyn/Croydon |
A ja już po tych wszystkich doniesieniach o przeróżnych grypach, po prostu nie reaguje na takie doniesienia. Już nawet słyszałam, że to bioterroryzm i takie tam, ale o tej porze roku nikt mnie od pomidorków nie odgoni.
A tak a propos, to słyszeliście o gronkowcu złocistym w mleku w UK. No teraz jeszcze przestajemy pić mleczko. |