MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Operacja w pelnej narkozie

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2011-05-30 17:41:14 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2011-05-30 18:10:24 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

NoNickname

Post #3 Ocena: 0

2011-05-30 18:20:11 (14 lat temu)

NoNickname

Kobieta

Z nami od: 10-02-2011

Cytat:

2011-05-30 17:41:14, hazardzistka napisał(a):
We wtorek ide na operacje, strasznie sie boje. Mial ktos tutaj w UK operacje w pelnej narkozie i moze mi cos wiecej powiedziec i troche uspokoic. Ja to sie boje z sie nie obudze:/

Hahaha... spokojnie,na pewno sie obudzisz i nawet nie bedziesz wiedziala,ze cokolwiek Ci robili ;-)

Mialam operacje 2 lata temu i powiem Ci,ze tez sie wczesniej troszke denerwowalam,ale ogolnie,a nie mysleniem o tym,ze moge sie nie obudzic. Zanim "wjechalam" na sale operacyjna... spalam juz slodko jak niemowle :-]
Teraz tez czeka mnie nastepna,dokladnie pod koniec tego miesiaca,wiec .... nie strasz mnie,ze cos mogloby im nie wyjsc :-]

Do góry stronyOffline

myfreedom

Post #4 Ocena: 0

2011-05-30 18:34:15 (14 lat temu)

myfreedom

Mężczyzna

Z nami od: 21-12-2008

pelna narkoza to znieczulenie ogolne, bedzie nad toba czuwal zespol anestezjologiczny a wszystkie parametry zyciowe sa monitorowane na wysokiej klasy sprzecie medycznym, to co najwazniejsze czyli funkcja oddychania jest kontrolowana przez respirator a funkcja krazenia zabezpieczona przez szeroko pojety monitoring, zestaw lekow uzywany do znieczulenia jest w 100% bezpieczny i szybko metabolizowany przez watrobe a prawdopodobienstwo nieudanej narkozy jest promilowo baaardzo male, nie masz sie czego obawiac, mnie wybudzano juz dwa razy, zawsze pozytywnie, po wybudzeniu bedziesz odczuwac sennosc, bol pooperacyjny jest niwelowany dobrze dobranymi dawkami lekow przeciwbolowych wiec POWODZENIA..

a jesli moge zapytac to zabieg chirurgiczny czego dotyczy?

Do góry stronyOffline

becia80

Post #5 Ocena: 0

2011-05-30 18:42:24 (14 lat temu)

becia80

Kobieta

Z nami od: 09-10-2009

hey Hazardzistka, Ja mialam operacje w lutym, jak widac obudzilam sie :) nie masz sie co obawiac. Ja pamietam tyle ze mnie mnie uspili a pozniej sie obudzilam:)

Do góry stronyOffline

E-mailNumer SkypeNumer gadu-gadu

kolezanka_szkla

Post #6 Ocena: 0

2011-05-30 18:52:31 (14 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Kazdy sie boi narkozy i tego, ze sie z niej nie wybudzi. Twoje obawy sa zupelnie normalne. Myfreedom napisal w zasadzie wszystko co chcialam ja napisac. Hazardzistka - bedzie dobrze, nie daj sie i przestan myslec o glupotach. Trzymam kciuki. Daj znac jak juz bedziesz po operacji.

[ Ostatnio edytowany przez: kolezanka_szklanka 30-05-2011 19:06 ]

"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

Slowianka

Post #7 Ocena: 0

2011-05-30 18:59:22 (14 lat temu)

Slowianka

Kobieta

Z nami od: 04-01-2009

Ja mialam operacje w pelnej narkozie w pazdzierniku i tak samo jak ty balam sie tylko jednego : ze sie nie obudze. Denerwowalam sie do ostatniej chwili i przez te nerwy dostalam goraczki i malo by brakowalo a by mnie przez to nie z operowali.Nikt mi nie byl w stanie przetlumaczyc, ze wszystko bedzie dobrze. Ja juz taka jestem, ze nie lubie tracic kontroli nad swoim cialem ( pewnie dlatego panicznie boje sie latac ) Teraz to wszystko wspominam bardzo dobrze tzn: super personel i opieka. Uwierz mi hazardzistka, ze jak ja przezylam narkoze to kazdy moze! Na pewne rzeczy poprostu nie mamy wplywu a nerwy nic tu nam nie pomoga. Pomysl sobie, ze ludzie ktorzy sa przywozeni do szpitala w stanie krytycznym sa poddawani narkozie i budza sie z niej wiec tym bardziej zaplanowana narkoza jest milion razy bezpieczniejsza. Glowa do gory :)
"O każdej przyjemności mozna zapomnieć bez żalu, jeśli na jej miejsce pojawi się większa".

Do góry stronyOffline

Mieszko

Post #8 Ocena: 0

2011-05-30 19:12:26 (14 lat temu)

Mieszko

Kobieta

Z nami od: 16-07-2009

Ja miałam w zeszłym roku trzy operacje w pełnej narkozie. Jak widać, po każdej się budziłam :-] Po pierwszych dwóch straszliwie bolała mnie głowa przez jakieś dwie godziny po obudzeniu, ale za to potem nic innego nawet nie zakłuło. Po trzeciej - nie bolało mnie nic, tylko dalej bardzo chciało mi się spać.

Do góry stronyOffline

trenero

Post #9 Ocena: 0

2011-05-30 19:25:07 (14 lat temu)

trenero

Mężczyzna

Z nami od: 03-03-2011

Nie masz czego się bać...6 marca tego roku miałem operacje.Też miałem ;srakę;ale jakoś wytrzymałem.Usypiała mnie i budziła ładna pani anestezjolog tylko że koloru czarnego[nie jestem rasistą]Po wybudzeniu i próbie rozmowy,otwierając oczy byłem przerażony...myślałem że kolorystyka mi wysiadła.Widziała moje przerażenie,tylko się uśmiechnęła, pogłaskała po głowie i poszła...Naprawdę nie ma czego się bać..
hulaj atoo

Do góry stronyOffline

kociefraszki

Post #10 Ocena: 0

2011-05-30 19:42:53 (14 lat temu)

kociefraszki

Kobieta

Z nami od: 24-03-2011

Spokojnie - przerabialam. Idziesz lulu nie bardzo nawet wiedzac kiedy i budzisz sie niemal w tej samj chwili. Po prostu przerwa w zyciorysie, wyciety kawalek czasu. Tez mialam stracha bo to pierwsza moja narkoza byla. Aha! Nie nalezy pytac o czym sie gadalo nim "film wrocil" - przewaznie strasznie od rzeczy sie bredzi.:-|

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,