MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Dorosle Dzieci Alkoholikow

« poprzednia strona

Strona 6 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 6 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

yanovitz

Post #1 Ocena: 0

2011-05-13 10:46:41 (14 lat temu)

yanovitz

Mężczyzna

Z nami od: 10-12-2007

OK mialem sie nie wtracac ale co tam doloze swoje 0.03pln.

Otoz, wprawdzie nigdy nie bylem zdiagnozowany jako DDA ale zainteresowawszy sie niedawno tym tematem stwierdzam ze taka terapia na pewno by mi nie zaszkodzila.

Mysle ze sama swiadomosc problemu duzo mi pomaga, czy naprawde potrzebuje psychologa, terapii itd... nie wiem, chyba nie. Wiem tylko ze niektorzy radza sobie z tym o wiele gorzej niz ja, kolega Marcys czy inni. Sa ludzie, ktorzy sobie kompletnie z tym nie radza i naprawde nie na miejscu jest wysmiewanie tego czy ktos z takiej pomocy korzysta czy nie.

Ogolnie zgadzam sie z kolegami co do naduzywania lekow, terapii itd.. - dobrym przykladem jest rzekome, w wiekszosci przypadkow, ADHD u dzieci i faszerowanie ich ritalinem i psychotropami. Jestem rowniez przeciwko sluchaniu "domoroslych psychoanalitykow" bo czesto ludzie rzeczywiscie naczytaja sie rzeczy z internetu i od razu czuja w sobie moc experta.

Natomiast, prosze panowie nie wysmiewajmy takich problemow bo one naprawde istnieja i naprawde utrudniaja normalne funkcjonowanie i wplywaja na jakosc zycia. Jezeli ktos otwiera sie i szuka pomocy na forum to przynajmniej wypada to uszanowac i sie po prostu powstrzymac od komentarzy, ktore moga te osobe urazic. Jezeli chcecie dac komus rade w stylu: "Nie sluchaj domoroslych psychoanalitykow" to naprawde mozna to zrobic w inny sposob.
Jeśli pracujesz z oddaniem przez osiem godzin, możesz w końcu zostać szefem, by pracować przez dwanaście. Robert Frost

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krunschwitz

Post #2 Ocena: 0

2011-05-13 10:47:50 (14 lat temu)

krunschwitz

Mężczyzna

Z nami od: 21-05-2006

Cytat:

2011-05-13 10:39:04, CzasKobiet napisał(a):
Niestety internet i fora sa takim kanalem upustowym dla roznej masci frustratow,ktorzy agresje do siebie kieruja na zewnatrz,na innych,maja problemy z nazywaniem swoich uczuc,zaslaniaja sie szeregiem mechanizmow obronnych jak:unikanie,sarkazm,ironia,racjonalizowanie,intelektualizacja,generalizowanie i przeniesienie.

Nic dodać,nic ująć.Sam bym tego lepiej nie opisał.
Dodam od siebie jeszcze niespełnionych,domorosłych pseudo psychoanalityków i mamy komplet forumowej braci.
No może prawie komplet...
Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #3 Ocena: 0

2011-05-13 11:22:53 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

sonia77

Post #4 Ocena: 0

2011-07-29 12:11:46 (14 lat temu)

sonia77

Kobieta

Z nami od: 29-07-2011

hej Mam na imie agnieszka. Mam 33 lata. Wychowuje z partnerem 2 letnia Julke. Niestety moj partner pije i to coraz wiecej. Nie wiem co robic.Jestem na jego utrzymaniu, a ostatnio przepija pieniadze nawet na zycie. Chcialabym z kims porozmawiac o mojej sytuacji i jak z nie wybrnac bo niedlugo nas wyrzuca z mieszkania.Szukam pracy , mala pewnie oddam do zlobka lub niani.Tyle ze z pieniedzy ktore zarobie wiekszosc pojdzie na oplate zlobka a nie starczy na mieszkanie lub chocby pokoj. Niemam tu rodziny ktora pomoglaby mi w opiece nad dzieckiem. Agnieszka.

Do góry stronyOffline

brookaciki12

Post #5 Ocena: 0

2011-07-29 12:16:40 (14 lat temu)

brookaciki12

Kobieta

Z nami od: 26-07-2011

może masz znajomych ?? napewno są instytucje które pomagają takim jak Ty, najważniejsze że chcesz z Tym coś robić

Do góry stronyOffline

brookaciki12

Post #6 Ocena: 0

2011-07-29 12:21:33 (14 lat temu)

brookaciki12

Kobieta

Z nami od: 26-07-2011

najlepiej będzie jak się usamodzielnisz na tyle by się od niego odciąć, ale mając małe dziecko faktycznie może być to trudne, jeszcze jedną możliwością jest rozmowa z partnerem, jeśli go kochasz to może spróbuj porozmawiać i pomóc, daj mu do zrozumienia że może Was stracic . może sie opamięta

Do góry stronyOffline

Flowertin

Post #7 Ocena: 0

2011-07-31 15:54:56 (14 lat temu)

Flowertin

Kobieta

Z nami od: 31-07-2011

Czesc, wlasnie szukalam w Internecie grup wsparcia dla DDA w Northampton. Niestety, nie istnieja takie grupy w tej okolicy ale znalazlam Twoj wpis, ktory zaprowadzil mnie na ta strone i forum. Czy dowiedzialas sie czegos wiecej na temat DDA w Northampronshire?

Do góry stronyOffline

sylwiaQ

Post #8 Ocena: 0

2012-02-06 22:01:56 (13 lat temu)

sylwiaQ

Kobieta

Z nami od: 19-05-2011

A ktoś z Londynu??
'czasami jestem poza zasięgiem, całego świata ludzkich spraw'

Do góry stronyOffline