Str 12 z 12 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2013-03-04 17:02:47 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
jolantina | Post #2 Ocena: 0 2013-03-04 19:21:12 (12 lat temu) |
Z nami od: 17-11-2008 Skąd: Hogwart |
Hormony może...
U mnie wiele się zmienia w podejściu do sytuacji stresowych w zależności od poziomów hormonów. Inne tabletki, gospodarka własna organizmu...wiele czynników ma na te dziadostwo wpływ. Diabla oszukac nie grzech
|
atuk_90a | Post #3 Ocena: 0 2013-03-04 20:25:08 (12 lat temu) |
Z nami od: 13-01-2009 |
to jak to jest GP moze wypisac leki ktore zazywam, bez zanych badan?
|
paolcia23 | Post #4 Ocena: 0 2013-03-10 13:04:57 (12 lat temu) |
Z nami od: 17-05-2012 Skąd: Luton |
ja choruje na nerwice , moja GP przepisala mi leki antydepresyjne po ktorych czuje sie bardzo dobrze , oczywiscie leki nie zalatwia wszystkiego trzeba tez samemu chcec wyzdrowiec .
|
JaAkacja | Post #5 Ocena: 0 2013-03-28 09:10:04 (12 lat temu) |
Z nami od: 19-12-2012 Skąd: Londyn |
srodki uspakajające, herbatki prszki ziołowie jeśli nie pomaga to koniecznie do lekarza... sama się borykałam z nerwicą..w sumie nadal z nią walczę, ale już w łagodniejszej postaci niż wcześniej. Najlepiej zajmować sobie cały dzień zajęciami i wysypiać się i odżywiać dobrze.... Rozmowa z przyjaciółmi też zawsze pomaga
![]() |
|
|
Terapia | Post #6 Ocena: 0 2013-09-21 19:44:22 (12 lat temu) |
Z nami od: 21-07-2013 Skąd: Swindon |
Napady paniki to zaburzenie lękowe, które bardzo źle i niestety dość długo się leczy. Pracuje się terapeutyczne z lekarzem psychiatrą czy terapeutą, ten pierwszy dodatkowo może przepisać leki. Dobrze działają wszelkiego rodzaju sesje wyciszające czy biofeedback działający na zasadzie sprężenia zwrotnego oraz trapia behawioralna.
|
AnnOss | Post #7 Ocena: 0 2014-02-18 22:53:20 (11 lat temu) |
Z nami od: 18-02-2014 Skąd: Slough |
Hej pisze tu ponieważ potrzebuje porady. Moj mąż od kilku lat chorujje na nerwice w uk mieszkamy przez 4 lata. Od jakiegos czasu mamy problem ze zdobyciem lekow z pl, zażywa xanax sr i estazolam co go utrzymuje w normalnym trybie życia i bez atakow. W polsce nie ma juz nikogo kto mogl by nam przesylac te leki a mąż nie moze tak poprostu nie zazyc dawki leku bo skonczy sie to atakiem padaczki. W pl lekarz proponowal mu terapie odwykowa i wszystko bylo by super jednak nie mozemy pozwolic sobie na tak dlugi pobyt w pl mamy tu dziecko i cale nasze zycie. Dlatego tez prosze podpowiedzcie mi czy jesli udamy sie do gp i przedstawimy cala sytuacje to czy moze on wypisac takie leki i jak sie dostac do psychiatry w uk? Czy trzeba najpierw do gp czy jak? Tak naprade to jest jedyna rzecz ktora nas dreczy i sprawia ciagle problemy, zyjemy tu zalozylismy rodzine i chcemy zeby wszystkie nasze sprawy byly w uk tylko wlasnie choroba męża to jest jedna ze spraw za ktora nie wiemy jak sie zabrac i leczyc tu w uk... Tak ogolnie to mąż po wielu latach terapi i zazywania lekow ma sie o wiele lepiej, z mila checia zmienil by leki na cos lżejszego nie tak bardzo uzależniającego tylko jak ??
|
Adacymru | Post #8 Ocena: 0 2014-02-18 23:14:05 (11 lat temu) |
Konto usunięte |
Gwarancji ze lekarz przepisze tylko odpowiedniki polskich lekow nie ma.
Zaczac trzeba od GP, ktory skieruje do specjalisty. Dokumenty choroby dobrze miec, przygotowac sie do spotkania, napisac wazne informacje zeby nie zapomniec. Cytat: New referrals
Please contact us on 0300 365 0300 for all enquiries about mental health services and all new referrals. You can be referred by your doctor, health visitor, police, hospital, accident and emergency services, as well as other agencies working in the community. Individuals can self refer, and carers can also make a referral, although usually we recommend that you visit your GP in the first instance. slough.community-mental-health-team.
Ada
|