MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Aptamil1 zmiana na comfort

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ragazza

Post #1 Ocena: 0

2011-03-09 16:46:21 (14 lat temu)

ragazza

Kobieta

Z nami od: 08-07-2010

Acha, ja dodam tylko, ze my konsultowalismy sie z GP w sprawie zmiany mleka i zarowno GP jak i HV radzili, zeby zmienic Aptamil na inne mleko, bo ponoc Aptamil jest gesty i ciezkostrawny. No i u nas akuart poskutkowalo. Moze poczytaj na angielskich forach o tym mleku, bo duzo mam sie skarzy na nie. W kazdym razie warto sprobowac zmienic, zeby ulzyc dzieciatku.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2011-03-09 16:57:34 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

perfekcja

Post #3 Ocena: 0

2011-03-09 17:11:41 (14 lat temu)

perfekcja

Kobieta

Z nami od: 17-05-2008

Dokladnie tak jak Aga napisala. Nowe mleko wprowadzalam stopniowo. Najpierw 30 ml, bo moj syn byl wtedy wlasciwie noworodkiem. Potem wiecej i wiecej az nowe mleko zastapi stare. A jesli chodzi o moja opinie o mlekach tutejszych to Cow&Gate jest moim zdaniem najlepsze.
A, i jeszcze jedno. Ja na poczatku robilam synowi to mleko rzadsze. Jak normalnie daje sie miarke na 30 ml wody to ja dawalam miarke na 40 ml. Czyli na butelke 240 ml sypalam 6 miarek a nie 8.
Sprobuj zmienic wode. Juz teraz rob mleko z butelkowej lub filtrowanej. Odstaw kranowe. I sprobuj robic rzadsze mleko. Nie zmieniaj mleka co chwile (choc akurat Aptamil to ja bym zmienila na Cow&Gate) i nie bierz mleka na recepte, bo jesli Twoje dziecko jest zdrowe to zly pomysl. Tylko musisz znalezc sposob, zeby brzuszek dobrze z Wami wspolpracowal:)

Do góry stronyOffline

bambii

Post #4 Ocena: 0

2011-03-09 17:29:37 (14 lat temu)

bambii

Kobieta

Z nami od: 17-11-2010

Cytat:

2011-03-09 17:11:41, perfekcja napisał(a):
Dokladnie tak jak Aga napisala. Nowe mleko wprowadzalam stopniowo. Najpierw 30 ml, bo moj syn byl wtedy wlasciwie noworodkiem. Potem wiecej i wiecej az nowe mleko zastapi stare. A jesli chodzi o moja opinie o mlekach tutejszych to Cow&Gate jest moim zdaniem najlepsze.
A, i jeszcze jedno. Ja na poczatku robilam synowi to mleko rzadsze. Jak normalnie daje sie miarke na 30 ml wody to ja dawalam miarke na 40 ml. Czyli na butelke 240 ml sypalam 6 miarek a nie 8.
Sprobuj zmienic wode. Juz teraz rob mleko z butelkowej lub filtrowanej. Odstaw kranowe. I sprobuj robic rzadsze mleko. Nie zmieniaj mleka co chwile (choc akurat Aptamil to ja bym zmienila na Cow&Gate) i nie bierz mleka na recepte, bo jesli Twoje dziecko jest zdrowe to zly pomysl. Tylko musisz znalezc sposob, zeby brzuszek dobrze z Wami wspolpracowal:)

żadnego mleka się nie rozrzadza może to spowodować wieksze problemy i wiem coś na ten temat też myslałam ze moze jak mleko będzie rzadsze dziecko bedzie lepiej trawiło ale sie myliłam i pogorszyłam sprawę,a mleko stopniowo się zmienia np.jesli dajesz 3 miarki mleka które wcześniej piło dziecko to dajesz 2 miarki wczesniejszego i 1 miarkę nowego i tak kilka razy aż do zwiekszenia ilości i przejscia na nowe.

Do góry stronyOffline

ragazza

Post #5 Ocena: 0

2011-03-09 17:32:50 (14 lat temu)

ragazza

Kobieta

Z nami od: 08-07-2010

Niekoniecznie bambi, mi lekarz kazal wlasnie rozrzedzac na poczatku i to az o polowe. Jakos niczego to nie pogorszylo u mojej corki. A zmienianie bylo zalecane systemem, ktory podala perfekcja.

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2011-03-09 17:37:57 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

perfekcja

Post #7 Ocena: 0

2011-03-09 17:49:47 (14 lat temu)

perfekcja

Kobieta

Z nami od: 17-05-2008

Z tym rozrzedzaniem to nie bylo tak, ze sama sobie to wymyslilam. Nie zrobilabym nic bez konsultacji z lekarzem. To moje pierwsze dziecko i balabym sie eksperymenowac sama. To byla rada lekarza oraz HV. Moj syn ma sie doskonale. Cudowny czas bez zadnych kolek. A na wadze przybieral normalnie, mimo rzadkiego mleka. Teraz ma 4 miesiace i ja nie wiem co ta sa nieprzespane noce:)

Do góry stronyOffline

dinobara

Post #8 Ocena: 0

2011-03-09 18:12:52 (14 lat temu)

dinobara

Kobieta

Z nami od: 09-03-2011

czesc niewiem czy to pomoze ale wydzialam w sklepie taka butelke chyba tommy tipo specjalna na kolke moze to pomoze

Do góry stronyOffline

kawoszka78

Post #9 Ocena: 0

2011-03-09 18:28:47 (14 lat temu)

kawoszka78

Kobieta

Z nami od: 18-09-2009

każde dziecko jest inne, i każde wymaga innego rozwiązania, zacznij najpierw od wody, potem od butelki przeciw kolkom, a mleko rób trochę rzadsze niż zalecane, aptamil jest ciężki, mojej córce pasował, ale miała 8 miesięcy (aptamil pepti). Dawałam jej krople espumisan od urodzenia 3 krople, rzadko były potrzebne, ale pomagały, teraz ma 2 lata i jak zje coś ciężkostrawnego też jej daję. Kolki mają to do siebie że się pojawiają i mijają, trzeba przetrzymać. A facet powinien Ci pomóc, a nie krytykować, a jeśli ma kolki nie podawaj zbyt dużo kopru, bo jest gazotwórczy i może tylko pogorszyć samopoczucie dzidziusia, trzymam za Ciebie kciuki jak nie dasz rady dzwoń:-], pomogę

Do góry stronyOffline

Tomi13133

Post #10 Ocena: 0

2011-03-09 19:11:34 (14 lat temu)

Tomi13133

Mężczyzna

Z nami od: 03-02-2011

Hejka ja też zawsze podaję wodę przegotowaną,ale podaj czopki Viburcol powinno przejsc pozdrawiamy.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,