Str 2 z 4 |
|
---|---|
joni007 | Post #1 Ocena: 0 2011-04-09 00:17:38 (14 lat temu) |
Z nami od: 08-04-2011 Skąd: wincanton |
To jakas masakra/paranoja!!??!!
Czy jak wykupi sie ubezpieczenie na samochod w UK i przyjedzie sie nim do Polski to czy ono jest nadal wazne??? TAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (przynajmniej OC) A ludzkie zycie oraz zdrowie jest juz guzik warte i wszyscy maja to w d/gdzies??? Bo co??? Jest za duzo ludzi na Ziemii??? |
Dwunasty | Post #2 Ocena: 0 2011-04-09 00:35:22 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
Cholerka, 24 godzinna podróż samochodem w 8 miesiącu ciąży. Ty się martw aby gdzieś po drodze nie zaczęła rodzić.
|
ROTAREDOM | Post #3 Ocena: 0 2011-04-09 00:59:16 (14 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2011 Skąd: 英國 |
Cytat: 2011-04-09 00:17:38, joni007 napisał(a): To jakas masakra/paranoja!!??!! Czy jak wykupi sie ubezpieczenie na samochod w UK i przyjedzie sie nim do Polski to czy ono jest nadal wazne??? TAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (przynajmniej OC) A ludzkie zycie oraz zdrowie jest juz guzik warte i wszyscy maja to w d/gdzies??? Bo co??? Jest za duzo ludzi na Ziemii??? jest nas tylko 6,8 mld ______________________________________________________________ گاو نر اینترنتی
|
joni007 | Post #4 Ocena: 0 2011-04-09 01:31:54 (14 lat temu) |
Z nami od: 08-04-2011 Skąd: wincanton |
czy w naglych przypadkach przyjmuje sie ludzi z UBEZPIECZENIEM z UK??? Musza!!! bo inaczej by sie "ich" pozwalo. A pozniej co? wystawiaja ci rachunek przed wyjsciem ze szpitala???
Ciekawe jak nie chcesz zaplacic to wzywaja policje, ktora zabiera Cie na komisarjat i za poswiecony czas na postepowanie, tez wystawia rachunek???..... Przepraszam ze zasmiecam watek ale niektore informacje,ktore ostatnio do mnie docieraja, az mi gotuja krew w zylach... A moze jednak, ktos mi powie, ze nie ma problemu z akceptowaniem brytyjskiego ubezpieczenia w Polsce. szczegolnie zwracajac uwage na kobiety w ciazy... hmmm??? [ Ostatnio edytowany przez: joni007 09-04-2011 01:41 ] |
alfer74 | Post #5 Ocena: 0 2011-04-09 02:10:27 (14 lat temu) |
Z nami od: 29-05-2009 Skąd: londyn |
Cytat: 2011-04-09 01:31:54, joni007 napisał(a): czy w naglych przypadkach przyjmuje sie ludzi z UBEZPIECZENIEM z UK??? Musza!!! bo inaczej by sie "ich" pozwalo. A pozniej co? wystawiaja ci rachunek przed wyjsciem ze szpitala??? Ciekawe jak nie chcesz zaplacic to wzywaja policje, ktora zabiera Cie na komisarjat i za poswiecony czas na postepowanie, tez wystawia rachunek???..... Przepraszam ze zasmiecam watek ale niektore informacje,ktore ostatnio do mnie docieraja, az mi gotuja krew w zylach... A moze jednak, ktos mi powie, ze nie ma problemu z akceptowaniem brytyjskiego ubezpieczenia w Polsce. szczegolnie zwracajac uwage na kobiety w ciazy... hmmm??? [ Ostatnio edytowany przez: <i>joni007</i> 09-04-2011 01:41 ] Nie rozumiem czemu sie tak kolega gotuje, najpierw radze przeczytac dokladnie zasady na jakich dziala Europejska Karta Ubezpieczenia Zdrowotnego a dopiero wyrazac opinie. Karta ta daje mozliwosc kozystania ze sluzby zdrowia innego kraju w ktorym akurat jestesmy na urlopie i to w zakresie naglego zachorowania. Wszelkie inne przypadki nie sa nia objete !!!... Wedlug przepisow porod nie jest przypadkiem naglego zachorowaniaa jak najbardziej planowanym wydarzeniem. Kobieta w 37 tygodniu ciazy nie powinna podrozowac chyba ze pozwoli na to lekarz prowadzacy w szczegolnych przypadkach. Jesli nie to robi to kobieta na swoje wlasne ryzyko. Na wlasne ryzyko naraza zycie i zdrowie tak swoje jak i dziecka ktore ma sie narodzic. Istnieje mozliwosc wystapienia do NHS o wydanie skierowania do odbycia porodu w innym kraju czlonkowskim UE i wtedy jest on pokryty z pieniedzy NHS. Tak wiec krotko.... siedz kobieto na tylku az do porodu a dopiero pozniej pakuj manatki i jedz odpoczywac w PL. inzynier elektronik, specjalizuje sie w telefonii komorkowej, naprawiam i pomagam rozwiazywac wszelkie zwiazane z nia problemy - 07756957744
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2011-04-09 07:07:15 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #7 Ocena: 0 2011-04-09 07:11:53 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #8 Ocena: 0 2011-04-09 07:26:59 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
kociefraszki | Post #9 Ocena: 0 2011-04-09 13:33:00 (14 lat temu) |
Z nami od: 24-03-2011 Skąd: Keadby |
A jak sie to ma do ustawy o ochronie zdrowia kobiet ciezarnych, poloznic i malych dzieci? O ile wiem (niech mnie poprawi ktos jesli sie myle, ale cwiczylam to nie dalej jak w maju ub. roku) kobieta w ciazy, oraz w pologu (nie pamietam czasu po porodzie) ma prawo do swiadczen medycznych "refundowanych ze srodkow publicznych". Dowodem ze ma do tego prawo, jest karta ciazy. Jako zawodowy sklerotyk zapominalam zwykle "kwitka" z ZUS i pokazywalam jedynie karte ciazy. Dzialalo rowniez u dentysty. NIe wiem jak to sie ma kiedy karta ciazy nie jest polska. Z ciekawostek - w czerwcu zaliczylam zabieg z powodu obumarlej ciazy, w szpitalu zazadano oczywiscie dowodu ubezpieczenia. Powolalam sie na karte ciazy z ktora przyszlam do szpitala, "mila" @ za biurkiem poinformowala mnie radosnie ze "przeciez nie bylam w ciazy jak tu przyszlam". No, nie - najadlam sie zielonych sliwek? W kazdym badz razie wydaje mi sie (choc moge sie mylic w swietle owych doswiadczen) ze kobieta do porodu raczej jest w ciazy i opieka medyczna przysluguje jej niejako "za automatu".Dopytalabym solidnie, zwlaszcza ze czasem sie trafia na "dupokryte" co to woli powiedziec ze trzeba placic, zamiast sprawdzic w przepisach.
|
amazingviolet | Post #10 Ocena: 0 2011-04-09 16:11:55 (14 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 29-09-2009 Skąd: Londyn |
Jeli ma ubezpieczenie w UK, to powinna sobie wyrobi EHIC - EUROPEAN HEALTH INSURANCE CARD.
Od aplikacji do otrzymania mija max tydzie. Wiem bo mam. |