MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Homeopatia- oszustwo i wielka kasa dla koncernów...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 30 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 28 | 29 | 30 ] - Skocz do strony

Str 6 z 30

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2011-02-05 11:45:34 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

marcinb

Post #2 Ocena: 0

2011-02-05 11:50:05 (14 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

Proponuje odpowiedziec sobie na pytanie:

- Majac raka wolimy brac leki homoepatyczne dostepne w kazdej aptece czy posluchac sie lekarza onkologa?
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

Anthrax

Post #3 Ocena: 0

2011-02-05 11:54:27 (14 lat temu)

Anthrax

Z nami od: 31-01-2009

Cytat:

2011-02-05 11:45:34, sniper00 napisał(a):

istnieje takie coś jak reakcja alergiczna na pewne leki, dlatego tak długo są testowane, zanim wejdą na rynek, winnę ponosi zazwyczaj lekarz, ktory nie sprawdzi dokładnego działania leku i przeciwskazań, jednocześnie nie wie jak będzie tolerował ten lek pacjent... co nie zmienia faktu, że leki w 99% naprawde pomagają, a tylko czasem szkodzą, gdy ktoś je niewłaśiwie stosuje lub jest na nie uczulony.
Teraz porownaj to z teorią Henmana, o homeopatii, gdzie facet wierzył w pamięc wody i to że im bardziej rozrzedzony preparat, tym skuteczniej działa, widzisz tu jakiś sens?

a ja nie widze sensu w twoich porownaniach - w to co Henman wierzyl (czyli na jakiej zasadzie preparat dziala) kontra czy dziala skutecznie

a jesli sie tak upierasz przy statystykach i badaniach, prosze przytocz rozprawki naukowe dotyczace szkodliwosci preparatow homeopatycznych. Orzekles ze 'normalne' leki moga byc szkodliwe w 1% przypadkow, w jakiej ilosci przypadkow preparaty homeopatyczne sa szkodliwe?
-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k --------------------- Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #4 Ocena: 0

2011-02-05 11:55:39 (14 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2011-02-05 11:50:05, marcinb napisał(a):

- Majac raka wolimy brac leki homoepatyczne dostepne w kazdej aptece czy posluchac sie lekarza onkologa?

A po diagnozie od lekarza onkologa ze został nam miesiąc życia i ze nie można już zrobić...

Nie spróbujesz czegokolwiek ?

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #5 Ocena: 0

2011-02-05 11:56:01 (14 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

obawim sie, ze nie dyskusji oczekujesz, a tysiecy forumowiczow stwierdzenia "TAM MASZ RACJE".

Ja nie pamietam na chemii ani fizyce zworow na milosc, przyjazn, szacunek? Moze w dawnych programach nie bylo tego.... Skoro jest to naukowo i labolatoryjnie potwerdzone, to dlaczego dla zachowania gatunku w jak najlepszej formie, nie stosuje sie ch w celu oszczedzenia ludziom zawodow molosnych, oszczedzenia bolu, wyelimonowania szkodliwych elementow, tak jak to sie dzieje w medycynie. Jak jest na to wzor, to gdzie na negatywne uczucia lekarstwa?

Cytat:
uważasz że masz pełna kontrolę nad swoimi zachowaniam i popędami? To dopiero jest bzdura, każdą istotę ludzką można doprowadzić do takiego stanu, że zmieni się w bestę, albo będzie uległa i zniewolona jak zwierzątko

W takim razie, jesli czlowiek nie ma kontroli, to dlaczego kara sie pewne zachowania? Jak mozna karac, cos na co nie moze jednostka ludzka wplynac?

I juz nie wiem wlasciwie, czy milosc i masochizm to jest jedno i to samo?
Ada

Do góry stronyOffline

Anthrax

Post #6 Ocena: 0

2011-02-05 11:56:36 (14 lat temu)

Anthrax

Cytat:

2011-02-05 11:50:05, marcinb napisał(a):

proponuje sie zastanowic sie czy lekarz onkolog wyleczy wszyskich chorych na raka
-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k --------------------- Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2011-02-05 12:00:58 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Anthrax

Post #8 Ocena: 0

2011-02-05 12:05:54 (14 lat temu)

Anthrax

Cytat:

2011-02-05 12:00:58, sniper00 napisał(a):
rozmawiamy o skuteczności homeopatii, a nie jej szkodliwości, ale jak chcesz coś o jej szkodliwości, to podam ci przykład:
www.racjonalista.pl/kk.php/s,6589/q,Homeopatia.zabija
szkodliwe jest żerowanie na ludzkiej nadziei, szkodliwe jest wyłudzanie pieniązków przez producentó homeopatii i wmawiana ludziom, że to ma dziłanie terapeutyczne.

Adacymru nie moja wina, że zatrzymałaś się na wiedzy z dziedziny biologii na szkole podstawowej XX wieku..

widze ze nie rozrozniasz miedzy szkodliwoscia preparatu a poor case management

Do góry stronyOffline

kolezanka_szkla

Post #9 Ocena: 0

2011-02-05 12:12:04 (14 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Sniper, ja po raz kolejny pytam: co sie stalo, ze jestes taki zacietrzewiony? Przyczepiles sie tej homeopatii nie pierwszy raz, walczac zajadle i zaciekle. A co Ci przeszkadza, ze sa ludzie "z niskim IQ, niskim wyksztalceniem nie majacy pojecia o nauce" (Twoje slowa, ktore mnie - przyznam - troche zabolaly) i twierdzacy, ze homeopatia jest skuteczna? Musisz ich od razu traktowac ich jak gorszych od siebie?
Mozemy sie umowic, ze moj ojciec (rozpaczliwie szukajacy dla mnie ratunku), ja i kilku lekarzy to sa imbecyle. Jesli ma Ci to poprawic humor - prosze bardzo. Mnie poprawily humor swojego czasu - wyniki potwierdzajace (jak najbardziej laboratoryjne), ze nagle zaczelam zdrowiec. Niestety - medycyna konwencjonalna nie potrafila mi tegoz humoru poprawic. Wyniki byly coraz gorsze.

Smiesza mnie teksty na temat placebo. Ze tez paracetamol tak nie dziala... Zycie byloby prostsze.

[ Ostatnio edytowany przez: kolezanka_szklanka 05-02-2011 12:14 ]

"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2011-02-05 12:13:30 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 6 z 30 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 28 | 29 | 30 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,