Str 20.1 z 30 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2012-02-14 23:58:16 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
KaskaM | Post #2 Ocena: 0 2012-02-15 00:48:21 (13 lat temu) |
Z nami od: 17-12-2010 Skąd: dziura zabita dechami |
Cytat: 2012-02-14 23:50:06, sniper00 napisał(a): Jesteś totalną ignorantką, spójrz tylko na statystyki umieralności wśród dzieci, przed wprowadzeniem szczepionek i po wprowadzeniu, co poniektórym wini odbierać prawa rodzicielskie, z celowe narażanie zdrowia i życia potomstwa... Na Twoim miejscu nie chwalił bym się brakiem szczepień, to nie jest powód do dumy... hmmmm...nie szczyce sie tym.za to chcialabym moc ufac medycynie.ale jakos do mnie nie przemawia fakt ze dziecko w dzisiejszych czasach otrzymujac szczepionke przeciw Heine-Medina zapada na te chorobe??albo ze w jednym roku szczepimy dziecko przeciw grypie a na nastepny rok ta szczepionka juz nie dziala bo powstaja nowe szczepy grypy?albo ze szczepionki przeciw grypie w trakcie transportu eksploduja ni z tego ni z owego?albo ze w uk szczepi sie dziewczynki w wieku 12-13 lat przeciwko rakowi szyjki macicy a tak na prawde to ta szczepionka to szczepionka antykoncepcyjna by mlodociane sie nie rozmnazaly jak kroliki bo z tym tu jest problem?Sniper...kocham swoje dzieci-dlatego to robie.Nie pcham w nich chemii,i staram sie nie zabijac moja ciemnota-chce by zyly dlugo i w dobrym zdrowiu ot co. Aaaa hmmm zastanawiam sie nad brakiem twojego odzewu w kwestii koncernow farmaceutycznych??tez to do ciebie nie przemawia???bo ja sadzac po twojej postawie-zastanawiam sie czy z tym nie masz czegos wspolnego? ![]() |
Post #3 Ocena: 0 2012-02-15 01:51:10 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
maw2be | Post #4 Ocena: 0 2012-02-15 07:45:38 (13 lat temu) |
Z nami od: 04-10-2006 Skąd: north herts |
Kasiu to ja ci coś powiem odnośnie koncernów farmakologicznych. W homeopatie też zaczyna wchodzić komercja, tu masz przykład. A wcale bym się nie zdziwił że udział w tych "firmach" homeopatycznych mają koncerny farmakologiczne. Bo skoro pomimo wszystko ludzie to biorą to czemu na tym mają też nie zarobić?
Może ktoś wytłumaczy mi łopatologicznie zasade działania "pamięci wody"? bo jestem ciekawy |
Post #5 Ocena: 0 2012-02-15 08:46:11 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
lashbybella | Post #6 Ocena: 0 2012-02-15 09:22:16 (13 lat temu) |
Z nami od: 26-02-2010 Skąd: Londyn |
Moje homeopatka ma dwojke dzieci i tez ich nie szczepila i nigdy nie leczyla ich u GP. JEdnak raz poszla z malym do lekarza, poniewaz bolalo go ucho. Chciala wiedzec czy to zapalenie czy cos innego. Bylo to zapalenie ucha, podziekowala i sama go wyleczyla. Jej dzieci generalnie nie choruja...
Ja po jej przepisanych homeopatycznych tabletkach mam mniej boli migrenowych. Szczepionke przeciw grypie wzielam tylko raz pare lat temu, ciezko sie rozchorowalam, a przeciez miala mi pomoc! Tabletki przepisane przez specjalistow na moje migreny sa tylko na usmierzenie bolo, ale nie pomagaja! Migreny sie nasilaly i nie dawaly mi zyc, pracowac, funkcjonowac. Bralam je latami, nie rzucilam ich calkiem, ale stopniowo biore mniej (jedne z nich musialam brac codziennie) O czym to swiadczy? Masz tu moj przyklad, osoby bardzo sceptycznie nastawionej do hopeopatii, ktora siegnela po to bo juz nic innego mi nie pozostalo (bioenergoterepeuta tez probowal) [ Ostatnio edytowany przez: lashbybella 15-02-2012 09:24 ] |
doritos | Post #7 Ocena: 0 2012-02-15 14:27:35 (13 lat temu) |
Z nami od: 10-12-2009 Skąd: londyn |
Nie znam sie ani na fizyce ani na chemii. Nie umiem tez odpowiedziec na pytanie czy w lekach homeopatycznych zawarty jest tylko cukier i czy istnieje cos takiego jak pamiec wody.
Natomiast wiem jedno- trzeba najpierw sprobowac, zeby napisac ze homeopatia jest stekiem bzdur. Trzeba zmierzyc sie z choroba swoja lub swojego dziecka, potwornym bolem dla ktorego nie przynosi ukojenia medycyna konwencjonalana i pomalu tracic nadzieje. Wtedy mozna pisac, probowalem/am i (nie) dziala... Przekonalam sie. Moj synek po dlugotrwalym przyjmowaniu antybiotykow ktore nie pomagaly, uniknal bolesnych zastrzykow i pobytu w szpitalu. Dzieki homeopatii moj synek wyzdrowial w 2 dni! Dodam ze od tamtej pory wogole nie choruje. Dodam tez, ze byc moze zostal zatruty przez lekarza amoxycylina ktora doprowadzila do wystapienia w jelicie grzybicy wywolanej drozdzakiem candida- albicans... Dla mnie homeopatia dziala i nie zawaham sie jej uzyc ponownie, jesli zajdzie taka potrzeba. Przy okazji mamy szanse uchronic sie przed skutkami ubocznymi. |
Post #8 Ocena: 0 2012-02-15 15:41:12 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
doritos | Post #9 Ocena: 0 2012-02-15 16:34:03 (13 lat temu) |
Z nami od: 10-12-2009 Skąd: londyn |
Sniper, tak sie sklada ze z powodu zaburzenia rozwoju mojego syna, odwiedzamy psychologa regularnie. Jesli masz ochote podyskutowac na ten temat to zapraszam na PW.
Tymczasem pozdrawiam i zycze zdrowia fizycznego jak i psychicznego! |
Post #10 Ocena: 0 2012-02-15 16:35:18 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|