Str 11.1 z 30 |
|
---|---|
Dodziunia | Post #1 Ocena: 0 2011-02-05 21:56:55 (14 lat temu) |
Z nami od: 02-05-2007 Skąd: Derby |
Mój synek jak byl maly mial strasznie uporczywy kaszel prawie 5 miesiecy, ale tak okropny ze nie mogl spac po nocach. nic nie pomagalo. kiedys poszlam do lekarza w Polsce i dal mi jakies male homeopatyczne granulki kosztowalo niewiele ponad 3 zl w aptece. i kaszel przeszedl jak reka odjal po 3 dniach stosowania granulek.
P.S. Nie jestem przewrażliwioną mamuśką!!!!! |
kolezanka_szkla | Post #2 Ocena: 0 2011-02-05 22:29:22 (14 lat temu) |
Z nami od: 17-12-2010 Skąd: L5 |
Cytat: 2011-02-05 18:03:57, sniper00 napisał(a): ...niestety, rodzice woleli homeopatię i uśmiercili dziecko. O taką szkodliwość tego badziewia mi chodzi. na mily Bog, Sniper - powtarzasz sie za kazdym razem. Piszesz o tym przypadku gdzie tylko sie da. A ja ciagle i do znudzenia powtarzam: myslenie nie boli. Jesli sie uzywa jakichkolwiek lekow - obserwuje sie dziecko. Jesli antybiotyk nie dziala - idziesz do lekarza po inny. To samo nalezy robic przy kazdej formie leczenia. To nie homeopatia zabila to dziecko, tylko glupota rodzicow. Na nia - niestety nie wynaleziono leku. Ani homeopatycznego, ani konwencjonalnego. Czasami homeopatia nie dziala (tak jak nie kazdy antybiotyk dziala), wtedy kazda mamuska (nie tylko przewrazliwiona) idzie do lekarza jeszcze raz. Nadal uwazam, ze sie czepiles tematu jak rzep psiego ogona. Nazywajac mamuski przewrazliwonymi, ze o poziomie IQ i innych nie wspomne, bo juz mnie to zaczyna smieszyc. Mozemy rozmawiac, ale nie napadaj na ludzi tylko dlatego, ze mysla inaczej. Zachowujesz sie jak ksiadz w moim kosciele w Polsce, ktory grzmial, ze w homeopatii mieszka diabel. edit: mam "ergonomiczna" klawiature. Nie radze sobie z nia i juz. [ Ostatnio edytowany przez: kolezanka_szklanka 05-02-2011 22:30 ] "Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"
|
karjo1 | Post #3 Ocena: 0 2011-02-05 23:02:36 (14 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Szczerze mowiac, nie bardzo rozumiem agresje wypowiedzi, szczegolnie z strony negujacych homeopatie. Komentarze pod adresem dyskutantow tez malo wyszukane.
No kurcze, cos personalnego? Jakos nie widze takich emocji w przypadku np. preparatow odchudzajacych, a tam dopiero kasa leci, szkodliwosc/skutki uboczne tez jakos istniejace... ![]() |
Post #4 Ocena: 0 2011-02-05 23:42:33 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
marcinb | Post #5 Ocena: 0 2011-02-05 23:51:51 (14 lat temu) |
Z nami od: 20-05-2006 Skąd: Newark on Trent |
Cytat: 2011-02-05 21:56:55, Dodziunia napisał(a): Mój synek jak byl maly mial strasznie uporczywy kaszel prawie 5 miesiecy, ale tak okropny ze nie mogl spac po nocach. nic nie pomagalo. kiedys poszlam do lekarza w Polsce i dal mi jakies male homeopatyczne granulki kosztowalo niewiele ponad 3 zl w aptece. i kaszel przeszedl jak reka odjal po 3 dniach stosowania granulek. P.S. Nie jestem przewrażliwioną mamuśką!!!!! Jesli nie jestes to moze warto sie zastanowic czy aby rzekome dzialanie granulek bylo podyktowane byc moze opznionym dzialaniem konwencjonalnych lekarstw, jak rowniez mogl to byz zwykly zbieg okolicznosci kiedy byc moze organizm sam wyleczyl infekcje a ty akurat siegnelas po granulki. Ciezko jest zdecydowac jednoznacznie, bez zadnych badan medycznych, ze owe granulki wyleczyly twoje dziecko. Twierdzenie, ze tak bylo to raczej wyraz silnej wiary niz naukowego sceptycyzmu. Homeopatia - czyli lekarstwa, ktore mozna produkowac samemu. Skoro wiemy jak powstaja, a jest to wrecz kuchenna praca, to mozemy sami stworzyc takie panaceum na wszystkie dolegliwosci. I tu pytanie - po co kupowac takie wynalzki skoro mozna je samemu zrobic? Czy wtedy tez beda dzialac? Technologia jest przeciez i znana, i prosta. Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|
|
|
karjo1 | Post #6 Ocena: 0 2011-02-06 00:05:20 (14 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Nie mam zamiaru rzucac odnosnikami, powolywac sie na autorytety uznane badz nie. Swoja opinie opieram na tym, co widzialam, choc nie wiem jak bardzo inzynierowi by sie nie chcialo wierzyc
![]() Ludzie od psow (pisze o psach, bo juz uznalismy, ze ludzie, niezaleznie od wieku, sa stronniczy, efekt placebo itp.) leczyli zwierzeta u homeopatow po dokladnym wywiadzie, lekami przygotowywanymi pod konkretny przypadek. Cena za wizyty i leczenie nie byla szokujaca, zreszta wszystkie oplaty wterynaryjne ponosi wlasciciel, wiec i watek o kasie odpada. wiecej przypadkow zadzialania 'magii' znam z opisu znajomych, ale poniewaz nie widzialam, nie bede sie upierac, przy czym nie posadzam ludzi o fantazjowanie. Zastanawiam sie, jaka kasa, jakie koncerny, skoro w przypadku lekarzy-homeopatow cena za wizyte nie odbiega od kosztu wizyty prywatnej, leki tez nie sa zawrotnie drogie... Skoro ktos ufa tylko metodom konwencjonalnym, to po kiego licha za wszelka cene probuje wszystkich zmusic do swojego punktu widzenia. Bo to juz nie dyskusja, tylko przepychanka. |
Post #7 Ocena: 0 2011-02-06 00:10:57 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
darek348 | Post #8 Ocena: 0 2011-02-06 00:24:55 (14 lat temu) |
Z nami od: 09-06-2010 Skąd: londyn - już nie |
Cytat: 2011-02-05 23:42:33, sniper00 napisał(a): Znowu offtop, ale niech wam będzie: Cytat w kwestii świętego Maksymiliana Marii kolbe: "o.Jezuita Stanisław Musiał w wywiadzie dla Angory w 1999 r. odniósł się do antysemityzmu o. Kolbe: "Co do ojca Kolbego, to rzeczywiście niezbyt pochlebnie wyrażał się o Żydach. W jego tekstach możemy przeczytać, że nazywał ich słowami: obrzezani, żydki. Dlatego też nie proponowałbym, żeby świętego Maksymiliana Kolbe uczynić patronem dialogu żydowsko-chrześcijańskiego". Jak widać pomimo bohaterskiej śmierci, był antysemitą, czy taki człowiek zasługuje na świętość? Toć każdy zmarły żołnierz na polu walki, wykazał się nie mniejszym bohaterstwem. A ładowanie do jednego worka z tymi jegomościami Pani Sendlerowej ,jest niesmaczne... Widzisz każdy szuka co mu pasuje: Wikipedia: Z zarzutami o antysemityzm polemizował też prof. Braun przypominając, że św. Maksymilian w Niepokalanowie w czasie II wojny światowej przeszło rok przechowywał, karmił, dawał dach nad głową, ukrywał wysiedlonych, wypędzonych, uchodźców, których połowę stanowili Żydzi. Powołał się także na świadectwo żydowskiego więźnia z Auschwitz, Zygmunta Gorsona: Wielu z nas straciło nadzieję, wielu chłopców w moim wieku rzucało się na druty wysokiego napięcia. Kiedy błąkałem się, szukając kogokolwiek, z kim mógłbym podzielić się wspomnieniami, o. Kolbe mnie spotkał i rozmawiał ze mną. Był dla mnie jak anioł, ocierał zawsze moje łzy. Straciłem wiarę, a o. Kolbe mi ją przywrócił! Jestem Żydem od pokoleń, ponieważ jestem synem matki Żydówki, jestem wyznania mojżeszowego i jestem dumny z tego. On wiedział że jestem Żydem, lecz to nie stanowiło różnicy. Jego serce nie czyniło rozróżnienia między osobami i nie miało dla niego znaczenia to, czy są Żydami, katolikami lub jeszcze innych religii: on kochał wszystkich i dawał miłość, nic innego jak miłość[4]. Masz tutaj wypowiedź osoby narodowości żydowskiej, on kochał wszystkich, i nie jest dla mnie niesmacznym porównywanie go z Panią Sendlerową, był osobą taką jak ona, gotową na pomoc. Zyczę miłej nocy, dobranoc. Uśmiechnij się, to nic nie kosztuje.
|
no_wayy | Post #9 Ocena: 0 2011-02-06 00:26:20 (14 lat temu) |
Z nami od: 28-01-2007 Skąd: Sheffield |
Bo może chce poznać rzetelne opinie a nie kilka historii zbiegów okoliczności.
Ostatnio jak sobie nadwyrężyłem krąg szyjny to mi nic nie pomagało. Aż tu nagle na spacerze jak ręką odjął! Cud! Spacer wyleczył mój kręgosłup! PS: uraz jak mój przechodzi samoczynnie po kilku dniach |
Post #10 Ocena: 0 2011-02-06 00:32:34 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|