MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Karmienie niemowlaka

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 2 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

27majka

Post #1 Ocena: 0

2011-02-02 22:17:57 (14 lat temu)

27majka

Kobieta

Z nami od: 23-08-2007

Dziewczyny maja racje, nie przejmuj sie, tylko rob swoje, w koncu Ty najlepiej znasz swoje dziecko. A co do jazdy samochodem, to moja Mala (prawie piec miesiecy) tez zawsze jezdzi bez kurtki i czapki, bo w samochodzie szybko sie nagrzewa i malenstwu schowanemu w foteliku jest zwyczajnie za cieplo, a przegrzewanie dziecka jest tak samo niezdrowe jak nadmierne wychladzanie. Wystarczy, ze mam pod reka koc w razie czego.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

mala24

Post #2 Ocena: 0

2011-02-02 22:20:56 (14 lat temu)

mala24

Kobieta

Z nami od: 12-01-2009

wiem wiem,chcialam po prostu poczytac wszych doswiadczen.jedna ma w domu 24 stopnie a maly w rajtuzkach i skarpetach jeszcze a jak nie ma slonca to nie ywchodzi na spacer,to i od razu wiadomo ze takiej nie nalezy sluchac.

Do góry stronyOffline

perfekcja

Post #3 Ocena: 0

2011-02-03 07:08:30 (14 lat temu)

perfekcja

Kobieta

Z nami od: 17-05-2008

Wiesz z tym przegrzewaniem dzieci to nie dziw sie ze kolezanki z Polski wpadaja w panike. Kiedy tu przyjechalam (nie mialam wtedy dziecka) to bylam w szoku ze te wszystkie dzieciaczki bez czapek, skarpetek, ze leje a one na dworze. W Polsce jestesmy przyzwyczajeni, ze w domu ma byc ukrop bo male dziecko, ze jak sie wychodzi to sie dzieci ubiera jak na Syberie. Tak zapewne wszyscy bylismy wychowywani i dlatego nas bulwersuje jak widzimy co innego, bo przeciez "MY-MATKI POLKI" wiemy najlepiej.
Ale punkt widzenia zmienia sie w zaleznosci od punktu siedzenia. Teraz kiedy jestem mama, moj syn czesto nie ma na glowie czapki, rekawiczek. W domu panuje normalna teperatura pokojowa a nie sauna. Kurtka w aucie? O nie, chyba by sie zaryczal jakby mu bylo za goraco. Dziecko zdrowe jak rydz.
Ale wiem o czym mowisz bo jak moj ojciec byl na swieta to myslalam ze mu walne jakims tluczkiem za to jego gadanie. Ze mamy w domu za zimno, ze dziecko w domu bez czapki(!), ze w Tesco wjezdzam z wozkiem pomiedzy lodowki(sic!)

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2011-02-03 10:04:45 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2011-02-03 11:47:16 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

tofik78

Post #6 Ocena: 0

2011-05-06 14:11:19 (14 lat temu)

tofik78

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

moj maly ma 5 mcy i jedzie na cycku, jak na razie nie wykazuje zadnych oznak ze jest szybciej glodny po cycku (dalej je co okolo 3 godziny w dzien) ani nie jest zainteresowany co my jemy itd planowalam mu cos zaczac wprowadzac po 5mcu i sie zastanawiam czy zaczac podawac kleik, kaszke, warzywa i owoce) mimo iz nie ma oznak czy tez sie troche wstrzymac? co sadzicie?

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #7 Ocena: 0

2011-05-06 14:21:10 (14 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Jako miłośnik cycków jestem za jak najdłuższym karmieniem piersią. Do czasu kiedy Twojemu dziecku wystarcza Twój pokarm to nie ma co zmieniać. Oczywiście iż wprowadzanie powoli owoców(tartych ) czy warzyw możną traktować jako dodatek. Ale dopóki karmienie piersią nie jest dla Ciebie problemem a dziecko nie jest głodne to daj mu cieszyć się tym co najlepsze:))

Moja zona miała zbyt slaby pokarm i synek od drugiego miesiąca musical niestety przejść na butle a plan był na jak najdluzej na cycku:((

Do góry stronyOffline

wielbicielka

Post #8 Ocena: 0

2011-05-06 14:23:21 (14 lat temu)

wielbicielka

Kobieta

Z nami od: 29-04-2011

Skoro wystarcz mu cyc ja bym poczekala. A jak spi w nocy?

Do góry stronyOffline

Dangerous__girl

Post #9 Ocena: 0

2011-05-06 14:36:01 (14 lat temu)

Dangerous__girl

Kobieta

Z nami od: 13-02-2011

Kazda matka wie najlepiej co dla jej dziecka jest najlepsze. kieruj sie instynktem i to wszystko. moj maly uwielbia jedzenie,szczegolnie obiady,ale jak widzi butelke mleka i dostaje ja do lozeczka to nie raz az oczami wywraca z zadowolenia:-] ma 11miesiecy.

Do góry stronyOffline

misiaczek822

Post #10 Ocena: 0

2011-05-06 21:00:15 (14 lat temu)

misiaczek822

Kobieta

Z nami od: 24-02-2010

czytaliscie artykuly w angielskiej prasie i w polsce tez bylo to samo, ze karmienie noworodka tylko piersia do 6 miesiaca nie jest wystarczajace i trzeba wprowadzac pokarmy zawierajace zelazo bo w mleku matki nie ma wystarczajacej ilosci!!!!
slyszeliscie o tym???

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,