Str 2 z 3 |
|
---|---|
littleflower | Post #1 Ocena: 0 2010-11-30 14:48:39 (14 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: birmingham |
moze przejdzie z wiekiem moze nie, lepiej nie gdybac a sprawdzic przyczyne, tym bardziej ze dziecko moze nabawic sie nerwicy - bedzie sie balo wyjechac na wycieczke, kolonie, spac u rodziny, przyjaciol, no i wstyd ze nie umie zapanawac nad tym, gdy pozna przyczyne bedzie mu latwiej, nie bedzie sie obwinial
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|
izabela1967 | Post #2 Ocena: 0 2010-11-30 15:23:29 (14 lat temu) |
Z nami od: 11-09-2007 Skąd: Pembrokeshire |
Zdecydowanie zgadzam się z littleflower - jest to bardzo trudna sutuacja i dla dziecka i dla rodziców. Absolutnie nie można tego zbagatelizować i czekać aż samo przejdzie.
nikado - potrzeba tu dużo Waszej (rodziców) cierpliwości, wyrozumiałości i taktu. Nie będzie łatwo, ale napewno dacie radę. Powodzenia! |
AvonGosia | Post #3 Ocena: 0 2010-11-30 17:31:37 (14 lat temu) |
Z nami od: 26-08-2010 Skąd: internet |
A tymczasem nie można kupować pieluszek jednorazowych? lepsze to niż pranie ciągle pościeli..
Życzę cierpliwości i szybkiej poprawy! P.S. Mój brat z tego wyrósł. Miał ok 12 lat. |
Netta6 | Post #4 Ocena: 0 2010-12-08 08:48:23 (14 lat temu) |
Z nami od: 19-01-2006 Skąd: Bridgwater |
Parę lat temu miałam z tym problem u swoich dzieci. Nie wiem jakie badania miały robione twoje dzieci ale zrobić je trzeba bo być może moczenie spowodowane jest wadą układu moczowego. Należy to wykluczyć a dopiero potem wziąść sprawę na przeczekanie. Moje dzieciaki miały robione usg a następnie cystoskopię. U jednego z nich nie stwierdzono żadnych nie prawidłowości. U drugiego poszerzono pęcherz moczowy bo okazał się za wąski. Trzecie dziecko miało torbiel na pęcherzu która została usunięta podzczas tego badania. Dziecko u którego nie stwierdzono nic, przestało się najszybciej moczyć. Z synami było trochę dłużej czekania. Wszyscy urolodzy z którymi rozmawiałam w Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawaie (bo tam leczyłam dzieci)twierdzili, że jeżeli dzieci nie posiadają żadnych wad anatomicznych lub zostały one wyeliminowane, przestają się moczyć kiedy wchodzą w okres dojrzewania. I to by tłumaczyło dlaczego moja córka pozbyła się tego wstydliwego problemu jako pierwsza. Przecież dziewczynki wcześniej dojrzewają.
Życzę ci cierpliwości. Pozdrawiam. |
veerek | Post #5 Ocena: +1 2010-12-08 12:09:24 (14 lat temu) |
Z nami od: 12-01-2010 Skąd: manchester |
Mojemu (teraz ma 9lat) to i w dzień zdarzały się takie "wypadki". Gp wszystko sprawdził i okazało się, ze moje dziecko ma nerwice
![]() ![]() |
|
|
Post #6 Ocena: 0 2012-07-23 22:18:14 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #7 Ocena: 0 2012-07-23 22:42:26 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Adacymru | Post #8 Ocena: 0 2012-07-23 23:23:15 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Mozesz sprobowac sygnalizatorow moczenia (incontinence alarm), kiedys byl program o tym, ze w pewnych przypadkach jest bardzo skuteczny, ale nie jest to rozwiazanie dla wszystkich.
Ada
|
nomercy | Post #9 Ocena: 0 2012-07-23 23:29:38 (13 lat temu) |
Z nami od: 24-10-2010 Skąd: z Warmii, bo temu jeb..mu bocianowi nie chcialo sie leciec na Hawaje. K..wa mac, nie cierpie drobiu |
dawno temu mój kuzyn mial foliowy materac jeszcze w wieku 14 lat, wyrósl na normalnego goscia, terapia ziolowa u jakiegos lokalnego znachora mu pomogla, tyle ze nie mam pojecia co pil....
A z innej beczki na rozluznienie: Przychodzi facet do lekarza i mówi: -Codziennie w nocy mocze się do łóżka. -A jak to się dzieje?? - spytał lekarz. -Śni mi się że przychodzi to mnie krasnoludek i pyta"Sikamy?"to ja mówię sikamy. -To niech pan powie nie. W nocy facetowi się śni krasnoludek i mówi: -Sikamy? -Nie - odpowiedział facet we śnie. Na to krasnoludek: -Robimy kupę- [ Ostatnio edytowany przez: nomercy 23-07-2012 23:30 ] Tera to nie, ale sie dowiaduj...
|
marlenka28 | Post #10 Ocena: 0 2012-07-24 07:45:20 (13 lat temu) |
Z nami od: 22-06-2009 Skąd: m-r |
w najblizszej rodzinie miałam dzieczynke , ktora bardzo długo sie moczyła
urolog nie stwierdził zadnych nieprawidłowosci pomógł psycholog, czesto dziecko nawet tak małe, ma ogromne problemy a dorosli tego nie widza nawet jezeli twoj synek wyglada na bardzo wesolego i zadowolonego sprobuj terapii z psychologiem najwazniejsze, nigdy nie krzycz na dziecko jak sie zmoczy i nie powoduj , ze czuje sie winne, bo to pogarsza sytuacje nigdy nie mow o tym przy kimkolwiek, aby on usłyszał zycze wyzdrowienia i cierpliwosci |