Str 2 z 4 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
koniokrad |
Post #1 Ocena: 0 2010-11-07 18:04:45 (15 lat temu) |
Z nami od: 28-04-2010 Skąd: St Albans |
Cytat:
2010-11-07 12:26:45, szakal86 napisał(a):
hejka ja wczoraj mialem ten sam problem . udało mi sie dostac do dentysty jak bys pilnie szukała to polecam zielona przechodnia <a href="http://www.green-surgery.com/" target="_blank" target="_new">http://www.green-surgery.com/</a> mi sie udalo i juz dzisaj po bolu a z tego co wiem to pracojo w niedziele pozdrawiam
Z Manchesteru jechałeś do Londynu???
|

|
 |
|
|
szakal86 |
Post #2 Ocena: 0 2010-11-07 18:32:54 (15 lat temu) |
Z nami od: 16-03-2010 Skąd: Manchester |
w manchesterze tez mamy to przechodnie wiec nie bylo problemu
|

|
 |
|
majaki32 |
Post #3 Ocena: 0 2010-11-07 19:51:12 (15 lat temu) |
Z nami od: 22-05-2010 Skąd: londyn |
Dzieki wielkie za wszystkie porady bylam Tesco i porosilam o te tabletki CO-Codamol wzielam druga troche mniej boli, moj kochany syn wrzucil kostki lodu do woreczka to przykladalam do policzka tez troche ulgi przynosi a jutro rano pojde do dentysty mam nadzieje ze w nocy bende spala
|

|
 |
|
jahoda |
Post #4 Ocena: 0 2010-12-15 15:04:48 (14 lat temu) |
Z nami od: 28-02-2009 Skąd: OX |
witam
rowniez i mnie dopadl ten problem ponownie niestety tylko ze teraz jestem w 2 trymestrze ciazy.
Otoz poszlam do dentysty(byl piatek) bo wiedzialam co sie szykuje, pani zrobila mi X-ray i powiedziala ze zab, ktory wczesnie byl leczony kanalowo a pod ktorym czulam narastajacy bol, jest przepieknie zrobiony i to napewno nie jest przyczyna infekcji. Dostalam antybiotyk Amoxicillin 250 mg na 5 dni kuracji. W niedziele dopadl mnie niesamowity bol, poszlam na pogotowie ale mi nie pomogli. Nastepnego dnia z rana wizyta u dentysty ponownie. Pani do mnie ze to infekcja m-dzy zebami ( bo 8 rosnie skosnie i jest do wyrwania, chociaz nie mam z nia zadnych problemow) i ona nic absolutnie nic nie moze zrobic i polecila mi dentyste ktory PRYWATNIE moze mi wyrwac zeba za kilka dni zainfekowanego . Zdesperowana totalnie dzwonie do przychodni gdzie sa polscy stomatolodzy, umowiona na kolejny dzien. Po obejrzeniu X-ray okazalo sie ze jeden korzen byl za daleko wypelniony i wdala sie infekcja. zab wyczyszczony zatruty, kolejna porcja antybiotykow.
Moj problem polega na tym ze w ciazy nic oprocz paracetamolu nie moge brac a bol przeszedl w srone ucha.
Czy znacie moze metody na oslabienie bolu ktory jest nieznosny nocami.
Czytalam o gozdzikach, olejku gozdzikowym, szalwi, srebro koloidalne ale czy wogole moge cos z tego stosowac??
|

|
 |
|
kaskaaa |
Post #5 Ocena: 0 2010-12-15 15:10:29 (14 lat temu) |
Z nami od: 05-09-2010 Skąd: London |
Cytat:
2010-12-15 15:04:48, jahoda napisał(a):
witam
rowniez i mnie dopadl ten problem ponownie niestety tylko ze teraz jestem w 2 trymestrze ciazy.
Otoz poszlam do dentysty(byl piatek) bo wiedzialam co sie szykuje, pani zrobila mi X-ray i powiedziala ze zab, ktory wczesnie byl leczony kanalowo a pod ktorym czulam narastajacy bol, jest przepieknie zrobiony i to napewno nie jest przyczyna infekcji. Dostalam antybiotyk Amoxicillin 250 mg na 5 dni kuracji. W niedziele dopadl mnie niesamowity bol, poszlam na pogotowie ale mi nie pomogli. Nastepnego dnia z rana wizyta u dentysty ponownie. Pani do mnie ze to infekcja m-dzy zebami ( bo 8 rosnie skosnie i jest do wyrwania, chociaz nie mam z nia zadnych problemow) i ona nic absolutnie nic nie moze zrobic i polecila mi dentyste ktory PRYWATNIE moze mi wyrwac zeba za kilka dni zainfekowanego . Zdesperowana totalnie dzwonie do przychodni gdzie sa polscy stomatolodzy, umowiona na kolejny dzien. Po obejrzeniu X-ray okazalo sie ze jeden korzen byl za daleko wypelniony i wdala sie infekcja. zab wyczyszczony zatruty, kolejna porcja antybiotykow.
Moj problem polega na tym ze w ciazy nic oprocz paracetamolu nie moge brac a bol przeszedl w srone ucha.
Czy znacie moze metody na oslabienie bolu ktory jest nieznosny nocami.
Czytalam o gozdzikach, olejku gozdzikowym, szalwi, srebro koloidalne ale czy wogole moge cos z tego stosowac??
Mozesz sobie robic napar z gozdzikow i pukac buzie nim,szalwia,wydaje mi sie ze to nie przeszkadza temu ze jestes w ciazy...ja bynajmniej bedac w ciazy stosowalam gozdziki i bylo wszystko ok... [ Ostatnio edytowany przez: kaskaaa 15-12-2010 15:12 ] ...
|

|
 |
|
|
ragazza |
Post #6 Ocena: 0 2010-12-15 15:22:31 (14 lat temu) |
Z nami od: 08-07-2010 Skąd: z przytulnego living room'u |
Niby w ciazy nie mozna szalwii, ale ja stosowalam i mam zdorwe dziecko. Niestety wiem jak sie czujesz, bo w ciazy strasznie mi sie posypaly zeby i bolaly mnie jeden za drugim. Mnie bardzo pomagalo smarowanie dziasel amolem, usmierzalo bol na dosc dlugo. Ale tez ponoc w ciazy nie wolno bo to na spirytusie. Ale nie mialam wyboru. Jak masz AMOL to sprobuj.
|

|
 |
|
Goga_G_ |
Post #7 Ocena: 0 2010-12-15 15:29:58 (14 lat temu) |
Z nami od: 20-10-2010 Skąd: Londyn |
Ja tez uzywalam Amolu w czasie ciazy i karmienia piersia..do letniej wody dodawalam kilka kropel amolu i robilam plukanie.pomagalo.
Potem sie okazalo ze 8 sie popsula od srodka bol straszny..zabieg mialam wykonany w szpitalu od tamtego dnianiemam problemow.straszono ze nastepny zab moze sie pokruszyc bo byl leczony kanalowo ale jakos sie trzyma juz kilka dobrych miesiecy.
|

|
 |
|
|
Post #8 Ocena: 0 2010-12-15 15:51:23 (14 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
darek74 |
Post #9 Ocena: 0 2013-01-12 12:40:08 (12 lat temu) |
Z nami od: 20-03-2012 Skąd: Londyn |
Podepne sie, wczoraj w pracy - w nocy zaczela bardzo bolec mnie gorna siodemka, umieram z bolu, zazywam ketonal 150. Dwie godziny temu poszedlem do dentysty prywatnie- zalozyl lekarstwo-90L i dal antybiotyk amoxicilin 500mg. Powiedzial, ze trzeba kanalowo leczyc- koszt 300L!!! ale nie w tym problem. Zab jak bolal tak boli, co robic?
|

|
 |
|
|
Post #10 Ocena: 0 2013-01-12 12:42:36 (12 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |