MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Nie chcą mi pokazać wyników MOICH badań!

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Araghorn

Post #1 Ocena: 0

2010-03-31 09:58:03 (15 lat temu)

Araghorn

Mężczyzna

Z nami od: 14-01-2010

Hej

Nie pierwszy już raz moja przychodnia GP nie chce mi dać, a nawet pokazać, wyników moich badań. Ostatnio dotyczyło to badań USG robionych w szpitalu w poniedziałek, których wyniki miały być przesłane do mojego GP do piątku (nie wiem po co oni potrzebują na to aż 4 dni). Jest środa, a wyników wciąż nie ma! Do jasnej cholery, dziwię się dlaczego wyniki idą tak długo? dlaczego nie mogliby ich wysłać mailem zamiast pocztą? dlaczego nie mogą wyników wysłać do mnie? dlaczego recepcjonistka w GP robi wielkie oczy kiedy proszę ją o pokazanie albo kopię wyników MOICH badań? O co oni się boją? Czy ktoś zna rzeczową odpowiedź na któreś z tych pytań? Może jest tu ktoś, kto p[racuje w GP i wie jak to wszystko działa..?

ukłony
Araghorn

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

slonecz

Post #2 Ocena: 0

2010-03-31 10:23:35 (15 lat temu)

slonecz

Kobieta

Z nami od: 12-11-2009

wiem co na ten temat tutaj w przychodni podaja ci tylko czy jest ok czy nie i nikt nie prosi o badania do wgladu.masakra.

Do góry stronyOffline

queenOfChocolat

Post #3 Ocena: 0

2010-03-31 10:46:51 (15 lat temu)

queenOfChocolate

Kobieta

Z nami od: 23-02-2010

a ja kiedys poprosilam swoje wyniki zeby pokazac lekarzowi w Polsce - powiedzieli ze nie praktykuja wydawania wynikow, ale jak bardzo potrzebuje to za odplatnoscia moga dac mi kopie i po klopocie.

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2010-03-31 10:48:02 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #5 Ocena: 0

2010-03-31 10:50:54 (15 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

nigdzie,nawet w Polsce nie dadzą Ci wyników badań.Moga dać jedynie kopie.
Kiedyś lekarz mój pwoedział mi,ze to jest ich jakby"alibi" gdyby cos sie stało,gdyby pacjent oskarżył lekarza o coś.
Moja siostra po amputacji macicy poprosiła pielęgniarki o swoje wyniki ogólnie papiery,to wydała jej do skserowania ale w zastaw siostra musiała dać dowód osobisty

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2010-03-31 11:07:34 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Anthrax

Post #7 Ocena: 0

2010-03-31 12:00:55 (15 lat temu)

Anthrax

Z nami od: 31-01-2009

Cytat:

2010-03-31 09:58:03, Araghorn napisał(a):
Hej

Nie pierwszy już raz moja przychodnia GP nie chce mi dać, a nawet pokazać, wyników moich badań. Ostatnio dotyczyło to badań USG robionych w szpitalu w poniedziałek, których wyniki miały być przesłane do mojego GP do piątku (nie wiem po co oni potrzebują na to aż 4 dni). Jest środa, a wyników wciąż nie ma! Do jasnej cholery, dziwię się dlaczego wyniki idą tak długo? dlaczego nie mogliby ich wysłać mailem zamiast pocztą? dlaczego nie mogą wyników wysłać do mnie? dlaczego recepcjonistka w GP robi wielkie oczy kiedy proszę ją o pokazanie albo kopię wyników MOICH badań? O co oni się boją? Czy ktoś zna rzeczową odpowiedź na któreś z tych pytań? Może jest tu ktoś, kto p[racuje w GP i wie jak to wszystko działa..?

ukłony
Araghorn

nikt sie o nic nie boi, bo niby z jakiego powodu?

wbrew temu co sie wyprawia w ojczyznie w UK system jest ustawiony tak, zeby kartoteka pacjenta byla pelna i wszystkie wyniki itd byly w jednym miejscu

jako pacjent masz prawo do wgladu do wlasnej kartoteki

poczytaj informator
-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k --------------------- Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have

Do góry stronyOffline

reivilo

Post #8 Ocena: 0

2010-03-31 12:15:21 (15 lat temu)

reivilo

Kobieta

Z nami od: 09-09-2007

Cytat:

2010-03-31 09:58:03, Araghorn napisał(a):
dlaczego recepcjonistka w GP robi wielkie oczy kiedy proszę ją o pokazanie albo kopię wyników MOICH badań?
bo ona nie ma do tego prawa
Cytat:
O co oni się boją? Czy ktoś zna rzeczową odpowiedź na któreś z tych pytań? Może jest tu ktoś, kto p[racuje w GP i wie jak to wszystko działa..?

osoba uprawniona do pokazania ci wszytkich wynkiow to twoj lekarz ...jak poprosisz to ci pokaze wszystko co masz w komputerze....nie pokazania jest lameniem praw pacjenta ...inna rzecz to kopie tych dokumentow .....poprostu trzeba wiedziec kogo pytac:-]
Ludzie myślcie ....to nie boli !!

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2010-03-31 12:35:36 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2010-03-31 13:12:25 (15 lat temu)