Str 4 z 4 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2009-11-22 18:12:44 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
izabela1967 | Post #2 Ocena: 0 2009-11-22 18:28:45 (16 lat temu) |
Z nami od: 11-09-2007 Skąd: Pembrokeshire |
Czyli dostałaś też preparat p/grzybiczy.
Myślę że wizyta u GP i prośba o skierowanie na badania, może też na USG-to na tą chwilę najlepsza decyzja. Powodzenia. |
listeria | Post #3 Ocena: 0 2009-11-22 19:15:50 (16 lat temu) |
Z nami od: 29-08-2009 Skąd: Londyn |
Czesc. Jestem zaskoczona, ze wogole ktos odeslal Cie z brakiem okresu i zapaleniem przydatkow do GUM clinic. Kliniki takie sa swietne, dzilaja sprawnie, mozna odrazu dostac leki, testy przprowadza sie sprawnie i szybko...tylko odpowiedzalni sa za choroby weneryczne-chlamydia, rzezaczka, syfilis...moga zrobic test na HIV lub hepB Zrobili Ci testy, bo zapalenie i brak miesiaczki moga byc sygnalem choroby wenerycznej. Tam lekarze nie daja recept, nawet ich nie przpisuja. Maja tam poprostu okreslone leki, nie maja hormonow na wywolanie okresu. Mysle, ze poprostu doszlo do nieporozumienia. Lekarz nie mial na mysli, ze sie nic nie da zrobic. On poprostu nie mogl nic takiego w GUM clinic zrobic. Poprostu idz do GP, przepisza Ci hormony, zrobia testy krwi. Ja wzielam 5 tabletek i sprawa sie zakonczyla. Zaden dramat, a tymbardziej histeria nieplodnosciowa. Glowa do gory
![]() |
27majka | Post #4 Ocena: 0 2009-11-22 21:28:41 (16 lat temu) |
Z nami od: 23-08-2007 Skąd: scarborough |
Cytat: 2009-11-22 15:56:23, niuniaaaa napisał(a): Z tego co mi wiadomo to w GP jest tylko ogolny lekarz? Kiedys bylam chcialam zapisac sie do ginekologa ta pani w recepcji powiedziala mi ze jest tylko ogolny lekarz nie ma ginekologa... Tak, bo tutaj w przychodniach tylko tacy są ale porównywanie ich do lekarzy rodzinnych w Polsce jest trochę błędne, bo GP mają znacznie większy zakres działania. Robią wiele rzeczy, które w Polsce należą już do specjalistów jak np. cytologia, wymaz, dają skierowania na bardziej specjalistyczne badania i dopiero jak nic już nie potrafią poradzić, to wysyłają do specjalisty. Przerobiłam to na własnym przykładzie. Wiec nie ma co z góry zakładać, że GP nie pomoże, bo jest tylko lekarzem ogólnym. Popieram rady z postu powyżej, wybierz się do GP i powinien Ci pomóc. Aha, popieram to, co wcześniej już ktoś napisał, ze trzeba pytać, prosić, sugerować i dużo można wskórać. Zdrówka życzę i pozdrawiam |
Post #5 Ocena: 0 2009-11-22 22:29:23 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|