|
|
---|---|
marcheweczka | Post #1 Ocena: 0 2009-10-12 16:27:45 (16 lat temu) |
Z nami od: 27-07-2007 Skąd: ✿✿O/M/R✿✿ |
Dzis okazalo sie,ze moj dwuletni synek ma wade wzroku i tob.duza,bo na prawe oczko +5.5 a na lewe +3.75... czy ktos z was mial podobny problem i wie jak przebiega leczenie tego typu wad w Anglii....wracam za tydzien z Polski i chce powtornie zrobic malemu badania by dwie diagnozy sie pokryly....no i czeka nas rehabilitacja oczka oraz wizyty co 4 miesiace by zmieniac szkla na mocniejsze,gdyz teraz zaczynamy od +3 i +1,5 by oczka sie przyzwyczajaly...a moze ktos przechodzil w Anglii zabieg laserowy ,bo nas tez to czeka z czasem by ,,jstawic,, oko zezujace...i jeszcze jedno pytankoodnosnie pokrycia kosztow zwiazanych z okularami,gdy pobieramy WTC
[i] Gdzie dwa trolle się tłuką,tam prędzej czy później
wątek sam zdechnie ...[/i]
|
littleflower | Post #2 Ocena: 0 2009-10-12 16:46:31 (16 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: birmingham |
hej moje dzieci maja plusy nawet z tego tytulu byly w Polsce zakwalifikowane do niepelnosprawnych, wada genetyczna, czy bylas z synkiem w poradni strabologicznej? masz wskazane zaslanianie lepszego oczka by wycwiczyc te slabsze oko?
moge Ci doradzic kilka cwiczen, moje dzieci przeszly operacje jeszcze w PL , im wczesniejsze wykrycie tym wieksza szansa na zaleczenie, tutaj w Anglii dzieci tylko maja zapisane okulary, sa bezplatne pod warunkiem ze oprawki wezmiesz te refundowane, musialabym cos wiecej wiedziec zeby Ci moc cos wiecej w tym poradzic, ja rehabilitowalam okolo 7 lat dzieci ale warto bylo, dzis maja problemy ze wzrokiem ale widza a to juz najwazniejsze jest "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|
marcheweczka | Post #3 Ocena: 0 2009-10-12 17:07:36 (16 lat temu) |
nie dostalam zadnych cwiczen na to oczko slabsze i nie dostalam zalecenia by zaslaniac mu to oczko...jestem przerazona perspektywa leczenia w UK...jak wroce za tydzien do UK i bede wolniejsza,to chetnie porozmawiam z Toba np. na gg,bo jajestem poki co zielona w tej kwestii...dziekuje
|
iwona4321 | Post #4 Ocena: 0 2009-11-11 15:20:06 (16 lat temu) |
Z nami od: 01-08-2007 |
Witam co sprawilo ze zdecydowlas sie na takie badania u dwulatka Jakie niepokojace zachowania sklonily cie do pujscia do lekarza Dziekuje Pozdrawiam
![]() in
|
marcheweczka | Post #5 Ocena: 0 2009-11-11 15:36:13 (16 lat temu) |
zauwazylam,ze od pewnego czasu Olafa jedno oko zaczelo zezowac..... rowniez jego zachowanie przy zabawie: kladl sie na jednym boku i bardzo blisko trzymal zabawki.....jutro mam wizyte u angielskiego okulisty -zobaczymy,co tutaj powiedza...
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2009-11-11 20:56:37 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #7 Ocena: 0 2009-11-11 21:07:56 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
littleflower | Post #8 Ocena: 0 2009-11-11 21:49:17 (16 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: birmingham |
u moich dzieci jestv to wada genetyczna
moj syn ma +8,5 wiec szkla jak denka prawie , nawet po korygacji , ja [praktycznie na jedno oko nie widze wiec niz plamy , czasem u dziecka od razu wyskoczy duza wada wtedy jest raczej o podlozu genetycznym, wady wykryte dopiero po 10 roku raczej sa wadami nabytymi, sa mniejsze i latwiejsze do skorygowania, wazne jest noszenie okularow i ciwczen z dziecmi ja jeszcze do tego mialam rehabilitacje , przez okolo 7 lat ogolem dzieci byly rehabilitowane w poradni Strabologiczno - ortoptycznej dzis jeden syn nie musi nosic wogole szkiel , drugi moze nosic szkla kontaktowe gdzie wczesniej bylo to niemozliwe, najstarszy niestety musi nosic okulary, za kierownice tez raczekj nigdy nie usiadzie ale widzi , moze normalnie funkcjonowac , wiec uwazam ze udalao nam sie trzymam kciuki za pozostale dzieci acha i jeszcze jedno , najtrudniejszy jestb okres dojrzewania u dzieci, choroba moze wtedy gwaltownie pogorszyc , "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|
marcheweczka | Post #9 Ocena: 0 2011-04-08 10:10:46 (14 lat temu) |
odnawiam temat,gdyz po wczorajszej wizycie u okulisty okazalo sie,ze prawe oko mojego syna prawie calkowicie nie ,,pracuje``,a przez to jego zdrowe oko sie oslabia,bo ma za duzy wysilek.....cwiczymy,zaklejamy oczko,zmuszamy jakos te chore do pracy,ale nic to nie daje....boje sie strasznie i dlatego podbijam temat,bo moze ktos z Was zna jakiegos DOBREGO okuliste....chodzi mi kogos,kto ma naprawde wysokie noty u pacjentow....z gory dziekuje za pomoc
|
|