MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Problemy z ciaza??

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

vitaclub

Post #1 Ocena: 0

2009-09-30 16:28:52 (16 lat temu)

vitaclub

Kobieta

Z nami od: 07-11-2008

Witam serdeczne wszystkie mamusie (oczekujace).

Poniewaz ostatnio spotkalam sie z wieloma problemami w sluzbie zdrowia brytyjskiej jesli chodzi o opieke dla kobiet w ciazy postanowilam sie blizej przyjrzec temu problemowi.

Pierwszy moj sukces:
Poznalam w organizacji Life- polozne ktore podaja leki na podtrzymanie ciazy. Wiec jesli ktoras z Was krwawi a lekarz odsyla do domu i mowi ze to naturalne i samo przejdzie prosze skontaktujcie sie ze mna badz bezposrednio z organizacja Life

Po drugie:
ostatnio bylam swiadkiem kiedy lekarz powiedzial jednej Polce (20 tydzien ciazy) ze ma dwie opcje albo zobaczyc i czekac na to co Natura sama z dzieckiem zrobi albo zabic swoje dziecko.
Poszperalam troche w necie i znalazlam kontakt do p. doktor Marii Bienkiewicz ktora dalej pokierowala sprawa.
Owa kobieta poleciala do Polski gdzie naprawde zajeli sie jej ciaza.

Nie wiem jak Wy, ale ja juz mam serdecznie dosc brytyjskiej sluzby zdrowia. Juz raz rodzilam w UK i czeka mnie to drugi raz za niedlugo. Teraz az cierpne na sama mysl o tym.

Fakt jesli ciaza jest nieskomplikowana to tutaj wszytsko idzie jak z platka: bezplatna opieka, bezinwazyjna, ladne szpitale, bezplatne srodki przeciwbolowe i porod rodzinny itp
Ale jak juz cos zle idzie to w wiekszosci wypadkow wyglada to tak, iz trzymaja rece w kieszeni i ludza sie ze Natura sama sobie z problemem poradzi.

Zachecam Was do opisywania swoich "przygod". I sluze pomoca
0706547s@student.gla.ac.uk
alive

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kik1976

Post #2 Ocena: 0

2009-09-30 16:31:32 (16 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

:-o:-o:-o
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2009-09-30 16:50:58 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

vitaclub

Post #4 Ocena: 0

2009-09-30 16:59:42 (16 lat temu)

vitaclub

Kobieta

nie
bo ona to robi za darmo

i nie reklamuje zadnych uslug, chce tylko pomoc
alive

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2009-09-30 17:53:37 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

dominika-essex

Post #6 Ocena: 0

2009-09-30 17:54:55 (16 lat temu)

dominika-essex

Kobieta

Z nami od: 19-10-2007

Cytat:

[

Fakt jesli ciaza jest nieskomplikowana to tutaj wszytsko idzie jak z platka: bezplatna opieka, bezinwazyjna, ladne szpitale, bezplatne srodki przeciwbolowe i porod rodzinny itp
Ale jak juz cos zle idzie to w wiekszosci wypadkow wyglada to tak, iz trzymaja rece w kieszeni i ludza sie ze Natura sama sobie z problemem poradzi.

U mnie byly komplikacje i NHS spisalo sie na medal. Nie mialam problemu z dodatkowymi badaniami i usg. Rodzilam w UK dwa razy i trzeci tez tu urodze, choc no3 narazie nie planuje. Wszystko zalezy jak kto trafi. I tu i w Pl mozna natrafic na fatalnych lekarzy i polozne. ;-)

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

vitaclub

Post #7 Ocena: 0

2009-09-30 21:05:54 (16 lat temu)

vitaclub

Kobieta

nie chce siac paniki

tylko ta niekompetencja sprzed dwoch tygodni z ktora sie spotkalam przewazyla na szali

poza tym sama polozna Szkotka powiedziala mi, ze w ciezkich przypadkach jesli kobieta ma wybor pomiedzy brytyjska opieka, a byciem na obserwacji w polskim szpitalu 24 godziny na dobe ona osobiscie wybralaby to drugie.

Sama tu rodzilam i jesli kobieta nie ma problemow to bardzo przyjemnie to wyglada. Gorzej kiedy zaczynaja sie schody.
I nie mowie tu o niskich plytkach, zelazie czy dziecku ulozonym w pozycji breech, ale o powaznych problemach takich jak brak wod plodowych, kolejne z rzedu poronienia, krwawienia itp.

Wiadomo lekarz lekarzowi nie rowny, ale biorac pod uwage przekroj kompetencji jednych i drugich lekarzy popieram tych polskich.

A post zamiescilam, gdyz chce pomoc kobietom, ktore nie sa zadowolone z tutejszej opieki lub ktore maja z czyms problem. Jesli ktos chce i potrzebuje to moze skorzysta.

Nie chce nikogo reklamowac- tylko szczerze zalezy mi na matkach i ich malenstwach.

[ Ostatnio edytowany przez: vitaclub 30-09-2009 21:11 ]

alive

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2009-09-30 21:42:07 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

karolkowa

Post #9 Ocena: 0

2009-09-30 22:34:57 (16 lat temu)

karolkowa

Z nami od: 03-06-2007

W Polsce nie mieszka wiecej ludzi a jakies 20 mln mniej niz w UK.W UK opieka nad ciezarna jest na wysokim poziomie i tak jak wszedzie zdarzaja sie "wypadki" niestety.Mozesz mi wierzyc lub nie ale w Polsce sa kobiety po 3 lub wiecej poronieniach i nikt nie moze im pomoc donosic ciaze nawet szpikujac je masa cudownych wspomagaczy o badaniach np.immunologicznych przyszlych rodzicow mozna pomarzyc chyba ze maja duzo kasy to zrobia prywatnie (tutaj sa za free).Przy nawracajacych poronieniach masz taka opieke(za free),ze w Polsce moze za 20 lat taka bedzie.Co do danych o umieralnosci kobiet podczas porodu czy po porodzie lub umieralnosci noworodkow trzeba wziac pod uwage ilosc kobiet rodzacych w UK a w PL i ile dzieci sie rodzi to jest bardzo istotne.I nie zawsze winna jest sluzba zdrowia.

Mieszkamy w kraju w ktorym aborcja jest dozwolona,kazdy lekarz ma obowiazek zapytac sie kobiety czy chce ciaze donosic.Szczegolnie jak plod jest genetycznie uszkodzony albo ciaza niechciana,kobieta ma wybor.Tylko nas ludzi z ciemnogrodu takie pytania zadawane przez lekarza bardzo oburzaja.

[ Ostatnio edytowany przez: karolkowa 30-09-2009 23:06 ]

Do góry stronyOffline

kingazkl1

Post #10 Ocena: 0

2009-10-01 09:59:56 (16 lat temu)

kingazkl1

Kobieta

Z nami od: 02-02-2009

Zgadzam się z andzia1303 wszystko zależy jaki będzie lekarz ....i tu i w Polsce różni są lekarze jedni by dla Ciebie wszystko zrobili, pomogli maksymalnie a inni mają Ciebie w d.... .
U mnie było tak że jak się dowiedziałam że jestem drugi raz w ciąży poszłam do lekarza w Polsce i kobitka stwierdziła że mam dużego krwiaka w obrębie zarodka, torbiel na jajniku, ogromną nadżerkę (mimo tego że byłam u tej pani 10 miesięcy wcześniej i nic nie było), dała mi ogrom tabletek na podtrzymanie ciąży i poza tym to ciąża bliźniacza.
Oczywiście wychodząc ryczałam jak bóbr ale pomyślałam że moze się myli. Poszłam do innego lekarza, okarało się że tylko jedno dziecko nie ma torbiela, żadnego krwiaka kazał mi natychmiast przestać brać tabletki na podtrzymanie ciąży bo niepotrzebnie je biorę, nadrzezki tez nie stwierdził ...... wniosek niektórzy może wymyślają ?????????
Następnie poszłam do GP i do midwife, oczywiście mówiłam co się zdarzyło w Polsce..... zrobiono mi badania i wiem że jest oki więc czekam na dzidziusia .....pozdr
K,A,F,A...

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,