MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

5-cio latek,a zęby stałe...

« poprzednia strona

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 3 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

fruziulka1

Post #1 Ocena: 0

2009-10-04 16:01:05 (16 lat temu)

fruziulka1

Kobieta

Z nami od: 28-08-2008

vitaclub, problem z moim dzieckiem polega na tym ze ma on alergie na mleko krowie i wszystkie jego przetwory oraz wiele innych alergii pokarmowych jest bardzo malutki bo ma zaledwie 7 kilo a 16 miesiecy, karmie go nadal piersia i w nocy dosc czesto nie przestaje poniewaz jest bardzo malutki a nie mam za bardzo duzego wyboru w pokarmach jakie mu daje i do tego je wtedy kiedy chce i jest to zalecenie dietetyka. co moge zrobic zeby temy zapobiec bo dotyczy to tylko 2 gornych jedynek?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

vitaclub

Post #2 Ocena: 0

2009-10-04 17:43:32 (16 lat temu)

vitaclub

Kobieta

Z nami od: 07-11-2008

No coz. W takim przypadku dieta bierze gore nad zebami.

Pamietaj, ze waznym jest aby maly mial myte zeby pasta z fluorem. Mozesz to robic czesciej w ciagu dnia, ale upewnij sie ze nie lyka pasty.

Zebow u takich dzieci sie nie plombuje bo one sa za malutkie.
Nawet u niektorych 5-latkow tego sie nie da zrobic.

Mozna pomyslec o ich fluoryzowaniu specjalna pasta o nazwie Duraphat. Ale z drugiej strony przy 7 kg wagi nie jestem do konca przekonana czy to dobry pomysl.

Sprobuj po karmieniu dziecka w nocy dac mu choc kilka lykow wody. W taki sposob troche rozpuscisz reszte mleka ktora zostaje w jego jamie ustnej.

Podejrzewam ze kiedy maly konczy jesc to reszta mleka zostaje w jego buzi. Bakterie metabolizuja jego resztki, a poniewaz w nocy produkcja sliny spada do minimum, zabki sa pod zwiekszonym ryzykiem ataku kwasu.

Mam pytanie czy na maila moglabys mi przeslac zdjecie tych zabkow. Tak z ciekawosci chcialbym je zobaczyc. Trudno o czyms pisac kiedy sie tego nie widzi.
alive

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #3 Ocena: 0

2009-10-04 20:54:10 (16 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Fryziulka, a rozmawialas z dentysta o zabiegu lapisowania?
Stosuje sie to przy prochnicy kwitnacej, zabezpiecza mleczaki do czasu wymiany na zeby stale.
Wprawdzie daje taki sobie efekt estetyczny, bo zeny staja sie ciemne, ale w tym wypadku sensowniej jest utrzymac zeby.

Do góry stronyOffline

vitaclub

Post #4 Ocena: 0

2009-10-06 10:02:28 (16 lat temu)

vitaclub

Kobieta

Z nami od: 07-11-2008

Zabiegu lapisowania w UK nie zrobisz- chyba ze zgodzi sie na to jakis polski dentysta.
Tutaj zamiast azotanu srebra (lapisowanie) stosuje sie fluor- lakierowanie.

Pedodonci boja sie o skutki psychiczne u takich zdieci. Wiadomo Twoj synek ma dopiero 16 miesiecy, ale za jakis czas moze zacznac sie wstydzic swoich zabkow.
alive

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2009-10-06 20:13:53 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2010-03-20 07:13:21 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2010-05-26 15:00:19 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

littleflower

Post #8 Ocena: 0

2010-05-26 15:20:17 (15 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

za miesiac- idz jeszcze raz i powiedz ze boli- mojej mleczak sie ruszal jedynka ale mozno sie tez dziasla trzymala - corke bolalo przy kazdym posilku czy nawet jak jezykiem zachaczyla, poszlismy do dentysty takiego emergency i wizyta byla na drugi dzien, wiem ze u Ciebie to nie mleczak ale przynajmniej dentysta to obejrzy
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,