MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Niepełnosprawność czy choroba?

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

madagaskar3

Post #1 Ocena: 0

2009-09-23 22:17:22 (16 lat temu)

madagaskar3

Kobieta

Z nami od: 01-02-2009

Ja czekalam ponad 6 tygodni na wizyte u fizjoterapeuty,gp mnie skierowala,nawet nie myslalam,ze moglabym cos wyciagnac od panstwa:-o
Mam nadzieje,ze mi przejdzie zanim maly pojdzie do przedszkola:-]
U mnie wlasnie bol w okolicach korzonkow,czasami nie do zniesienia.Ostatni w sklepie chcialam przymierzyc spodnie i nie moglam sie nawet lekko pochylic i tak mnie trzymalo 2 dni.Oczywiscie bol troche mniejszy mam non stop.
Teraz zaczne chodzic na basen chociaz 2 razy w tygodniu,no i mam przepisane cwiczenia:-]

A utrzymujemy sie z tego co zarobi reszta rodziny,czyli maz i dorosly syn:-]:-]:-]
[url=][img][/img][/url]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

eladudzia

Post #2 Ocena: 0

2009-09-24 09:46:10 (16 lat temu)

eladudzia

Kobieta

Z nami od: 09-06-2007

Cytat:

1. czekanie na wizyte u ortopedy 6 tygodni w ramach NHS to nie czekanie. Chodzilo mi o to czemu nie zalatwisz tego poza NHS skoro tak cierpisz
2.nie widze zebys opisywala jakies objawy zwiazane z uciskiem na 'korzonki'
3. na rehabilitacje mozesz sie wyslac sama, podpowiadalem wyzej
4. starosc w twoim wieku? to co my z wonsatym mamy powiedziec? :-]

przez słowo rehabilitacja, chodziło mi o fizykoterapię i masaże w ramach NHS. Obecnie w domku ćwiczę i chodzę na basen lecz to nie daje, jak na razie, aż takiego rezultatu. Nie cierpię teraz mocno, bo biorę leki przeciwbólowe, które przepisał mi lekarz z PL. Poza tym, ból występuje w sytuacjach wysiłkowych: podnoszenie, wstawanie czy zmiana pozycji. Nie jest on ciągły. A co do starości, to nie jestem stara i nie czuję się staro ale faktem jest to, iż okropnie boję się starości. :-?

Do góry stronyOffline

Anthrax

Post #3 Ocena: 0

2009-09-24 19:20:29 (16 lat temu)

Anthrax

Z nami od: 31-01-2009

Cytat:

2009-09-24 09:46:10, eladudzia napisał(a):
Cytat:

1. czekanie na wizyte u ortopedy 6 tygodni w ramach NHS to nie czekanie. Chodzilo mi o to czemu nie zalatwisz tego poza NHS skoro tak cierpisz
2.nie widze zebys opisywala jakies objawy zwiazane z uciskiem na 'korzonki'
3. na rehabilitacje mozesz sie wyslac sama, podpowiadalem wyzej
4. starosc w twoim wieku? to co my z wonsatym mamy powiedziec? :-]

przez słowo rehabilitacja, chodziło mi o fizykoterapię i masaże w ramach NHS. Obecnie w domku ćwiczę i chodzę na basen lecz to nie daje, jak na razie, aż takiego rezultatu. Nie cierpię teraz mocno, bo biorę leki przeciwbólowe, które przepisał mi lekarz z PL. Poza tym, ból występuje w sytuacjach wysiłkowych: podnoszenie, wstawanie czy zmiana pozycji. Nie jest on ciągły. A co do starości, to nie jestem stara i nie czuję się staro ale faktem jest to, iż okropnie boję się starości. :-?

jesli nie jest zle to dlaczego w pierwszym poscie sie pytasz czy zakwalifikujesz sie grupy inwalidzkiej? 'leczenie' farmakologiczne to tez terapia. musisz sie przygotowac na to ze po wizycie u konsultanta na rehabilitacje bedziesz musiala poczekac. Jak z zycia wiem - jak komus cos bardzo doskwiera to wysciubi ostatni grosz i pojdzie prywatnie. Od dawna mnie dziwi ze ludzie kupuja rozne rzeczy, ktore sa im ponoc potrzebne, a w gruncie rzeczy mogliby sie doskonale bez nich obejsc (plazmy, gps'y, tony kosmetykow i ciuchow), a jak jest koniecznosc wydania pieniedzy na poprawe wlasnego samopoczucia fizycznego to nagle maja weza w kieszeni.
-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k --------------------- Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have

Do góry stronyOffline

eladudzia

Post #4 Ocena: 0

2009-09-24 20:33:26 (16 lat temu)

eladudzia

Kobieta

Z nami od: 09-06-2007

Cytat:

jesli nie jest zle to dlaczego w pierwszym poscie sie pytasz czy zakwalifikujesz sie grupy inwalidzkiej? 'leczenie' farmakologiczne to tez terapia. musisz sie przygotowac na to ze po wizycie u konsultanta na rehabilitacje bedziesz musiala poczekac. Jak z zycia wiem - jak komus cos bardzo doskwiera to wysciubi ostatni grosz i pojdzie prywatnie. Od dawna mnie dziwi ze ludzie kupuja rozne rzeczy, ktore sa im ponoc potrzebne, a w gruncie rzeczy mogliby sie doskonale bez nich obejsc (plazmy, gps'y, tony kosmetykow i ciuchow), a jak jest koniecznosc wydania pieniedzy na poprawe wlasnego samopoczucia fizycznego to nagle maja weza w kieszeni.

widzę, że jesteś anty nastawiona do ludzi którzy, poszukują porad osob, która znalazły się w podobnej sytuacji. Nie napisałam ile mogę wyciągnąć od państwa lecz to, jak mogłabym zmniejszyć ryzyko w pracy. Poza tym, wpisz sobie w wyszukiwarce "dyskopatia lędźwiowa" i poczytaj sobie to, co Ci google wypluje troszkę na ten temat, a dopiero się wypowiadaj. Ja rozumiem, że to jest forum i każdy ma prawo się wypowiadać ale głupie uwagi i docinki są tutaj niepotrzebne. Jeżeli nic mądrego nie umiesz napisać na ten temat, to nie dopisuj postów do mojego tematu. Najwidoczniej, Tobie też jest potrzebna taka grupa inwalidzka lecz Ty, dostałabyś ją na głowę i to po pierwszej wizycie. A węża, to może Ty masz w kieszeni, bo ja mam na kogo wydawać pieniądze.

Do góry stronyOffline

Anthrax

Post #5 Ocena: 0

2009-09-25 06:26:02 (16 lat temu)

Anthrax

Z nami od: 31-01-2009

Cytat:

2009-09-24 20:33:26, eladudzia napisał(a):
Cytat:

widzę, że jesteś anty nastawiona do ludzi którzy, poszukują porad osob, która znalazły się w podobnej sytuacji. Nie napisałam ile mogę wyciągnąć od państwa lecz to, jak mogłabym zmniejszyć ryzyko w pracy. Poza tym, wpisz sobie w wyszukiwarce "dyskopatia lędźwiowa" i poczytaj sobie to, co Ci google wypluje troszkę na ten temat, a dopiero się wypowiadaj. Ja rozumiem, że to jest forum i każdy ma prawo się wypowiadać ale głupie uwagi i docinki są tutaj niepotrzebne. Jeżeli nic mądrego nie umiesz napisać na ten temat, to nie dopisuj postów do mojego tematu. Najwidoczniej, Tobie też jest potrzebna taka grupa inwalidzka lecz Ty, dostałabyś ją na głowę i to po pierwszej wizycie. A węża, to może Ty masz w kieszeni, bo ja mam na kogo wydawać pieniądze.

wydaje mi sie ze miedzy madagaskar, andzia, superloverem i mna dostalas wystarczajaco duzo informacji na temat co tego zrobic i jak to tutaj jest.

Ale jak to czesto bywa, jak ktos nie uslyszy tego co chce to zaczyna oskarzac forumowiczow o brak wiedzy i zlosliwosci przy okazji faszerujac wlasny wpis inwektywami.

2009-09-23 12:55:02, eladudzia napisał(a):

Uraz, jaki obecnie mam, nie pozwala mi podjąć żadnej pracy, a bardzo bym chciała. Wiem, że z niepełnosprawnością ludzie też pracują lecz mają mniejsze bądź inne obowiązki (np. pracownik z zespołem Downa w Morrisonie). Mogłabym podjąć się pracy, która nie doprowadziłaby mnie abym skończyła na wózku inwalidzkim, lecz jak uzyskać taki papier.

dzieki Bogu 'papierow' inwalidzkich na tymczasowy i krotkotrwaly bol kregoslupa w UK nie wydaja
-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k --------------------- Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,