et
|
|
---|---|
joala8 | Post #1 Ocena: 0 2009-09-13 21:33:58 (16 lat temu) |
Z nami od: 11-01-2008 Skąd: Chippenham |
Mam taki problem - stan zapalny zatoki , zapchany nos, ból itp. przyjemności. Jestemw UK, czy znacie jakieś krople o gęstej konsystencji i skutcznie osuszające zatoki?
et
|
Adacymru | Post #2 Ocena: 0 2009-09-13 22:06:13 (16 lat temu) |
Konto usunięte |
Ja uzywam albo Otrivine Adult Sinusitis Spray albo Sudafed na zatoki. Nie sa z tych gestych jak kiedys kupowalam w Polsce, ale pomagaja. Do tego tabletki przeciwbolowe, i do nastepnego razu.
Ada
|
ewamik | Post #3 Ocena: 0 2009-09-14 02:12:35 (16 lat temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Skąd: London |
zapalenie zatok to cos gorszego.
Na drugi dzien po przyjeździe do Polski mój mąz dostał wysokiej gorączki nawet do 39.5st przy czym nie miał kataru ani kaszlu. Lekrza stwierdził,że to tylko zapalenie gardła i dał mu antybiotyk. Gorączka dalej nie ustępowała więc wybralismy się do innego lekarza-prywatnie.Ten zlecił badania(koszt pokrywa europejska karta zdrowia) krwi-szczegółowe,moczu itp. Męża zaczęły boleć zęby i ucho.Okazało się,że ma zapalenie zatok,zatkane zatoki tu koło ucha,zębów z prawej strony. Do tego ta wydzielina spływa mu do gardła i stąd te niby zapalenie gardła. lekarz stwierdził,że nie będzie bawił sie w tabletki(spytał męża czy ma mocny żołądek) tylko przepisał zastrzyki domięśniowo 2xdziennie przez 5dni. Jeśli pamięc mnie nie zawodzi była to doxycyklina i jeszcze jeden pomocniczy antybiotyk doustnie. Juz na drugi dzien gorączka spadła i ból zębów ustał. A ha lekarstwa mąz dostał ze niżką ze względu na Europejska kartę zdrowia.Pani magister jedynie zrobiła xero karty..i to wszystko. Tak jak pisałam do lekarza poszlismy prywatnie,a żeby było fajniej-lekarz był pediatra ze specjalizacja neurolog dziecięcy. Podobno najlepszy lekarz w okolicy |
anna69 | Post #4 Ocena: 0 2009-09-14 08:42:46 (16 lat temu) |
Z nami od: 06-08-2008 Skąd: W Yorkshire |
ale ktos sie oyta o leki tu a nie w pl....
ja takze polecam Otivine - ale drops, bo to test ten spray ktry latwo sie dozuje a nie krople przy ktorych trzeba lezec z glowa do dolu ![]() mam problemy z zatokami od dziecka - mialam nawet sluz sciagany z nich jako 10 latka - i jak tylko pojawia sie u mnie bol zatowoy i karar to odrazu stosuje Otrivine i inchalacje z rumianka...naprawde pomaga ![]() |
Adacymru | Post #5 Ocena: 0 2009-09-14 09:22:14 (16 lat temu) |
Konto usunięte |
Czasem przepisywano mi antybiotyk, czasem nie, nie wiem czy byla jakas roznica, pamietam za to jakie uczucie ulgi wlasnie inhalacje, krople (czy spray) i wlasnie paracetamol, tak, tak, uczucie ulgi, ze glowa nie odpadnie. W Polsce chyba mnie na wylot przeswietlili lampami, probujac wysuszyc, zadnego efektu nie bylo.
W gorszych chwilach pamietam odglos bulgotania, jak przycisnelam rog oczodolu, kolo nosa...... Mialam juz wycinane polipy, prostowany nos dla udroznienia (nie dla wygladu, chociaz fakt lepiej wyglada), bylo troche spokoju i od nowa. Oczywiscie wizyta u lekarza by sie przydala, ale najpierw radze sprawdzic u dentysty czy wszysko ok z zebami, bo to wazne.
Ada
|
|