MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wizyta u lekarza ,nie wiem smiac sie czy plakac

« poprzednia strona

Strona 7 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

Str 7 z 7

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Mieszko

Post #1 Ocena: 0

2009-07-30 20:02:37 (16 lat temu)

Mieszko

Kobieta

Z nami od: 16-07-2009

Hmm, może wiedza lekarska lub podejście do pacjenta zależy nie od narodowośći czy koloru skóry, ale po prostu od charakteru lekarza, umiejętności dogadania się itd?
Ja akurat z opieki lekarskiej jestem zadowolona. W przychodni, w której jestem zapisana, nie ma ani jednago GP nie-Anglika. Byłam u trzech, dwaj byli bardzo dobrzy, konkretni, nie spławiali mnie, dali skierowania na wszystkie badania jakie chciałam. Trzeci lekarz (niestety mój GP:-?)mi nie odpowiada i zapisuję się teraz do innych. Leczę się też na choroby przewlekłe, mam co miesiąc - dwa wizyty w szpitalu i też jestem zadowolona. Miła obsługa, informowanie z wyprzedzeniem o wizytach... Jak czytam takie krytyczne posty, to aż się boję, że u mnie się coś zepsuje:-D
Co do opieki w Polsce...ja nie mam najlepszych wspomnień. Zawsze musiałam płacić za wizyty, bo na te bezpłatne czekało się kilka miesięcy. Dwa lata temu też poszłam do lekarza w Polsce, bo jeszcze wtedy nie leczyłam się w Anglii, zapłaciłam ponad 100 zł, a w zamian otrzymałam: lekarza spóźnionego prawie godzinę, aroganckiego, traktującego mnie z góry. Dopiero tu w UK stwierdono co mi jest i tu rozpoczęłam leczenie.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

MagdalenaFijak

Post #2 Ocena: 0

2009-08-05 14:44:57 (16 lat temu)

MagdalenaFijak

Kobieta

Z nami od: 05-08-2009

próbowałaś skonsultować to z polskim prywatnym lekarzem poprzez internet? jak masz wyniki to możesz mu przesłać przecież, nie musisz z tym jechać do PL.
Koszt konsultacji przez internet wynosi już od 10PLN czyli od 2Ł - śmieszna kasa. zobacz - nie musisz korzystać
Konsultacje online - imed24.pl

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 7 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,