Str 6 z 7 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2009-07-29 18:13:10 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
greta | Post #2 Ocena: 0 2009-07-29 18:25:17 (16 lat temu) |
Z nami od: 26-05-2007 Skąd: liverpool |
no moze co nie ktorzy maja ochote na wczesniejsze zejscie ale ja nie mam. mam dwoje dzieci ktore maja tylko mnie i chcialabym moc wychowac je ,zapewnic wyksztalcenie i dopiero puscic w swiat kiedy beda samodzielne.chcialabym pozyc jeszcze,dlatego mam taka panike.w ciagu 2 lat zmarly trzy znajome mi osoby na nowotwory zwiazane z narzadami wewnetrznymi typu jelita,zoladek itp.pamietam jak bagatelizowali pierwsze objawy tekstami typu to napewno wrzody,to napewno stres itp a teraz juz ich nie ma.szok!
|
Post #3 Ocena: 0 2009-07-29 19:04:06 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Adacymru | Post #4 Ocena: 0 2009-07-29 19:06:42 (16 lat temu) |
Konto usunięte |
Sadze, ze badanie krwi jakie ci zrobiono wskazaloby na podejrzenia bialaczki......
Ada
|
Post #5 Ocena: 0 2009-07-29 19:16:04 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
Awa | Post #6 Ocena: 0 2009-07-29 19:38:20 (16 lat temu) |
Z nami od: 02-08-2006 Skąd: Manchester |
Cytat: 2009-07-29 12:37:39, anna69 napisał(a): takei brednie ze pakistan to ble a bialy cacy, ze w polsce 1000 razy lepsza sluzba zdrowia to sobie opowiadajcie w niedziel po mszy pod polskim kosciolem a nie roznoscie stereotypow!! wszedze trafiaja sie konowaly,...i tu i w pl!! a ze ktos nie umie postawic na swoeim tupnac noga i dogadac i sopasowac do tutejszego poedejcia do pacjeta to jego wina!! Aaaa, widzisz, wymagasz obiektywizmu i logicznego myslenia, o ile latwiej niektorym obwinic narodowosc. Oczywiscie tylko my Polacy, jestesmy tutaj prawdziwie dyskryminowani za polskosc, Nasze 'obserwacje' pod adresem innych nacji sa za to jak najbardziej wiarygodne i dziwne jeszcze, ze NHS nie zaczela grupowych zwolnien, nie mowiac o deportacjach... A tak na marginesie - osoby, ktore cierpia na przewlekle/powazne schorzenia/potrzebuja czestych konsultacji z innych powodow, powinny sie moze zastanowic nad powrotem do kraju, w ktorym opieka medyczna jest najwidoczniej na o wiele wyzszym poziomie, a nie cierpiec podczas wizyt u, o zgrozo, CIEMNOSKOREGO lekarza (tfu, tfu, a kysz, a kysz, czort jakis czy cos). Albo zaczac zarabiac tyle, zeby sie leczyc prywatnie i odciazyc te wszystkie beznadziejne przychodnie przepisujace paracetamol, moze wtedy reszta z nas bedzie krocej czekala w kolejkach. Awa
|
Post #7 Ocena: 0 2009-07-29 20:07:59 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Awa | Post #8 Ocena: 0 2009-07-29 20:31:49 (16 lat temu) |
Cytat: 2009-07-29 20:07:59, mcriss napisał(a): Nie życzę Tobie ani komu innemu, ale gdyby ty lub twoje dziecko miało przewlekłą chorobę, a miejscowi lekarze (nie koniecznie "kolorowi" ![]() ![]() no ale ty chyba zarabiasz tyle, że w takiej sytuacji poszłabyś leczyć się prywatnie. Uważam że nie ważne ile kto zarabia, przecież każdy płaci składkę na fundusz zdrowia i każdy ma prawo do normalnej opieki lekarskiej. I nie powinno być tak, że ja ze zdrowym (według mojego GP, pakistanca) dzieckiem idę na rutynowe badania w Polsce i ląduję w szpitalu, bo moje dziecko ma przewlekłe niedoleczone zapalenie oskrzeli. A jak ono ma być "doleczone" - jeżeli tu mały dostawał tylko paracetamol i nic więcej! :-Y Czytaj ze zrozumieniem albo poszukaj w slowniku definicji sarkazmu. Nie stac mnie na leczenie prywatne, dlatego cenie sobie kazda wizyta u GP. Gdy w przeszlosci zmarnowalam czas, poprosilam o natychmiastowe zarezerwowanie nastepnej wizyty i innego lekarza, taka delikatna aluzja bardzo podzialala. Fajnie, ze masz taki dostep do polskich szpitali i mozliwosci leczenia dziecka. Ja nie moge podrozowac z moim dzieckiem do Polski, bo pracuje i musze polegac na tutejszej sluzbie zdrowia. Dlatego staramy sie funkcionowac w tym niedoskonalym systemie najlepiej jak tylko mozemy, i nigdy by mi nie przyszlo do glowy wytkniecie, ze GP, ktory postawil zla diagnoze, byl akurat 'pakistancem'. A tak na marginesie, to wlasnie taka a nie inna wysokosc skladek, ktore wszyscy placimy, odzwierciedla taka a nie inna NHS. Dlatego tak wielu tubylcow, ktorzy placili te skladki przez dziesiatki lat, a nie zaledwie kilka, i tak musza doplacac do prywatnego ubezpieczenia, zeby zapewnic opieke o standardzie, ktora ich zadowala. Awa
|
greta | Post #9 Ocena: 0 2009-07-29 20:38:34 (16 lat temu) |
Z nami od: 26-05-2007 Skąd: liverpool |
ja nie wiem skad to w nas Polakach ta nienawisc do pakistancow itp.my tez nie jestesmy tu u siebie,nie mozna generalizowac absolutnie nie zgadzam sie z twierdzeniem ze pakistanczycy sa gorszymi lekarzami od brytyjczykow,sa tak samo "dobrzy"jedni jak i drudzy:D
|
Awa | Post #10 Ocena: 0 2009-07-29 20:53:41 (16 lat temu) |
Dziekuje Greta, za glos rozsadku.
Wyglada na to, ze nie tylko trzeba miec zdrowie, zeby chorowac, trzeba miec czas, zeby sie wypowiadac na ten temat na Mojej Wyspie. Wszystkim zycze zdrowka i polecam na przyszlosc baaaardzo skomplikowany sposob na probe przepisania paracetamolu/ibuprofenu: 'dziekuje, biore/daje dziecku juz X tygodni, moze sprobujemy czegos innego?'. Dziala za kazdym razem. Awa
|