Str 5 z 7 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
frelcia |
Post #1 Ocena: 0 2009-07-29 14:30:05 (16 lat temu) |
Z nami od: 01-05-2007 Skąd: ~Skelmersdale~ |
Cytat:
2009-07-29 14:19:42, acerek napisał(a):
Frelcia:
Gdyby lekarz w UK podszedl profesjonalnie to moze daloby uratowac sie albo zmiejszyc cierpienie.
Bylo, minelo. Nie osadzam nikogo bo ciesze sie, ze mam to juz za sob. Ale moze masz racje, ze moglabym tak nie cierpiec i teraz cieszyc sie nie poraniona piersia.
|

|
 |
|
|
refleksja |
Post #2 Ocena: 0 2009-07-29 14:34:52 (16 lat temu) |
Z nami od: 13-09-2008 Skąd: Londyn |
Cytat:
2009-07-29 14:28:30, Jollen napisał(a):
Co do lekarzy, nie sądzę, żeby jakikolwiek lekarz znał wszystkie możliwe leki, które pojawiają się na rynku.
Przecież jeden lek może mieć wiele nazw.
Czasami wydaje mi się, że już zapomnieliśmy, o tych kolejkach w przychodniach, kobietach rodzących na schodach szpitala, bo nie ten rejon, znam też przypadek śmierci człowieka, bo nie przyjęli go do lekarza, powód? zapomniał książeczki zdrowia :-Y poszedł po nią do domu i już nie zdołał dojść :-Y
Naprawdę tak źle Wam tutaj?
Pozdrawiam,
Jollen
Kiedyś w Polsce zrobiono taki eksperyment i dano lekarzom pierwszego kontaktu możliwość zapisywania hormonów - chyba chodziło o antykoncepcję. Nie sprawdziło się to dlatego, że lekarz opieki podstawowej nie jest w tym specjalistę, więc wiele kobiet miało problemy.
Zdaje się, że kolejki mijają - przynajmniej większość przychodni w PL ma już system godzinowy. Jak mówię, ja tam na polską służbę zdrowia nie narzekam i wolę się leczyć w PL niż w UK.
Naprawdę jest mi tutaj źle
|

|
 |
|
|
Post #3 Ocena: 0 2009-07-29 14:40:49 (16 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
|
Post #4 Ocena: 0 2009-07-29 14:42:06 (16 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
|
Post #5 Ocena: 0 2009-07-29 14:44:38 (16 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
|
yanovitz |
Post #6 Ocena: 0 2009-07-29 14:49:05 (16 lat temu) |
Z nami od: 10-12-2007 |
Cytat:
2009-07-29 14:30:05, frelcia napisał(a):
Cytat:
2009-07-29 14:19:42, acerek napisał(a):
Frelcia:
Gdyby lekarz w UK podszedl profesjonalnie to moze daloby uratowac sie albo zmiejszyc cierpienie.
Bylo, minelo. Nie osadzam nikogo bo ciesze sie, ze mam to juz za sob. Ale moze masz racje, ze moglabym tak nie cierpiec i teraz cieszyc sie nie poraniona piersia.
Ja mialem podobna sytuacje jedna przypadlosc mi olali bo NHS tego nie refunduje (na co sie moj GP zdziwil), wyleczylem w PL, GP mnie puzniej przepraszal i przyznal sie do malo trafnej diagnozy, bo moze wtedy potoczylo by sie inaczej - na jego obrone powiem ze przypadlosc byla to niezwykle rzadka.
Puzniej narzekalem na kolano i po kilku wizytach u GP i rehabilitantki dostalem skierowanie do specjalisty, hindusa. Trafna diagnoza po dwoch minutach w gabinecie, sam przeprowadzil zabieg, jednym slowem swietna robota. Fakt, ze troche sie naczekalem na zabieg ale to wina NHS nie jego. Jeśli pracujesz z oddaniem przez osiem godzin, możesz w końcu zostać szefem, by pracować przez dwanaście. Robert Frost
|

|
 |
|
refleksja |
Post #7 Ocena: 0 2009-07-29 14:50:01 (16 lat temu) |
Z nami od: 13-09-2008 Skąd: Londyn |
Cytat:
2009-07-29 14:44:38, Jollen napisał(a):
Cytat:
2009-07-29 14:34:52, refleksja napisał(a):
Cytat:
2009-07-29 14:28:30, Jollen napisał(a):
Co do lekarzy, nie sądzę, żeby jakikolwiek lekarz znał wszystkie możliwe leki, które pojawiają się na rynku.
Przecież jeden lek może mieć wiele nazw.
Czasami wydaje mi się, że już zapomnieliśmy, o tych kolejkach w przychodniach, kobietach rodzących na schodach szpitala, bo nie ten rejon, znam też przypadek śmierci człowieka, bo nie przyjęli go do lekarza, powód? zapomniał książeczki zdrowia :-Y poszedł po nią do domu i już nie zdołał dojść :-Y
Naprawdę tak źle Wam tutaj?
Pozdrawiam,
Jollen
Kiedyś w Polsce zrobiono taki eksperyment i dano lekarzom pierwszego kontaktu możliwość zapisywania hormonów - chyba chodziło o antykoncepcję. Nie sprawdziło się to dlatego, że lekarz opieki podstawowej nie jest w tym specjalistę, więc wiele kobiet miało problemy.
Zdaje się, że kolejki mijają - przynajmniej większość przychodni w PL ma już system godzinowy. Jak mówię, ja tam na polską służbę zdrowia nie narzekam i wolę się leczyć w PL niż w UK.
Naprawdę jest mi tutaj źle
Refleksja każdy z nas ma jakieś doświadczenia. Szkoda, że Twoje są takie niefajne
Ja tutaj mieszkam dość krótko, jednak jak dotąd wszystko jest ok.
W Polsce bywało różnie: przez niedopatrzenie lekarzy wylądowałam w szpitalu, mój mąż dostał zapaści po tym jak zaaplikowali mu lek na pogotowiu nasz syn z alergia (teraz z astma) jego leczenie, to prawdziwy koszmar na początku ... ale koniec już tego marudzenia ... to chyba po prostu kwestia szczęścia, na kogo trafimy i tyle.
Refleksja wszystkiego dobrego dla Was
Tak, to możliwe. Mieszkając w Polsce miałam 3 ataki alergiczne z opuchlizną całej twarzy, wysypka i problemami z oddychaniem.
Raz sama dojechałam na pogotowie, gdzie się mną pieczołowicie zajęto.
Drugi raz zdążyłam dojść do przychodni i nawet mnie nie rejestrowali poza wzięciem nazwiska, wwalili do gabinetu bez kolejki, a lekarz się kręcił bardzo przejęty przychodząc do mnie po każdym pacjencie.
Trzeci raz w środku nocy przyjechało do mnie pogotowie i także się mną bardzo profesjoanlnie zajęli, jeszcze żartowali przez co czułam się bardziej wyluzowana.
Potwierdza to, że jest to kwestia szczęścia!
Dzięki
|

|
 |
|
greta |
Post #8 Ocena: 0 2009-07-29 17:29:56 (16 lat temu) |
Z nami od: 26-05-2007 Skąd: liverpool |
Adacymru,nie obawiaj sie wylumaczylam lekarzowi bardzo dobrze o co mi chodzi i jaki zabieg mialam robiony w polsce.poniewaz nie uwazam aby moj angielski byl perfekcyjny bylam przyszykowana i na taka ewentualnosc ze mnie nie zrozumie(chociaz na codzien nie mam problemow z porozumiewaniem sie,pracuje z samymi anglikami i prawie od roku mam angielskiego faceta z ktorym mieszkam).no wiec bylam przyszykowana i na ta ewentualnosc i wydrukowalam sobie z internetu wiadomosci na temat mojej choroby po angielsku poza tym mam tak charakterystyczna blizne po usowaniu pecherzyka ze to nie bylo trudne nawet dla srednio rozgarnietego polaka.
dlaczego zapytalam czy to skan?tak zby sie upewnic tylko bo moj chlopak byl w pracy w tym czasie a forum bylo pod reka.
oczywiscie macie racje moze jestem za malo asertywna i dlatego poszlam do domu z tym przykazaniem picia wody zamiast domagac sie skanu.pomyslalam ze wroce za 3 tyg i powiem ze sie nic nie zmienilo,poza tym zamierzam zabrac mojego chlopaka ze soba bo wiem ze on ma wieksza sile docierania i uzyskiwania od ludzi tego co chce.
nie chce nazekac na brytyjskich lekarzy ale naprawde do tej pory trafiali mi sie same konowaly:/.prawda jest taka ze nie za czesto choruje no ale kiedy naprawde cos mi dokucza to ide i chce byc dobrze zdiagnozowana a nie uslyszec prosze pic wode bo dla mnie to zadna porada.mam wrazenie ze ci lekarze maja jakies przykazanie zniechecac do badan albo wykonywac je tylko w ostatecznosci jak jest upierdliwy pacjet poniewaz kiedy domagalam sie smear testu po 1,5 roku od ostatniego(poniewaz mialam krwawienie nie wiadomo dlaczego)lekarka powiedziala ze to normalne i ze nastepny smart test bede miala za 1.5 roku,kiedy mialam zapalenie pecherza doktor nie zrobil badania na posiew jakie to bakterie wywoluja tylko kazal mi kupic saszetki w tesco.oczywiscie wrocilam tam za kilka tyg z tymi samymi objawami i dostalam antybiotyk ale nadal bez badan tylko dlatego ze przynioslam mu na kartce naze jaki antybiotyk mi w polsce lekarz wypisywal!
dodam jeszcze ze mojego chlopaka ta porada nie zdziwila;p,uznal ze doktor wie co robic i trzeba poczekac 3 tyg(bo ja juz chcialam na ten skan biec prywatnie)czyli ze moze my polacy jestesmy przewrazliwieni  ?
acha i jeszcze cos,doktor zawsze byl bialy,raz tylko bylam u pakistanskiego ale to sie nie liczy bo wypisywal mi recepte na antykoncepcje (na tabletki ktore bralam w polsce wiec nie musial sie wysilac umyslowo
a zeby bylo tak sprawiedliwie to bylam w polsce dwa tygodnie temu i trafilam na debilnego dentyste ktory nie wiedzial za co sie wziac,kazal mi zrobic zdjecie zeba(dodatkowo skasowal 60 zl za to)i po zrobieniu tego zdjecia nadal nie wiedzial co robic:/.gabinet byl na super poziomie wyposazony ale co z tego jak lekarz nie wie co robic?w koncu wymienil mi plombe ale kolor dobral zly!!!!naszczescie tego tak bardzo nie widac bo z tylu paszczy jest .ja bylam juz taka wykonczona po 2 godz w fotelu dentystycznym ze nawet tego nie zauwazylam dopiero w domu ale nie mialam ani sily ani ochoty juz tam wracac i sie wyklocac o 180 zl wywalone na konowala. [ Ostatnio edytowany przez: greta 29-07-2009 17:36 ]
|

|
 |
|
El_zvis |
Post #9 Ocena: 0 2009-07-29 18:01:28 (16 lat temu) |
Z nami od: 29-04-2009 Skąd: Seul / Rijad |
Cytat:
znam też przypadek śmierci człowieka, bo nie przyjęli go do lekarza, powód? zapomniał książeczki zdrowia :-Y poszedł po nią do domu i już nie zdołał dojść :-Y
No i co w tym takiego złego? Ja chciałbym tak odwalić kitę - szast, prast, gleba na ulicy i po herbacie. Bez żadnego męczenia się po szpitalach, lekarzach, operacjach i takich tam.
Znam parę historii osób, które tak się przekręciły - padając idąc po prostu ulicą, przy czym nie łazili po lekarzach. Tak po prostu na nich przyszło. Mój wujek między innymi.
Proszę nie straszyć ludzi zejściem, jakby to było coś najgorszego. [ Ostatnio edytowany przez: El_zvis 29-07-2009 18:01 ] Podróż pociągiem skraca czas podróży koleją.
|

|
 |
|
|
Post #10 Ocena: 0 2009-07-29 18:09:56 (16 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |