|
---|---|
anna69 | Post #1 Ocena: 0 2009-07-03 10:03:31 (16 lat temu) |
Z nami od: 06-08-2008 Skąd: W Yorkshire |
kochane kobitki od jakiegos czasu zrobila sie bardzo nerwowa i niespokojna...w ciazy nie jestem wykluczyly to badania krwi ktore mi zlecil moj GP...dal mi delikatne leki uspakajajace bo wwszytkie ywniki sa oki, ale poradzil przewanie brania tabletek na conajmniej 3 miesiace, bo mowi ze po tak dlugim czase zazywania(ponad3.5 romu non stop) powinnam zrobic przrwe bo to one moga powodowac ten zly nastorj...
wiec poszlam do family planning clinic bo porade w sprawie innego srodka zabezpieczajacego, a pielegniarka sie na mnie popatrzyla jak na inna i mowi ze po takim czasie moj organizm sie juz calkiem przywyczail i ze nie mam ich prestac bac bo to i tak nic nie da.... ale moj mezczyzna mowi ze powinnam zrobic przewe zeby oczyscic troche porganizm - odciazyc zoladek -itp... i co wy na to? jak myslicie dobrze mi zrobi ta przerwa?? czy moze tylko jesz bardzeij rozreguluje moje hormony?? jesli uwaacie ze tak przerwa dorze mi zrobi to na jak dlugo minimalnie?? w przyszlym roku chce wogole odstawic tabletki bo chcemy sie zaraz po slubie zaczac starac o dziecko... prosze pomozcie mi bo juz sama nie wiem co mam robic.... |
Post #2 Ocena: 0 2009-07-03 10:13:05 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #3 Ocena: 0 2009-07-03 10:25:35 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
anna69 | Post #4 Ocena: 0 2009-07-03 10:29:41 (16 lat temu) |
Z nami od: 06-08-2008 Skąd: W Yorkshire |
Cytat: 2009-07-03 10:25:35, zajaczek432 napisał(a): Ja osobiscie wstrzymalabym sie z ta decyzja, dobrze dobrane pigulki mozna brac wiele lat bez przerwy,proponuje zrobic poziom hormonow i ewentualnie zmienic piguly. nie moge zmienic pigulek bo juz mialam robione testy 2 lata temu i tylko te mi odpowiadzaja - biore cerezte czy jakos tak - jedohormonalne po innych podnosi mi sie bardzo cisnienie... nie wiem kogo bardzej sluchac...lekarza czy pielegniarki... |
refleksja | Post #5 Ocena: 0 2009-07-03 10:43:46 (16 lat temu) |
Z nami od: 13-09-2008 Skąd: Londyn |
A myslałaś o plastrach evra?
Omijają całkiem wątrobę, bo działają przezskórnie. Ja byłam b.zadowolona. |
|
|
KINGMASTERKA | Post #6 Ocena: 0 2009-07-03 11:25:33 (16 lat temu) |
Z nami od: 22-09-2008 Skąd: London |
moze poprostu sama dodatkowo wspieraj swoj organizm jakas kuracja oczyszczajaca..ja polecam picie spiruliny i wheatgrass,doskonale oczyszcza organizm i choni wątrobę..zreszta sama na necie mozesz o tym poczytac..pozdrawiam
![]() |
KMicka | Post #7 Ocena: 0 2009-07-03 11:47:11 (16 lat temu) |
Z nami od: 30-06-2009 Skąd: Amersham |
Jestem na pigsach ok 9 lat nie robię przerw powiem ci tak z mojego doświadczenia miewałam okresy lepszego i gorszego samopoczucia łącznie z objawami wczesnociążowymi to podobno naturalne gdzieś wyczytałam ze twój organizm po tak długim okresie brania tabletek może reagować jak "w ciąży" i tak sie zdarza, a co do przerw oczyszczać co? byłam u kilku specjalistów agielskich i odradzali a u polskich "prosze odstawić" więc zrobiłam przerwę Nigdy nie zapomnę tego strachu >zaszłam czy nie< okres mi się przesunął o 3 miesiące (na marginesie tabletkę przecież musisz zjeść w pierwszych dniach 3 miesiące strachu co mi jest) a jak w końcu się pojawił trwał 11 dni masakra kompletnie rozregulowany system Nie jestem ekspertem ale nie polecam przerw.
|
KINGMASTERKA | Post #8 Ocena: 0 2009-07-03 12:12:44 (16 lat temu) |
Z nami od: 22-09-2008 Skąd: London |
jesli chodzi o przerwy w braniu tabletek anty..roznie moze sie to skonczyc ..ja po miesiacu przypadkiem bedac w Polsce wyladowala w szpitalu z ogomnym bolem z lewej stony podbrzusza..okazalo sie ,ze ciaza pozamaciczna (a raczej to co z niej zostalo..) umiejscowila mi sie w jednym z jajnikow i wzeała w tetnice..stad te bole..w efekcie tego samego dnia tafilam pod noz chiuga..i ciesze sie ,ze stalo sie to w Polsce ,bo tutaj pewnie przepisaliby mi tylko cos pzeciwbolowego...a mogloby sie skonczyc kwotokiem gdyby tetnica pekla..a wtedy moglabym juz wachac swoje kwiatki ale od spodu..
![]() |
refleksja | Post #9 Ocena: 0 2009-07-03 12:58:59 (16 lat temu) |
Z nami od: 13-09-2008 Skąd: Londyn |
ja robiłam przerwy w antykach - zazwyczaj na 1-2 miesiące jak miałam iść na klinikę na badania i miałam mieć czysty organizm. U mnie ostatwienie antyków na dłużej niż 3 miesiące powodowało wstrzymanie @.
|
xxxmalutka | Post #10 Ocena: 0 2009-09-08 08:42:50 (16 lat temu) |
Z nami od: 22-01-2009 Skąd: bristol |
Dzien Dobry.
Wiem ktoś z was jak to jest z przesuwaniem okresu podczas brania tabletek. Zostało mi 6 ostatnich w opakowaniu,ale teraz zaplanuje sobie przerwę 7 dniowa i jak ona się skończy czy powinnam zjeść stara paczkę i zacząć nowa czy zapomnieć o starej i zabrać się za nowa? ![]() |