2009-07-17 12:37:01, niucha007 napisał(a):
Cytat:
2009-06-30 20:37:32, moniunia napisał(a):
Uczyłam się dużo o genetyce i DNA nie można zmienić, bynajmniej tak mnie w szkole uczyli, z tego zdawałam egzaminy etc więc dla mnie to jakaś kolejna bzdura.
A co do tego że kobieta jest stworzona do rodzenia - ok, zgadzam się, tylko dlaczego sobie nie pomóc? Jest to okropny ból i skoro wszystko dla ludzi to dlaczego nie zrobić czegoś co ten ból zmniejsza. Ja na cesarkę bym się nie zdecydowała ale na środki przeciwbólowe owszem, stety/niestety nie zdążyłam ale swoje wycierpiałam...
Kobiety zawsze rodzily silami natury i wszystko bylo, a teraz ulatwaianie, po co mam sie meczyc jak lekarz moze to za mnie zrobic, a potem w zyciu tak samo po co mam dziecko sama wychowywac jak mozna mamie podrzucic a ja sobie na zakupy pojde na jaks impreze itd
Pozatym w polsce moja mama miala cesarke(nie miala wyjscia) i uszkodzili jej jakies tam nerwy przy kregoslupie.
A ja jestem zdania że skoro ból można złagodzić to po co cierpieć? Nie koniecznie przez cesarkę ale przez np epidural. A zmiana DNA a uszkodzone nerwy to 2 różne rzeczy, to drugie może się zdarzyć ale to pierwsze jest NIEMOŻLIWE i to tyle w temacie.