MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zdrowie, jak mam zyc??

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2009-06-08 15:45:04 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2009-06-08 15:55:22 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2009-06-08 16:00:18 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Nenna1

Post #4 Ocena: 0

2009-06-08 16:11:30 (16 lat temu)

Nenna1

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 22-05-2007

Niestety ale ja tez potwierdzam..to typowe objawy nerwicy zoladka ewentualnie nerwicy wegetatywnej.
Radze poczekac na wyniki a w miedzyczsie, w razie ataku, wziac cos na uspokojenie...Moze wystarczy herbatka z melisy lub Nervomix,chociaz skutecznie pomaga relanium ...(ale to tez powinno byc kontrolowane przez lekarza.)
...Jak latwo zapomniec,przekreslic swoj czas.. Jak latwo - w milczeniu pochylic twarz.. "

Do góry stronyOffline

tom8104

Post #5 Ocena: 0

2009-06-08 16:12:57 (16 lat temu)

tom8104

Z nami od: 08-10-2007

Cytat:

2009-06-08 15:45:04, hazardzistka napisał(a):
Chcialam sie troche wyzalic. Jestem zalamana i nie wiem co czeka mnie dalej i czy dozyje do jutra....

Jakies pol roku temu bedac w PL, nagle zaczelo walic mi serce jak oszalale, brakowalu tchu i myslalam ze umieram. Maz zawiozl mnie na pogotowie, mialam drgawki, bylo mi zimno. Szybko zrobili mi ekg, dodatkowe badania, wsyztsko bylo ok, puscili do domu. Wszystko sie uspokoilo.

Jakis miesiac temu w pracy ten sam objaw, serce walace szybko i brak tchu, ale po kilka minutach przeszlo. Prawie miesiac spokoju i jakis czas temu w pracy kolejny atak, ale juz nie krotki, zwolnilam sie z pracy pojechalam do lekarza. Lekarz stwierdzil przepracowanie dal paracetamol i kazal odpoczac. Akurat mialam 4 dni wolnego wiec odpoczelam. Ostatni dzien wolnego w domu podobny atak, tylko juz taki ze nie mialam sily wstac, dusilo mnie, w glowie wirowalo, jakos dojechalam na pogotowie. Tam dostalam tlen, i zostaly mi porobione badania, serce itd. Wszystko wyszlo ok, pielegniarka oznajmila ze to moze byc nerwica i ze mam w poniedzialek isc do swojego lekarza domowego. No wiec wrocilam do domu, oslabiona i panicznie bojaca sie znow ataku. Przespalam prawie cala niedziele i w poniedzialek poszlam do lekarza. Ogolnie czulam sie zle, caly czas oslabiona i jakby plytko oddychajaca. No i u lekarza, zdziwinie, totalna olewka, stwierdzenie ze to rpzez nerwy i odeslanie do domu. Wzielam sobie w pracy urlop musilalam jednak isc na 2 dni. W ostatni dzien juz od rana mnie cos meczylo, nie umiem tego dokladnie opsiac, towarzyszyly tez temu zawroty glowy, o 8 pierwsze wysjcie z pracy i o 13 wyjazd do szpitala bo moj stan sie pogorszyl. W szpitalu znow gadanie ze wyztskie badania wyszly dobrze, ze jest ok ale dlatego ze juz drugi raz do nich trafilam to zawolaja lekarza. No i trafilam na pierwsza osobe ktora mnie dokladnie wysluchala i ze mna porozmawiala. Stwierdzil ze takie objawy ma sie przy nerwicy albo tarczycy. Powiedzial ze mam wrocic do lekarza swojego ktory wysle mnie na badania krwi i moczu. No i wrocilam, bylo to w piatek. Zapisal mnie na badania krwi na czwartek!!!!!! Mowie ze sie tak zle czuje ze nie dam rady do pracy, ze boje sie sama wyjsc z domu ze mnie zlapie jakis atak. Totalna olewka. Mowie mu takze o dokuczajacej mi nerce, kiedys w Pl stwierdzili mi torbiela, ale nic z nim nie szlo zrobic, o za maly na wyciecie...

Podjechalam dzis rano do przychodni, prosze kobiete, zeby zrobili mi dzis te badania ze tak zle sie czuje, ze nie dam rady, ze nawet moge zaplacic, a ona na to ze niestety ze musze czekac na swoj termin. Poplakalam sie. Nie mam sily.

siedze w domu i mysle jak ja w srode pojde do pracy, czy wogole mam isc, pracuje jeszcze przez agencje, teraz w tym tyg. mamy podpisywac kontrakty, potem moj manager idzie na urlop.

Rozmawialam z nim, teraz ostatnio jak zalablam, ze nie wiem co powoduje u mnie taki stan, ze lekarze tez nie wiedza. Powiedzial mi ze nie mam sie martwic, ze mam isc do domu, ze prace tu mam pewna i zebym sie tym nie stresowala.

Moze wziasc zwolnienie i isc z nim w srode pogadac, ze robie badania, ze nie bede w pracy siebie idiotki robic i co chwila sie zwalniac?? Bardzo zalezy mi na tym kontrakcie, ale jak nie bedzie mnie w pracy to pewnie teraz go nie podpisze tylko za miesiac jak manager przyjdzie z urlopu.

ogolnie mam pytanie czy ktos choruje na tarczyce i mial podobne objawy??

U mnie najczesciej to: brak oddechu, plytki oddech, nieraz walace serce, uczucie guli w gardle, ale to nie zawsze, zawroty glowy. Na codzien czuje sie olabiona.

dzis zanioslam mocz do badania wyniki beda do 7 dni !!!!!!!!!!!

krew pobiora mi w czwartek, wyniki pewnie beda pod koniec przyszlego tygodnia.

Jak ja mam funkcjonowac do tego czasu??? mam juz najczarniejsze mysli, ze to moze rak tej nerki, bo mnie boli od jakiegos czasu........a przeciez moj maly ma dopiero 3 latka :(((

a jakie badanie serca mialas robione ekg czy rowniez echo i probe wysilkowa?????????????????

Do góry stronyOffline

zaneta123454

Post #6 Ocena: 0

2009-06-08 16:36:51 (16 lat temu)

zaneta123454

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 27-04-2009

Ja w Polsce mialam podobne problemy. Wszystkiemu winien byl stres, za szybkie tepo zycia, przemeczenie z przepracowania. 2 miesiace po porodzie wrocilam do pracy, ktora lekka fizycznie i psychicznie nie byla. Po roku moj organizm tak sie wykonczyl, ze mialam zapalenie nerki,ukladu moczowego, zatrucie krwi, kolatanie serca co wiazalo sie z kluciem i brakiem oddechu. Diagnoza jedna- nerwica. Zalecenia lekarskie- nie mozliwe do wykonania:-0 czyli odpoczywac, odpoczywac i odpoczywac. Zero stresu, fastfudow i coli:-W Dostalam rowniez wskazowki typu herbata z melisy, duzo soku z burakow i troche piwa zdrowotnie dla nerek. Postaraj sie nie myslec o rakach i innych strasznych zwierzatkach, mysl pozytywnie, wszystko bedzie dobrze, zacznij od zaraz pozadnie sie relaksowac i zajmowac przyjemnymi rzeczami:-] Trzymaj sie Cieplutko
..Bee alive..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

aaannp

Post #7 Ocena: 0

2009-06-08 16:48:32 (16 lat temu)

aaannp

Kobieta

Z nami od: 21-04-2009

Nie jestem lekarzem, ale po Twoim opisie wydaje mi sie, ze prawdopodobne jest rowniez migotanie przedsionkow. Mozesz poczytac o tym http://www.kardioserwis.pl/page.php/1/0/show/327/ i pewnie dobrze byloby skonsultowac sie w tej sprawie z kardiologiem, bo pewnie zwykly GP nic nie poradzi...

[ Ostatnio edytowany przez: aaannp 08-06-2009 16:53 ]

Mama Erenka

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Nenna1

Post #8 Ocena: 0

2009-06-08 16:58:20 (16 lat temu)

Nenna1

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 22-05-2007

Cytat:

2009-06-08 16:48:32, aaannp napisał(a):
Nie jestem lekarzem, ale po Twoim opisie wydaje mi sie, ze prawdopodobne jest rowniez migotanie przedsionkow. Mozesz poczytac o tym http://www.kardioserwis.pl/page.php/1/0/show/327/ i pewnie dobrze byloby skonsultowac sie w tej sprawie z kardiologiem, bo pewnie zwykly GP nic nie poradzi...

Ale arytmia wyszlaby przy badaniu,ktore jak pisze autorka ,miala robione w czasie zlego samopoczucia.Wyszloby to na zapisie EKG..Wiec wg.mnie to jednak wyglada na nerwice.,ktorej atak do zludzenia przypomina zaburzenia sercowe.
I tak diagnoze musi postawic lekarz a do tego czasu ..dbaj o spokoj,zero /o ile to w ogole mozliwe/stresu..i wspomagaj sie uspokajaczami /w zaleznosci od tego , do czego masz dostep...herbatki ziolowe..etc../

[ Ostatnio edytowany przez: Nenna1 08-06-2009 16:59 ]

...Jak latwo zapomniec,przekreslic swoj czas.. Jak latwo - w milczeniu pochylic twarz.. "

Do góry stronyOffline

aaannp

Post #9 Ocena: 0

2009-06-08 17:05:35 (16 lat temu)

aaannp

Kobieta

Z nami od: 21-04-2009

Pewnie masz racje, niemniej jednak w artykule znajdziesz, ze: "W przypadkach, gdy występuje rzadko i trwa krótko potrzebny jest długotrwały zapis - np Holter EKG."

W kazdym razie zycze szybkiego powrotu do zdrowia i mam nadzieje, ze to jednak nic powaznego.

Mama Erenka

Do góry stronyOffline

Strona WWW

metodyka

Post #10 Ocena: 0

2009-06-08 17:07:19 (16 lat temu)

metodyka

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 29-01-2009

witam,
hazardzistaka kofana:-]

powiem ci tak ja mialam to samo,wiec glowa do gory ,sa to typowe objawy nerwicy,oraz nerwicy sercowej,
w Polsce jak zaczely mi sie takiewlasnie objawy ,wyladowalam na pogotowiu bo tak samo myslalam,ze to zawal,identycznie jak u ciebie,zaczelam leczenie u neurologa,powoli od malych tabletek po coraz mocniejsze,ale wrocilam do stanu takiego,ze moglam wyjsc juz na ulice i funkcjonowac jak przed choroba.

dziekuje Bogu ,mamie i tacie za to kim jestem ,choc nie jetem idealem

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,