MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

urlop macierzynski i co dalej ??

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

reivilo

Post #1 Ocena: 0

2009-06-20 12:25:28 (16 lat temu)

reivilo

Kobieta

Z nami od: 09-09-2007

Ja nie rozumiem jednej sprawy ..dziewczyna chce siedziec ze swoim dzieckiem w domu , wychowywac je i to jest ZLE??????
Zamiast podrzucac dziecko innym ?:-] Padac na twarz zeby zarobic pare funtow?:-]
Przeciez to panstwo jest madre i wie ze NIC i NIKT nie zastapi dziecku matki i tak ten sysytem funkcjonuje zeby matki mogly wychowywac dzieci same. Jest tax credit i jak dla mnie to zadne wyludzanie liczylabym sie ze slowami..takie jest prawo i mozna z niego skorzystac lub nie. Zadnych kokosow nie dostanie ale pozwoli jej to spokojnie skupic sie na dziecku.

Dziewczyna pisze ze chce wrocic do pracy ale jeszcze nie teraz ....i bardzo dobrze.

A rada praktyczna ...zloz wionski o TAX Credit ...z pewnoscia dostaniesz ...tylko uzbroj sie cierplowsc..troche sie na taxy czeka. A JSA jesli nie poszukujesz pracy bedzie naciaganiem

Ludzie myślcie ....to nie boli !!

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

LiLia38

Post #2 Ocena: 0

2009-06-20 12:39:51 (16 lat temu)

LiLia38

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 15-02-2009

i b.dobrze ze chce byc z dzieckiem,a partner niech sklada o taxy na rodzine.tyle w temacie.

Do góry stronyOffline

roksana82

Post #3 Ocena: 0

2009-06-20 15:11:34 (16 lat temu)

roksana82

Kobieta

Z nami od: 15-09-2008

nie rozumiem was ludzie. dziewczyna nie prosi was o to zebyscie ja oceniali tylko o pomoc. a czy wam ktos kaze tyle pracowac?czy zmusil was do oddania dziecka do opiekunki lub zlobka?kazda z was mogla zostac z dzieckiem w domu! po to ktos te zasilki wymysli zeby pomoc takim wlasnie matkom- ktore chca wychowywac swoje dzieci same.

najlepiej zmieszac innych z blotem, od razu sie czlowiek lepiej czuje, co nie? :-|po prostu jak sie czyta takie wypowiedzi to rece opadaja...

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

ania_caterham

Post #4 Ocena: 0

2009-06-20 17:14:09 (16 lat temu)

ania_caterham

Kobieta

Z nami od: 06-05-2007

Roxana czytaj ze zrozumieniem. Nie mam nic przeciwko zasilkom ... jesli sie komus naleza. Ale wymyslanie czegos typu 'wezme sobie job seekers allowance, ale nie mam zamiaru szukac pracy' jest czystym wyludzeniam, niezgodnym z prawem ... po prostu zlodziejstwem i tyle. Jak widze takie pomysly to mam prawo jak najbardziej byc niezadowolona, bo to z moich podatkow bedzie placone ... komus, komu sie nie nalezy.
Sama zajmuje sie moimi dziecmi w ciagu dnia ... pracuje w nocy. Nie stac mnie na pozostanie w domu chociaz bardzo bym tego chciala. Wrocilam do pracy z koniecznosci, a nie bo mialam akurat taka zachcianke.

Do góry stronyOffline

Superlover

Post #5 Ocena: 0

2009-06-20 17:37:12 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

Ania chyba zbyt nerwowo zareagowałaś.

Nikt nie pytał o możliwość wyłudzenia zasiłku, co zresztą wcale nie jest takie proste bo na piękne oczy nikt ci nie da pensa.
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,