MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Leczenie w Polsce a ubezpieczenie w UK

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

andyopole

Post #1 Ocena: 0

2013-11-11 20:04:10 (12 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

jesli mnie pamiec nie myli to niedawno wszedl w zycie przepis zezwalajacy na dowolny wybor kraju (w ramach UE) leczenia (czegokolwiek) I zobowiazujacy narodowe ubezpieczalnie do pokrywania tych wydatkow...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

niewiadoma

Post #2 Ocena: 0

2013-11-11 20:20:04 (12 lat temu)

niewiadoma

Kobieta

Z nami od: 23-08-2011

No powiem Ci,że jakoś o takim cudzie nie słyszałam.Na takie leczenie o którym piszesz to chyba jakieś specjalne zezwolenia należy posiadać,żeby NFZ kasę zwrócił..

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #3 Ocena: 0

2013-11-11 20:23:15 (12 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Trzeba by podlubac po necie. Poniewaz mieszkam teraz poza UE niespecjalnie mnie ten temat interesuje a lenistwo dodatkowo zmniejsza moja ciekawosc. Poza tym jestem w pracy I qrde kapitalizm musze budowac. Chociaz z tym podobnie jak z szukaniem w necie, ciezko, lenia mam...

Do góry stronyOffline

niewiadoma

Post #4 Ocena: 0

2013-11-11 20:24:28 (12 lat temu)

niewiadoma

Kobieta

Bo tak np.przyjeżdża Pani z Anglii,Niemiec itp.i chce by zrobiono jej podstawowe kompleksowe badania.Uważasz,że takowych nie mogła zrobić w kraju,w którym żyje ,pracuje i płaci podatki????To tak,jakbym ja wybrała się do Londynu na wyrwanie zęba i żądała od NFZ pokrycia kosztów tego zabiegu.

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #5 Ocena: 0

2013-11-11 20:27:53 (12 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Cytat:

2013-11-11 20:24:28, niewiadoma napisał(a):
Bo tak np.przyjeżdża Pani z Anglii,Niemiec itp.i chce by zrobiono jej podstawowe kompleksowe badania.Uważasz,że takowych nie mogła zrobić w kraju,w którym żyje ,pracuje i płaci podatki????To tak,jakbym ja wybrała się do Londynu na wyrwanie zęba i żądała od NFZ pokrycia kosztów tego zabiegu.

...aj tam, nie nerwuj sie tylko poszukaj I nie zmuszaj mnie zebym ja to zrobil. Jak mowilem, nie chcce mnie sie...

Do góry stronyOffline

MamaMyszow

Post #6 Ocena: 0

2013-11-11 20:30:57 (12 lat temu)

MamaMyszow

Konto usunięte

Andy ma racje. Jednak panstwo jest zobowiazane do pokrycia kosztow w wysokosci zabiegu w kraju. Gdy koszta Sa wyzsze roznice jest zobowiazany pokryc pacjent. Na GW ostatnio byly artykuly na ten temat. To wszystko by zazegnac problemy z turystyka.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #7 Ocena: 0

2013-11-11 20:36:55 (12 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Tak już to funkcjonuje.
W niektóorych krajach od kilku lat, niektóre kraje w tym roku, Polska jak zwykle na końcu i jeszcze kombinują jakieś ograniczenia i utrudnienia.

Nie znam detali, ale tak jest bo dzięki Polskiej opieszałości zrobiło się glośno o tym .

Być może po prostu trzeba wcześniej zgłosić w swoim kraju, ze chce się leczyć w innym,

Fizycznie wygląda to tak i jestem tego pewien:

Za leczenie płacimy gotówką, bierzemy rachunki i przedstawiamy je do refundacji u swojego ubezpieczyciela w swoim kraju.

Niewiadoma, o to chodzi płacisz podatki, a dokładnie chodzi o ubezpieczenie zdrowotne nie tyle podatki.

Zgodnie z umową unijną o swobodnym przepywie towarów i usług, kolejny krok to włąsnie leczenie.

Wybierasz gdzie chcesz się leczyć i ubezpieczyciel musi pokryć koszty leczenia.

Dobre kliniki po prostu będą oblegane przez klientow pacjentów, partacze będą po prostu kuleć bez kasy.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

niewiadoma

Post #8 Ocena: 0

2013-11-11 20:44:31 (12 lat temu)

niewiadoma

Kobieta

No Krakn masz po części rację,ale na pewno nie dotyczy to jakiś podstawowych badań.Żeby Polak mógł się leczyć poza granicami kraju,musi mieć glejt od NFZ,że takiego leczenia nie można przeprowadzić w kraju,lub okres oczekiwania na leczenie może zagrażać życiu pacjęta.Ale to długa droga.A ktoś tu zapytał,czy jak prywatnie pójdzie do lekarza i ten zleci mu badania -to czy badania zrobią mu w Polsce prywatnie.Stąd taka nie inna moja odpowiedż.

Do góry stronyOffline

niewiadoma

Post #9 Ocena: 0

2013-11-11 20:45:54 (12 lat temu)

niewiadoma

Kobieta

Przepraszam pytał ten ktoś czy badania od lekarza prywatnie zrobią mu w Polsce darmo

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #10 Ocena: 0

2013-11-11 20:47:30 (12 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Cytat:

2013-11-11 20:44:31, niewiadoma napisał(a):
No Krakn masz po części rację,ale na pewno nie dotyczy to jakiś podstawowych badań.Żeby Polak mógł się leczyć poza granicami kraju,musi mieć glejt od NFZ,że takiego leczenia nie można przeprowadzić w kraju,lub okres oczekiwania na leczenie może zagrażać życiu pacjęta.Ale to długa droga.A ktoś tu zapytał,czy jak prywatnie pójdzie do lekarza i ten zleci mu badania -to czy badania zrobią mu w Polsce prywatnie.Stąd taka nie inna moja odpowiedż.

...jak to baba. Mow jej a Ona swoje. *ROFL*
Idz na wyszukiwarki, poszukaj, wrzuc linka I zobaczymy ile masz Ty racji, ile myli sie reszta. Prawda zapewne jak zawsze gdzies tam posrodku...

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,