MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zwolnienie Lekarskie

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

lukas1976

Post #1 Ocena: 0

2009-05-25 14:29:54 (16 lat temu)

lukas1976

Mężczyzna

Z nami od: 08-05-2009

Witam Wszystkich,mam pytanie czy lekarz od razu wypisuje zwolnienie z pracy czy trzeba najpierw wykorzystac tak zwane ;na telefon;zwolnienie bo ja mam na umowie 4 dni zwolnienia w razie choroby na tel.Wiec niewiem co mam zrobic.Dziekuje i pozdrawiam:-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

soniulka

Post #2 Ocena: 0

2009-05-28 16:23:16 (16 lat temu)

soniulka

Kobieta

Z nami od: 30-06-2008

Wiesz to zależy:mój mąż dostał zwolnienie jak poszedł do lekarza a szwagier nie-jego lekarz kazał mu dzwonić do pacy po wolne i chyba że po paru dniach by się nadal żle czuł to może przyjść i dostanie zwolnienie.To chyba zależy od przychodni i lekarza

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #3 Ocena: 0

2009-05-28 18:03:39 (16 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:

2009-05-25 14:29:54, lukas1976 napisał(a):
Witam Wszystkich,mam pytanie czy lekarz od razu wypisuje zwolnienie z pracy czy trzeba najpierw wykorzystac tak zwane ;na telefon;zwolnienie bo ja mam na umowie 4 dni zwolnienia w razie choroby na tel.Wiec niewiem co mam zrobic.Dziekuje i pozdrawiam:-)

Jak masz w umowie, ze do czterech dni mozesz samodzielnie potwierdzic chorobe, to nie ma po co isc do lekarza po samo zwolnienie.
Dzownisz do pracy i powiadamiasz kogo trzeba (w umowie bedzie pisalo kto powinien byc zawiadomiony). Jesli choroba trwa dluzej, idziesz do lekarza, mowisz, ze jestes juz 4 dni na zwolnieniu, i lekarz wystawi ci zwolnienie.

Generalnie, jesli prognoza choroby to dluga niesprawnosc do pracy, lekarz moze wystawic od razu, ale nie musi.
Ada

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,