Str 3 z 4 |
|
---|---|
aguletha | Post #1 Ocena: 0 2009-05-17 09:38:49 (16 lat temu) |
Z nami od: 10-12-2008 Skąd: Manchester |
Szczerze? Mało mnie interesują przepisy w tym kraju. Mam potrzebujące dziecko i tego się trzymam. To właśnie Ci angielscy wysokowykwalifikowani specjaciści doprowadzili dotego że mam cudowne dziecko ale nie wiem czy dam radę je wyprowadzić na prostą.
Podczas porodu położna tak była zainspirowana długością włosków na czubku zaklinowanej w kanale rodnym główki że umknęło jej że spada tętno. Gdy zawołała lekarza ten moje nieprzytomne i sine dziecko położył mi na brzuch. Gdy zaczęłam krzyczeć że nie oddycha rozpoczęto reanomację. Mała od początku była płaczliwa jednak lekarze uznali że powodem jest kolka, potem że refluks.Gdy mała miała 3 miesiące pojechałam na konsultację do Polski. neurolog, pediatra, laryngolog i rehabilitamt i ten robiąc testy powiedział mi o poważnym problemie. Wiedziałam już na czym stoję i wierząc że Anglia to nie 3 świat postanowiłam przedstawić problem tu. Poprosiłam o wizytę z panem neurologiem. Doczekałam się jej po 3 miesiącach oczekiwań jak moje dziecko miało 6 miesięcy. Pan doktor zjawił się tak chory że małej nawet nie oglądał zorganizował nam jedynie badanie rezonansowe głowy na które poszłyśmy po kolejnych 4 miesiącach teraz czekam na odczyt. Ma być 20 maja. Moje dziecko ma 1rok i miesiąc. Czy to nie przesada? I mój gp nie wiele ma z tym wspólnego bo wszystko odbywa się po za nim( pan tępy doktor gp z pakistanuw w garniturze z 10 sygnetami na palcach ) Ja ćwiczę moje dziecko na sople w jadalni na który kładę matę piankową. Więcej nie przeba. |
aguletha | Post #2 Ocena: 0 2009-05-17 09:47:33 (16 lat temu) |
Dodam jeszcze że chodzi mi głównie o moje dziecko i o innych którzy tu nie mogą liczyć na ten rodzaj terapii. Pierwsze konsultacje odbyły by się za darmo.
A dla Waszej wiadomości dodam że otworzono w Manchester prywatną polską klinikę. |
anneczka | Post #3 Ocena: 0 2009-05-17 09:55:40 (16 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2007 Skąd: Staffordshire |
Cytat: 2009-05-16 18:42:38, anthrax napisał(a): Cytat: 2009-05-16 16:44:23, aguletha napisał(a): Myślę że koleżance chodzi głównie o dziecięce porażenie mózgowe a metody zapobiegawcze to np vojta i bobath. Ja znam obie te metody i zdecydowanie polecałabym Vojtę gdyż rozwija nie tylko motorycznie ale i intelektualnie. chyba jednak nie chodzi jej o porazenie mozgowe i metody jego leczenia, wyraznie napisala metody zapobiegawcze chorob zanim sie pojawia, no chyba ze chodzilo jej o komplikacje stanow, na jakie juz dziecko cierpi - a to zupelnie inna inszosc Nie podoba mi się to w UK, że nie mają metod zapobiegawczych różnym psycho-fizycznym chorobom..... ale leczą juz gdy dziecko jest chore a można tu w wielu przypadkach zapobiec tym chorobom.... Miałam na myśli równiez porażenie mózgowe, oczywiście tej choroby sie nie nabywa ale im wcześniej zacznie się rehabilitacje dziecka tym lepsze będą rezultaty w przyszłości, chodziło mi również o wiotkości i napięcia mięsniowe, moja 2 dzieci miała z tym problemy, synek był rehabilitowany w polsce i ma 3,5roku i jest w pełni sprawnym dzieckiem napewno dzięki rehabilitacji, córka była ćwiczona tylko przeze mnie i nie wiem czy będzie się rozwijać prawidłowo, ma 17 miesięcy i jeszcze nie chodzi sama, dopiero zaczyna się uczyć.....wiem, że gdyby była rehabilitowana jak Kacper napewno by już dawno biegała.... W czym Ja kuleje TY możesz być ASEM.....i na odwrót
![]() |
karjo1 | Post #4 Ocena: 0 2009-05-17 10:06:02 (16 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Aguletha, nie tyle chodzi o prawo, chociaz to tez jest istotne wprzypadku dzialalnosci gospodarczej.
Skoro GP nie odpowiada, szuka sie innego, skoro terminy sa odlegle (wierz mi, w Pl sa co najmniej rownie dlugie, lekarze tez bywaja ignorantami), korzysta sie z odplatnych, prywatnych konsultacji. Dostalas namiar na osrodek stosujacy metode Vojty w swoim miescie, moze warto przynajmniej sie skontaktowac i porozmawiac? |
Anthrax | Post #5 Ocena: 0 2009-05-17 10:51:31 (16 lat temu) |
Z nami od: 31-01-2009 |
zeby rodacy przypadkiem nie utwierdzili sie w przekonaniu ze osoby z porazeniem mozgowym sa zdane same na siebie i istnieje tylko jedna jedyna terapia na swiecie (a najlepiej jakby byla przeprowadzona przez polskich specjalistow) zalaczam ten link
a wszystkim dzieciom i doroslym dotknietym CP zycze wiele zdrowia -----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k ---------------------
Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have
|
|
|
aguletha | Post #6 Ocena: 0 2009-05-17 13:28:00 (16 lat temu) |
Nie takie było zamierzenie mojego forum. Nie chcę nikogo zrażać do angielskiej służby zdrowia. Ja nie znalazłam tu takiego rodzaju pomocy jakiego oczekieałam. Znalazłam ją w Polsce. A ze względu na niesprawność mojego dziecka nie bardzo mam czas na sprawdzanie innych nieznanych mi metod których nikt z opiekujących się nami osób nam nie zaproponował.
|
karjo1 | Post #7 Ocena: 0 2009-05-17 16:46:13 (16 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Aguletha, alez to klinika prowadzaca rehabilitacje polecana przez Ciebie metoda
![]() To juz kompletnie nie rozumiem, jaki byl cel, poza reklama... PS. I sie przypomne, poprosze o cos wiecej na temat zakazywania metod terapii, skad takie informacje? [ Ostatnio edytowany przez: karjo1 17-05-2009 16:48 ] |
Anthrax | Post #8 Ocena: 0 2009-05-17 17:57:17 (16 lat temu) |
Z nami od: 31-01-2009 |
Cytat: 2009-05-17 16:46:13, karjo1 napisał(a): To juz kompletnie nie rozumiem, jaki byl cel, poza reklama... no tak, zwlaszcza w swietle wzmianki ze w Manchesterze dziala nowa polska klinika. Moze tam ten specjalista vojty z Polski sie ma zamiar zainstalowac? ![]() ![]() ![]() Cytat: 2009-05-17 09:47:33, aguletha napisał(a): A dla Waszej wiadomości dodam że otworzono w Manchester prywatną polską klinikę. Cytat: 2009-05-17 13:28:00, aguletha napisał(a): Znalazłam ją w Polsce. A ze względu na niesprawność mojego dziecka nie bardzo mam czas na sprawdzanie innych nieznanych mi metod których nikt z opiekujących się nami osób nam nie zaproponował. a to wielka szkoda, ze sie samodzielnie nie pofatygowalas sprawdzic co jest w twoich okolicach - a mianowicie bezplatne centrum dzieciece leczace m.in. dzieci z cerebral palsy (z tym ze nie medotda vojty ![]() -----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k ---------------------
Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have
|
Adacymru | Post #9 Ocena: 0 2009-05-17 23:53:00 (16 lat temu) |
Konto usunięte |
Obawiam sie, ze w praktyce te rejestracje sa bardzo czesto obchodzone bokiem, ze wzgledu na luke prawna (legal loophole) i nie dalej jak 3 tygodnie temu mialam okazje brac udzial w sprawie gdzie GP skreslony z GMC rejestru (w 1999), po wyjsciu z wiezienia otworzyl i prowadzil klinike "alternatywnych" terapii. Nigdzie nie rejestrowany, bo w bardzo latwy sposob taka rejestracje mozna obejsc. Takich przypadkow jest bardzo wiele, niestety.
Oczywiscie, ze sa organy zrzeszajace terapeutow, tyle, ze w praktyce to nie wyglada to tak prosto, jak regulacja np GP w GMC. Dlatego zalecam ostroznosc w wyborze terapeuty.
Ada
|
aguletha | Post #10 Ocena: 0 2009-05-18 09:16:56 (16 lat temu) |
Może jeszcze raz się powtórzę ale mam terapeutę vojty w polsce(magistra rehabilitacji z ukierunkowaniem na vojtę-poparte certyfikatem) Chcę by nadal prowadził moje dziecko i jest szamsa że on będzie przyjeżdżał do Manchester.Jednak wiadomo że nie zrobi tego tylko dla mnie więc miałam nadzieję że znajdą się jeszcze inni zainteresowani. To na tyle. A jeżeli kiedyś ta osoba zechce otworzyć tu prywatną praktykę to jestem za. Tyle przyjechało do uk fryzjerek manicurzystek i innych dlaczedo nie wykwalifikowani terapeuci?
|