Str 3 z 5 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
wielbicielka |
Post #1 Ocena: 0 2012-08-13 19:58:31 (13 lat temu) |
Z nami od: 29-04-2011 Skąd: Londyn |
Cytat:
2012-08-13 19:30:38, Nie_z_tej_bajki napisał(a):
Dzięki - nie wpadłabym na to  .
Będę się kontrolować  .
Ja obecnie biorę też takie leki, które kompletnie wstrzymują uczucie głodu...
pomagaja?
Ja raczej nie mam porblemow z apetytem, nie rzucam sie na jedzenie, fakt przed okresem to mam zachcianki. Czasami mnie nachodzi na smazony chlebek w jajku albo dzis chodzi za mna bigosik ze slodkiej kapustki ale nie mam produktow by to zrobic, wiec zachcianka pozostanie zachcianka niespelniona
|

|
 |
|
|
Nie_z_tej_bajki |
Post #2 Ocena: 0 2012-08-13 20:17:42 (13 lat temu) |
Z nami od: 23-08-2010 Skąd: Tam, gdzie pachnie kawą ;-) |
Raczej przeszkadzają...
Bo byłam na fajnej diecie, ale musiałam jeść kilka razy dziennie.
Obecnie na siłę zjadam 1-2 razy dziennie, tylko dlatego, że mdli mnie po lekach, jeśli przed lub po łyknięciu tabletki, nie zjem...
I to na siłę... Więcej nie daje rady
Cóż - bywa  . [ Ostatnio edytowany przez: Nie_z_tej_bajki 13-08-2012 20:18 ] Nie myśl o szczęściu. Nie przyjdzie - nie zrobi Ci zawodu.... Przyjdzie - zrobi niespodziankę :D.
W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! 
|

|

|
|
wielbicielka |
Post #3 Ocena: 0 2012-08-13 20:28:48 (13 lat temu) |
Z nami od: 29-04-2011 Skąd: Londyn |
Cytat:
2012-08-13 20:17:42, Nie_z_tej_bajki napisał(a):
Raczej przeszkadzają...
Bo byłam na fajnej diecie, ale musiałam jeść kilka razy dziennie.
Obecnie na siłę zjadam 1-2 razy dziennie, tylko dlatego, że mdli mnie po lekach, jeśli przed lub po łyknięciu tabletki, nie zjem...
I to na siłę... Więcej nie daje rady
Cóż - bywa  . [ Ostatnio edytowany przez: <i>Nie_z_tej_bajki</i> 13-08-2012 20:18 ]
No tak bo na diecie trzeba jesc. Ja jem 5 razy dziennie raczej regularnie. Nie stosuje zadnej diety cud, poprostu zdrowo sie odzywiam i licze kalorie. Ostatnio mam ten sam problem co Ty, bo musze dorzucic 100 kcal do jakiejs porcji jedzenia ale nie daje rady zbytnio  Ja jestem z tych ciezkich przypadkow, co nie potrafia jesc z narzuconym jadlospisem kazdego dnia......jak mam ochote jesc dzien w dzien ser bialy z jogurtem tofii to bede jesc  tylko tak by zmiescic sie w wytycznych co do kalorii i odpowiedniej porze dnia.
|

|
 |
|
kapolina |
Post #4 Ocena: 0 2012-09-13 09:55:03 (13 lat temu) |
Z nami od: 26-01-2009 Skąd: northampton |
Witam,ja odnosnie alergii i astmy,teraz po ostatnim pobycie w Polsce (robilam badania wyszla i alergia i astma)odwiedzilam swojego lekarza tutaj,a on co...ze my Polacy jestesmy przewrazliwieni,a nasi doktorzy sie nie znaja :/ i skierowal znowu na spirometrie,nie lubie tego badania mam wrazenie jakbym sie miala udusic,a alergia to dla niego nic strasznego...porazka
|

|
 |
|
minot102 |
Post #5 Ocena: 0 2012-09-13 11:51:06 (13 lat temu) |
Z nami od: 11-08-2011 Skąd: Thet |
na suchy kaszel polecam "herbatke" z majeranku, parze jak herbate- 2 lyzki ziela do szklanki, zalewam goraca woda, nakrywam i po 10-15 min pije z cukrem..smak- specyficzny, paskudne te malutkie listki plywajace ale idzie sie przyzwyczaic..po kilku dniach suchego kaszlu brak..u mnie przyczyny alergiczne- co rok na wiosne konczylam w szpitalu z zapaleniem oskrzeli bo antybiotyk w domu nie pomagal, moj alergolog stwierdzil ze "taka moja uroda"
wyroslam ze szpitala juz- nadal na wiosne mam problemy- wtedy mam juz na zapas jakies silniejsze inhalatory i nie przerzuca sie dalej life is good
|

|
 |
|
|
stanislawski |
Post #6 Ocena: 0 2012-09-13 11:59:07 (13 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Cytat:
2012-09-13 09:55:03, kapolina napisał(a):
Witam,ja odnosnie alergii i astmy,teraz po ostatnim pobycie w Polsce (robilam badania wyszla i alergia i astma)odwiedzilam swojego lekarza tutaj,a on co...ze my Polacy jestesmy przewrazliwieni,a nasi doktorzy sie nie znaja :/ i skierowal znowu na spirometrie,nie lubie tego badania mam wrazenie jakbym sie miala udusic,a alergia to dla niego nic strasznego...porazka
A jak wygląda spirometria? Mam mieć za tydzień...
|

|

|
|
Onieznajomy |
Post #7 Ocena: 0 2012-09-13 12:23:09 (13 lat temu) |
Z nami od: 02-09-2011 Skąd: Glasgow |
W Szkocji trzeba bylo mocno naciskac lekarza zeby dal skierowanie na testy alergiczne, tlumaczyl ze i tak tylko histaminea mozna leczyc, tak ze w sumie to wszystko jedno co powoduje alergie.
Powiedzialem ze dla mnie to jest bardzo wazne, bo jezeli to jest w powietrzu, znaczy od roslin czy plesni tutejszych, to wole zyc na dworcu w Zakopanem niz zdechnac w ladnym mieszkzniu w Szkocji.
Moja GP jest ladna ale pomimo to dobra kobieta, skierowanie dostalem, wykazalo tylko trawy, ale to i tak wiedzialem, i to jest tylko podczas kwitnienia, a moj problem zaczyna sie jesienia.
Latem bylo ok, teraz wraz ze spadkiem teperatury znowu czuje "cos" w oskrzelach.
Ile to sie czlowiek musi nameczyc zanim swietym zostanie.
|

|

|
|
kapolina |
Post #8 Ocena: 0 2012-09-13 12:33:28 (13 lat temu) |
Z nami od: 26-01-2009 Skąd: northampton |
W Polsce spirometria-wdychalam "jakies"lekarstwo(plyn),a pozniej wydechy,wszytsko odczytywal komputer,musialam powtarzac 5razy,przy 3 myslalam,ze "umre",nie mglam normalnie oddychac,dopiero po piatym razie podali mi inhalator  Tutaj nie wiem,bede miala robione dopiero 1.10-tak jak pisalam wczesniej moj lekarz nie wierzy naszym polskim wynikom :/
|

|
 |
|
stanislawski |
Post #9 Ocena: 0 2012-09-13 12:47:31 (13 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Mnie cholera dusi - kaszlę, katar, łapię powietrze, pocę się - przede wszystkim wieczorem i rano. Nie wiem, może dlatego, bo jestem w domu? Kiedy wychodzę, to do jakichś 20 minut się uspokaja.
Byłem dwa dni temu u lekarza, dała mi jakiś lek histaminowy (inny niż miałem z półki w Tesco)i powiedziała, że przez blood test to trudno określić.
Wróciłem dziś, bo już nie mogłem wytrzymać. Z wydrukiem z netu o tym, jak to się testuje i leczy i gdzie jest najbliższa klinika alergiczna.
Tym razem w surgery była Angielka. Dostałem skierowanie na spiro i blood test na świnki morskie (mam nowe) oraz inhalator, i zmieniła mi lekarstwo, które mam na inną dolegliwość (bo tamto może powodować kaszel).
Zobaczymy. A tymczasem pozostaje Brandy de Jerez wieczorem, a rano trzeba po prostu przetrwać do wyjścia (o dziwo, po powrocie jest lepiej).
|

|

|
|
Onieznajomy |
Post #10 Ocena: 0 2012-09-13 13:08:50 (13 lat temu) |
Z nami od: 02-09-2011 Skąd: Glasgow |
Stanislawski, ze mna jest podobnie, rano codziennie mam katar, jak wychodze z domu przechodzi po paru minutach. Testy na roztocza nic nie potwierdzily, a grzybow czy plesni ich rodzajow jest duza ilosc i podobno trudno to wykryc w testach.
Codzdiennie inchaluje sterydy, zmienilem tez mieszkanie na bardziej cieple i suche, jest znacznie lepiej. sami musimy chyba sobie poradzic i znalezc sposob na nasze problemy.
Jak tu przyjechalem, problem sie zaczol po jakims roku, GP - paracetamol, i co jakis czas antybiotyk (antybiotyk troche lagodzil, ale nie leczyl do konca) nie mialem juz sily wejsc na pierwsze pietro, GP rozkladal rece - ja nic nie slusze podczas osluchiwania (to nie byla ta ladna) Pojechalem do kraju polozylem sie w szpitalu - ropa w jednym plucu. Myslalem ze zdechne, w internecie znalazlem wszystko, co tylko mozliwe i wszystko mi pasowalo.
Dzisiaj jest niezle, zobaczymy co bedzie za miesiac czy dwa.
Nie przejmuje sie mozna z tym zyc.
|

|

|
|