a i jeszcze jego stronka dla zainteresowanych:
www.kasprzak-orto.pl
a co do cen w Anglii,a szczegolnie dot.polskich ortodontow tam, to albo troche zjada z cen albo wszyscy zaczna latac do Polski sie drutowac...
Str 3 z 5 |
|
---|---|
sureYes | Post #1 Ocena: 0 2011-05-10 15:03:53 (14 lat temu) |
Z nami od: 21-04-2011 Skąd: London |
hej, dzięki WAM! szczególne dla Kaliny25. bylam w dwoch wskazanych miejscach w ldn a potem polecialam do warszawy na rozeznanie. i zdecydowalam sie na aparat wewnętrzny! przede wszystkim dlatego, ze go nie widac, a w mojej pracy raczej aparatow nie mozemy nosic.lekarz nazywa sie dr Piotr Kasprzak,wygooglalam go w necie, facet konkretny a ceny aparatow konkurencyjne.wizyty bede miala co miesiac, a aparat zakladam za 2 tyg. dam znac jak sie nosi i sprawuje in general
![]() a i jeszcze jego stronka dla zainteresowanych: www.kasprzak-orto.pl a co do cen w Anglii,a szczegolnie dot.polskich ortodontow tam, to albo troche zjada z cen albo wszyscy zaczna latac do Polski sie drutowac... |
Kalina25 | Post #2 Ocena: 0 2011-05-10 16:02:58 (14 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2011 Skąd: Londyn |
Nie ma za co
![]() "Kropla drąży skałę nie siłą,lecz ciągłym padaniem"
|
Vivienne | Post #3 Ocena: 0 2011-05-10 18:13:57 (14 lat temu) |
Z nami od: 26-01-2010 Skąd: London |
Nie chodzi o tylko o ceny polskich orto w UK, ale chodzi o ich kompetencje i uczciwosc, a z tym (czytajac rozne opinie na forach) roznie bywa.
Ja tez myslalam o aparacie wew, ale kilka lat temu cena byla dwukrotnie wyzsza niz "normalnego" aparatu. |
kejtana | Post #4 Ocena: 0 2011-05-19 20:22:17 (14 lat temu) |
Z nami od: 19-05-2011 Skąd: Londyn |
To prawda, że ceny w UK są przerażające. Koleżanka ostatnio mi podała kwotę jaką musiała zapłacić i przyznam się, że mocno mnie ona zaskoczyła. To lecąc do Polski, płacąc za dwa bilety samolotowe, polski profesjonalny gabinet stomatologiczny i tak sporo oszczędzam. Nie wiem jakie doświadczenie macie polskimi placówkami medycznymi, ale moim zdaniem poziomem dorównują już tym w UK. Przynajmniej większość. Ja korzystam z Tarabuły we Wrocławiu i przyznam, że nawet bardziej komfortowo się tam czuje niż w niektórych przychodniach w UK.
|
dafnii | Post #5 Ocena: 0 2013-02-05 15:42:08 (12 lat temu) |
Z nami od: 16-09-2009 Skąd: Londyn |
Dziendobry, ten post jest juz troche stary, ale moze to i dobrze, poniewaz chcialabym zapytac Leonke, Dagerous Girl i Kaline25 czy jednak zalozyly aparat ortodontyczny w Londynie i jak leczenie sie potoczylo?
|
|
|
Dangerous__girl | Post #6 Ocena: 0 2013-02-05 18:11:16 (12 lat temu) |
Z nami od: 13-02-2011 Skąd: London |
Wyslałam ci pw
![]() |
betty82 | Post #7 Ocena: 0 2013-02-05 20:22:30 (12 lat temu) |
Z nami od: 19-05-2011 Skąd: wigan |
hej.ja sie dolacze.aparat zalozylam u agielskiego ortodonty.sporo kosztowal ale mam rozlozone na raty wiec nie jest az tak zle.za nic wiecej nie musze doplacac,w kazdej chwili moge zadzwonic i umowic sie na wizyte gdyby cos sie stalo a raz juz mi sie zdazylo ze jedna z gumek sie odhaczyla.a sam aparat no coz juz sie przyzwyczailam ale po kazdej wizycie znowu taki dyskomfort i troszke bolu.
|
luko89 | Post #8 Ocena: 0 2014-03-04 13:42:32 (11 lat temu) |
Z nami od: 07-02-2013 Skąd: Londyn |
Cytat: 2011-05-05 11:43:22, leonka napisał(a): Polecam ten gabinet: ODL Specjalisci z Portugalii, sprzet z Polski ![]() Za jedna szyne 300 funtow, dwie 500 (te zwykle, ceramiczne od 600 funtow)), wizyta 50 funtow. Ilosc wizyt zalezna od stanu uzebiebia. Moja siostra juz po, ponad 2 lata chodzila, bardzo zadowolona. Ja jak na razie po wstepnym rentgenie jestem, mam przewidziane 6 do 8 wizyt (nie mam najgorszych zebow i tylko dol), bardzo profesjonalnie - syn mial darmowe szyny z NHS, wiec moge porownac. Pamietam ze siostra chyba robila wybielanie tez u nich, dostala znizke. U niej wyniki prostowania byly juz po 2 miesiacach (a miala te z rzedu: "co drugi bokiem wystap" ![]() Odkopie troszku .. muszę przyznać że ta klinika oferuje chyba najlepsze ceny z tego co patrzyłem po innych, szczegolnie ta pierwsza konsultacja ktora jest bardzo wazna jesli by sie ktos niezdecydowal na zalozenie aparatu. Czy nie ma tam ani jednego polskiego specjalisty ? Co prawda moj ang nie jest tragiczny ale wydaje mi sie ze nie jest tak dobry zeby dogadac sie w temacie zwiazanym z ortodoncja, troszke sie tego obawiam. I co ile wizyty sa w tej klinice ? (pytanie głównie do leonki gdyż reklamowała tą klinikę ale moze ktos inny korzystal i sie podzieli swoim doswiadczeniem ![]() |
luko89 | Post #9 Ocena: 0 2014-03-09 03:30:35 (11 lat temu) |
I jeszcze takie pytanko, czy jeśli ma sie wadę zgryzu kwalifikujące do darmowego leczenia to sa jakies wymagania? Np określony czas pobytu w UK, jakies ubezpieczenie itp
Wadę mam bardziej niż kosmetyczna ( 2 zeby z przodu nieco wykrzywione i 1 znacznie z boku bardziej ) ale nie wiem czy mam jakies szanse. Inaczej zostaje leczenie w PL bo tutaj ceny kosmiczne prócz tej jednej kliniki od leonki |
luko89 | Post #10 Ocena: 0 2014-03-15 21:38:59 (11 lat temu) |
http://www.groupon.pl/oferty/dealbank_pl_pl/bo-dental/35760240?utm_source=localhub&utm_campaign=localhub&utm_medium=warszawa
Ciekawa sprawa Jest też standardowa wersja aparatu http://www.groupon.pl/oferty/dealbank_pl_pl/Ortholine-Gabinet-Ortodontyczno-Stomatologiczny/29448917?utm_source=localhub&utm_campaign=localhub&utm_medium=warszawa Dość tania sprawa ale czy warto ? |