MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Logopedia

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 2 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kik1976

Post #1 Ocena: 0

2009-04-30 10:13:08 (16 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

pojecie wady wymowy jest bardzo wzgledne , zwlaszcza w angli. np moja corka w polsce miala wg logopedy i pedagoda wielka wade wymowy, nie wymawiala niektorych liter , nie laczyla sylab itp. w pl miala isc do zerowki i chceili ja poscic rok pozniej. ale na szczescie przyjechalismy tutaj i okazalo sie , ze te jej wady pomogly w nauce angielskiego, bo tu nie wymawia sie tak twardo niektorych liter. teraz chodzi tu juz 4 rok do szkoly i swietnie posluguje sie angielskim, polskim zreszta tez. wymawia wszystkie litery i wyrazy. a wizyty w pl u logopedy mielismy raptem dwie po pol godz na m-c.
w sumie jestem zadowolona, ze tylko na tym skonczyly sie nasze zmagania z polskim.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Anthrax

Post #2 Ocena: 0

2009-04-30 10:20:13 (16 lat temu)

Anthrax

Z nami od: 31-01-2009

Cytat:

2009-04-30 09:45:33, Green75 napisał(a):
To chyba normalne, że skoro dziewczyna jest polskim logopedą, to w pierwszej kolejności chce pracować z polskimi dziećmi?
Wkurza mnie takie głupie najeżdżanie.:-?

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Green75</i> 30-04-2009 09:46 ]

glupie najezdzanie mowisz? jesli ty z dzieckiem pojdziesz do przychodni i beda przyjmowac sami lekarze z Ghany i powiedza ci ze w pierszenstwo nalezy sie dzieciom afrykanskim to bedziesz sadzic, ze to jest ok? Mysle ze zrobilabys tam nieziemska awanture.
-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k --------------------- Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have

Do góry stronyOffline

elizabet28

Post #3 Ocena: 0

2009-04-30 10:25:37 (16 lat temu)

elizabet28

Kobieta

Z nami od: 29-03-2009

dostepna-uwazam ze masz racje z nuczaniem polskich dzieci w pierszenstwie!Moje dziecko jest opoznione w rozwoju mowy,3 miesiace w tamtym roku bylam w polsce zeby moje dziecko mialo intensywne wizyty u logopedy i powiem ze jest wielka poprawa,ale po powrocie do UK bylam pare razy w szkole i prosilam o pomoc to szkola stwierdzila ze jestem nadopiekunicza mama,zalatwilam synowi lekcje 15 min indywidualne i tyle.W styczniu zostalam wezwana do szkoly ,gdzie nauczycielka poinformowala mnie ze syn ma problem z mowa a jednoczesnie robi sie agresywny jak nie umie powiedziec.W lutym dostalam do wypelnienia formularz ktory szkola dopelnila i wyslala,ale do dzis nie mam odpowiedzi.Co do logopedy szkolnego zostalm poinformowana ,ze to nie pomoze bo logopeda sie z synem nie dogada.W miedzy czsie zalatwilam wizyte u pediatry i on sam stwierdzil ze jest synowi potrzebna pomoc,bylo to na poczatku marca-nadal nie mam odpowiedzi.Ucze moje dziecko sama,ale specjalista to specjalista.pozdrawiam

Do góry stronyOffline

elizabet28

Post #4 Ocena: 0

2009-04-30 10:28:50 (16 lat temu)

elizabet28

Kobieta

Z nami od: 29-03-2009

dostepna-uwazam ze masz racje z nuczaniem polskich dzieci w pierszenstwie!Moje dziecko jest opoznione w rozwoju mowy,3 miesiace w tamtym roku bylam w polsce zeby moje dziecko mialo intensywne wizyty u logopedy i powiem ze jest wielka poprawa,ale po powrocie do UK bylam pare razy w szkole i prosilam o pomoc to szkola stwierdzila ze jestem nadopiekunicza mama,zalatwilam synowi lekcje 15 min indywidualne i tyle.W styczniu zostalam wezwana do szkoly ,gdzie nauczycielka poinformowala mnie ze syn ma problem z mowa a jednoczesnie robi sie agresywny jak nie umie powiedziec.W lutym dostalam do wypelnienia formularz ktory szkola dopelnila i wyslala,ale do dzis nie mam odpowiedzi.Co do logopedy szkolnego zostalm poinformowana ,ze to nie pomoze bo logopeda sie z synem nie dogada.W miedzy czsie zalatwilam wizyte u pediatry i on sam stwierdzil ze jest synowi potrzebna pomoc,bylo to na poczatku marca-nadal nie mam odpowiedzi.Ucze moje dziecko sama,ale specjalista to specjalista.pozdrawiam

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #5 Ocena: 0

2009-04-30 11:25:54 (16 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

To tez niekoniecznie, jak Kik zauwazyla, przyda sie troche pokory i praktyk, by przyjmowac nawet polskie dzieci, ktore w UK staja sie dwujezyczne. I sila rzeczy, inaczej ksztaltuje sie narzad mowy, czesc liter/sylab moze byc inaczej wymawiana i ciagle bedzie to poprawna wymowa.
Poza tym dochodza liczne lokalne akcenty, jak ktos nie majacy pojecia o takiej specyfice chce sie brac za "leczenie", porady, to juz mi wyludzeniem i "znachorstwem" zalatuje.

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #6 Ocena: 0

2009-04-30 11:29:51 (16 lat temu)

kik1976

Kobieta

ale o jakiej szkole mowisz ? o angielskiej? moze wybierz sie do coucilu, tam jest wydzial edukacji, ktory ma jednostke early education i oni takimi problemami sie zajmuja. co do czekania, troche to trwa. poszukaj tez centrum dla dzieci, zapytaj w szkole lub wlasnei w councilu. moj ma zajecia z logopeda w szkole godzina tyg, do tego pania, ktora pomaga slabszym dzieciom. problem wynika z tego, ze dziecko posluguje sie dwoma jezykami i czasem ma problemy z przetlumaczeniem. moj powoli przestaje je miec, ale to dlatego, ze wiecej rozumie po angielku i moze juz na poziomie podstawowym sie porozumiewac. wlasnie mija rok, jak chodzimy do takiej przychodni, raz na 3 m-ce na kontrole i teraz lekarz i nauczyciele zauwazyli duuuze postepy.

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #7 Ocena: 0

2009-04-30 11:31:55 (16 lat temu)

kik1976

Kobieta

ale o jakiej szkole mowisz ? o angielskiej? moze wybierz sie do coucilu, tam jest wydzial edukacji, ktory ma jednostke early education i oni takimi problemami sie zajmuja. co do czekania, troche to trwa. poszukaj tez centrum dla dzieci, zapytaj w szkole lub wlasnei w councilu. moj ma zajecia z logopeda w szkole godzina tyg, do tego pania, ktora pomaga slabszym dzieciom. problem wynika z tego, ze dziecko posluguje sie dwoma jezykami i czasem ma problemy z przetlumaczeniem. moj powoli przestaje je miec, ale to dlatego, ze wiecej rozumie po angielku i moze juz na poziomie podstawowym sie porozumiewac. wlasnie mija rok, jak chodzimy do takiej przychodni, raz na 3 m-ce na kontrole i teraz lekarz i nauczyciele zauwazyli duuuze postepy.

sorry , cos dwa razy mnie wbilo.:-o

[ Ostatnio edytowany przez: kik1976 30-04-2009 11:32 ]

Do góry stronyOffline

dostepna

Post #8 Ocena: 0

2009-04-30 12:35:57 (16 lat temu)

dostepna

Kobieta

Z nami od: 08-03-2009

Jestem logopedą z polskimi kwalifikacjami.Mam świadomość że angielski wymaga innych ćwiczeń ale wady wymowy dzieci pozostaja te same.Zwłaszcza jeśli chodzi o dzieci poslkie - dwujęzyczne.Wydaje mi się że nie ma sensu spierać się na forum dla mnie najważniejsze jest i będzie dobro dzieci którym mogę pomóc.A to chyba normalne, skoro jestem Polką, że praca z polskimi dziećmi jest dla mnie ważniejsza i nikogo przez to nie chce dyskryminować:)

Do góry stronyOffline

dostepna

Post #9 Ocena: 0

2009-04-30 12:39:17 (16 lat temu)

dostepna

Kobieta

Z nami od: 08-03-2009

MAm też świadomość tego jak długo czeka się na wizytę u specjalisty w POlsce.Jedna wizyta w miesiącu to zdecydowanie za mało.Jeśli chodzi o czas to sprawa indywidualna- jedno dziecko może skupić się na 15min, inne na pół godziny czy 45 min.

Do góry stronyOffline

Anthrax

Post #10 Ocena: 0

2009-04-30 12:56:01 (16 lat temu)

Anthrax

Z nami od: 31-01-2009

Cytat:

2009-04-30 12:35:57, dostepna napisał(a):
Jestem logopedą z polskimi kwalifikacjami.Mam świadomość że angielski wymaga innych ćwiczeń ale wady wymowy dzieci pozostaja te same.Zwłaszcza jeśli chodzi o dzieci poslkie - dwujęzyczne.Wydaje mi się że nie ma sensu spierać się na forum dla mnie najważniejsze jest i będzie dobro dzieci którym mogę pomóc.A to chyba normalne, skoro jestem Polką, że praca z polskimi dziećmi jest dla mnie ważniejsza i nikogo przez to nie chce dyskryminować:)

nie chcesz dyskryminowac a jednak dyskryminujesz - polskie dzieci sa dla ciebie wazniejsze niz inne. Cale szczescie, ze jak dostaniesz prace w jakims osrodku to zaraz ci wybija cos takiego z glowy. Ech, profesjonalisci :-Y:-Y
-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k --------------------- Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,