2012-10-05 14:34:42, karjo1 napisał(a): od kiedy xylitol (ksylitol) jest syntetycznym substytutem cukru ?
Proponuje troche wiecej o nim poczytac.
Fakt. Zwracam honor , tu się pomyliłem bo akurat ksylitol jest organicznym związkiem chemicznym. I tak na przykład dla psa jest zabójczy a organizm człowieka wytwarza go co dziennie i jest bym powiedział nawet pomocny w walce z bakteriami drożdżakowatymi np. w jamie ustnej i jelitach.
2012-10-05 13:56:37, Onieznajomy napisał(a): Mimo to, pokolenie za pokokleniem zyjemy coraz dluzej.
Bo nie zabija nas już Dżuma, cholera ani inne np. weneryczne paskudztwa. A tak między Bogiem a prawdą to przecież się dobrze konserwujemy przysmakami ...
2012-10-05 00:42:21, ajekhal napisał(a): Jasna cholera ! Moja żona przywlekła ze sklepu ... cukier i to nie byle jaki ! Taki pół na pół z słodzikami !! Bo był razem z zwykłym cukrem !!
Uwaga Silver Spoon Jest Z aspartamem !!
Dokładnie to on !! Masz na myśli ten ?
http://www.silverspoon.co.uk/home/products/low-calorie-sugars-and-sweeteners/half-spoon-granulated-sugar
zazwyczaj kupuje ciemny cukier ale ten biały też.
cholera nie wpadłbym na to że ten syf dodawany jest do cukru!
zawsze mi po nim jest niedobrze, muli mnie po słodzikach
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
2012-10-06 08:58:02, krakn napisał(a): zazwyczaj kupuje ciemny cukier ale ten biały też.
Dokładnie !! Jak po kiepskim trunku (albo i gorzej).
2012-10-06 08:58:02, krakn napisał(a): zazwyczaj kupuje ciemny cukier ale ten biały też.
Do czego to doszło, że człowiek musi badać zawartość cukru w cukrze
...zawsze warto być człowiekiem choć tak łatwo zejść na psy...