MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Najsmutniejsze święta

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 2 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2009-04-12 22:42:27 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

dariuszszczecin

Post #2 Ocena: 0

2009-04-12 22:55:34 (16 lat temu)

dariuszszczecin

Mężczyzna

Z nami od: 04-12-2008

Pocieszenie ateisty dla smutnej parafianki.
Cierpisz z powodu świąt więc nie smuć się ,szybko się skończą.
Popatrz w koło wiosna i słońce grzeje mocniej,święto wiosny,świętem ateisty.
Zapowiada kolejne święto lata,jesieni,zimy i znowu wiosny.
Świętuj cały rok jak ateista,unikaj trosk.
Może hedonizm pomoże przetrwać,da radość i na twarzy z upływem czasu ukształtuje zmarszczki szczęśliwego człowieka.
Zobaczysz będą one inne niż u smutnych ludzi i nawet starość z nimi piękną ozdobą zostanie na jesień życia.

Do góry stronyOffline

Superlover

Post #3 Ocena: 0

2009-04-12 23:03:31 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

Cytat:

2009-04-12 19:13:38, Slowianka napisał(a):
Nie ma to jak Swieta w Polsce. Jak sobie pomysle o tych naszych tradycjach to straasznie mi tego brakuje i chociaz bysmy stawali na rzzesach to nigdy tu nie bedzie tak samo.
Dzis rano na BBC1 puscili film dokumentalny o Karolu Wojtyle i jego losach w czasie II Wojny Swiatowej i tak mi sie cieplo zrobilo na sercu i taka jestem dumna z bycia Polka...

Nie wiem ale ja nie widzę różnicy mędzy świetami tu a w Polsce. Może dlatego ze jestem z rodziną, gdybym był sam to pewnie byłoby inaczej...
(ale zawsze jest "rodzina forumowa";)
nawet film o życiu papieża dają w tv... czego chcieć więcej??
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

katemoss150

Post #4 Ocena: 0

2009-04-13 18:25:51 (16 lat temu)

katemoss150

Kobieta

Z nami od: 03-04-2009

Witam wszystkich przeleżałam dwa dni świąt w łóżku i nie było śniadania świątecznego, nie było święconki, nie było... nic nie było:-(Tu nie chodzi o to że te święta nie były takie jak w Polsce, nigdy nie będą takie!!! Ja potrzebuję pracy nic więcej. Jutro mam imieniny:-P:-P:-P

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2009-04-13 19:23:45 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

szmyk

Post #6 Ocena: 0

2009-04-13 19:41:12 (16 lat temu)

szmyk

Mężczyzna

Z nami od: 21-06-2007

Cytat:

2009-04-13 18:25:51, katemoss150 napisał(a):
Witam wszystkich przeleżałam dwa dni świąt w łóżku i nie było śniadania świątecznego, nie było święconki, nie było... nic nie było:-(Tu nie chodzi o to że te święta nie były takie jak w Polsce, nigdy nie będą takie!!! Ja potrzebuję pracy nic więcej. Jutro mam imieniny:-P:-P:-P

Wszystkiego Najlepszego..i obys nie spedzala juz swiat samotnie..
Pozdrowienia:-)
Mariusz

Do góry stronyOffline

Anthrax

Post #7 Ocena: 0

2009-04-13 19:48:27 (16 lat temu)

Anthrax

Z nami od: 31-01-2009

Cytat:

2009-04-13 18:25:51, katemoss150 napisał(a):

no to dlaczego nie wstalas i nie poszlas do kosciola ze swieconka? Przeciez nie jestes sama, jest Was do najmniej troje. Nie pisalas, ze jestescie zupelnie bez grosza i nie stac was na zadne jedzenie, wiec trzeba bylo usiasc do tego co macie. 2 dziewczyny jestescie napewno za niewielkie pieniadze moglyscie przygotowac cos tradycyjnego (chociazby z torebki) na tradycyjnie nakrytym stole.
Skoro piszesz o swieconce to chyba jestes wierzaca. Dlaczego nie poszlas do kosciola, zeby uswiecic Zmartwychwstanie Pana i przyjac komunie? Czy swieta sie tylko kojarza ze stolem full wypas?
-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k --------------------- Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have

Do góry stronyOffline

katemoss150

Post #8 Ocena: 0

2009-04-13 20:02:58 (16 lat temu)

katemoss150

Kobieta

Z nami od: 03-04-2009

Byłam w kościele o siódmej rano i później oglądałam msze w telewizji, zawsze napawało mnie obrzydzeniem że ludzie myślą tylko o jedzeniu, w co się ubrać do kościoła.Strasznie mi przykro było przez te dwa dni, ale nawet odezwali się ludzie którzy chcieli nas zaprosić do siebie, dzięki im za to!!!

Do góry stronyOffline

Anthrax

Post #9 Ocena: 0

2009-04-13 20:33:38 (16 lat temu)

Anthrax

Z nami od: 31-01-2009

Cytat:

2009-04-13 20:02:58, katemoss150 napisał(a):
Byłam w kościele o siódmej rano i później oglądałam msze w telewizji, zawsze napawało mnie obrzydzeniem że ludzie myślą tylko o jedzeniu, w co się ubrać do kościoła.Strasznie mi przykro było przez te dwa dni, ale nawet odezwali się ludzie którzy chcieli nas zaprosić do siebie, dzięki im za to!!!

ale co cie obchodzi na czym sie inni ludzie koncentruja? Ty chyba idziesz do kosciola dla siebie?

Dlaczego nie poszlas do ludzi, ktorzy Cie zapraszali? Oni tez z takich co tylko o ubraniu i jedzeniu mysla?
-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k --------------------- Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2009-04-13 20:36:32 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie