MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Egzema u dzieci

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5.1 z 14 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 4.1 | 5.1 | 6.1 ... 12 | 13 | 14 ] - Skocz do strony

Str 5.1 z 14

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Whisper

Post #1 Ocena: 0

2012-02-29 12:23:42 (13 lat temu)

Whisper

Kobieta

Z nami od: 14-11-2011

Wróciłam do tego wątku, aby napisać, że po kilkudniowych obserwacjach okazało się, ze to nie egzema tylko uczulenie na suwak od kurtki. W ustaleniu przyczyny pomogły nam deszczowe i zimne ferie, kiedy kurtka "miała wolne".
Przewrażliwiona na punkcie uczuleń (z którymi moje dziecko walczyło kilka lat) mimo wszystko przeoczyłam tę opcję. Piszę to tak na wszelki wypadek, może komuś przyda się informacja, że nie wszystko co wygląda jak egzema nią jest. Jak sugerują lekarze (nie tylko tutejsi, niestety).

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

mama11

Post #2 Ocena: 0

2012-02-29 12:31:02 (13 lat temu)

mama11

Kobieta

Z nami od: 07-04-2010

To świetna wiadomość. Bardzo się cieszę.
Mój syn niestety ma swędzącą wysypkę na plecach i pod kolanami i mam już prawie pewność że ta egzema pojawia się po czekoladowej rozpuście ale faza badań trwa:-]
...

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2012-02-29 12:46:03 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Whisper

Post #4 Ocena: 0

2012-02-29 20:57:01 (13 lat temu)

Whisper

Kobieta

Z nami od: 14-11-2011

Dziękuję mama11.
Współczuję Waszym maluchom, miejmy nadzieję, że kiedyś coś się zmieni i albo dzieci z tego wyrosną albo medycyna pójdzie tak do przodu, żeby faktycznie ulżyć pacjentom z chorobami skóry dając leki, które leczą a nie maskują problem. Wiem, jakie to okropne czuć niemoc, kiedy dziecko cierpi.

Do góry stronyOffline

kinga77

Post #5 Ocena: 0

2012-03-03 07:42:44 (13 lat temu)

kinga77

Kobieta

Z nami od: 04-08-2008

Czesc
Moj maly tez to ma.Paskudna sprawa.
U niego jest tak,ze na poczatku pomaga mu jakis specyfik,a po ok.2 mies. przestaje.Czy ktos mial taki przypadek?Rozumiem,ze wtedy skora sie uodparnia i trzeba zmieniac lek?

Tez sklaniam sie ku opinii,ze trzeba samemu obserwowac dziecko,bo lekarze rzeczywiscie moga tylko cos przepisac.I jeszcze mowia,ze dzieciak wszystko moze jesc i pic.
Okazuje sie,ze jednak nie.Z diety mojego musialam wyrzucic sok pomaranczowy,bo napewno go uczula.A i zmienilam proszek z powrotem na non bio.Nie wiem jak z mlekiem nie zauwazylam jakichs niepokojacych objawow.I moze tez jesc ulubione mandarynki.

Ostatnio skora syna wygladala juz tak,ze musialam sie posunac do uzycia sterydu o nazwie Eumovate Cream,no musze przyznac,ze bardzo pomogl i na razie jest spokoj.

Wczesniej uzywalam Epaderm,nastepnie E45,a ostatnio Diprobase,no ale przestal dzialac,wiec uznalam,ze musze wziac sprawy w swoje rece.Dlugo go smaroawalam wazelina i tez pomagalo.
Dopoki nie opil sie soku pomaranczowego -wowczas uzylam tego sterydu- nie wiem co mu jeszcze ewentualnie szkodzi,ale jestesmy w fazie obserwacji:)

Odnosnie testow alergicznych to nawet jesli one nic nie wykazaly to nie nalezy lekcewazyc alergii pokarmowej.Zdarza sie,ze testy moga nic nie pokazac.
Znam przypadek gdzie dziewczyna miala zrobione takie testy,a po zjedzeniu marchewki i wogole wiekszosci pokarmow jej usta i twarz powiekszaly sie do rozmiarow XL :)

A slyszal cos ktos na temat srebra koloidalnego,czy ono moze pomoc przy egzemie?

Ja tez mam mimo wszystko nadzieje,ze cos sie zmieni i bedzie bardziej skuteczne leczenie,albo poprostu moje dziecko wyrosnie z tego.
A moze juz wyrasta,bo kiedys mial na raczkach i w okolicach lopatek,a juz od dawna nie ma,a teraz na nogach i szyi tylko.

Zna ktos przypadek wyrastania z tego?

Pozdrawiam wszystkich borykajacych sie z tym paskudztwem i trzymam kciuki :)

[ Ostatnio edytowany przez: kinga77 03-03-2012 07:44 ]

Do góry stronyOffline

treetwoone

Post #6 Ocena: 0

2012-03-03 07:52:31 (13 lat temu)

treetwoone

Kobieta

Z nami od: 25-05-2011

Tego sie nie wyeliminuje dokladnie do konca. Przewaznie egzemna pojawia sie na zime znika okolo wiosny...Moja mala rozdrapala sobie pierwsza plamke okolo Listopada teraz wyglada to u niej lepiej ( ona ma zaatakowana szyjke i plecki ) skóra jest zasuszona ale nie ludze sie ze to zniknie. Niestety tutaj zaden lekarz nie przepisze porzadnej masci...Ja rowniez szukalam pomocy za granica, bo w pewnym momencie bylo tak zle ze nie spala w nocy a ciagle sie drapala. I w tym czasie nie zmienialam proszku ( dalej uzywam jednego ) prasuje malej ciuszki mleczko wciaz pije moje...Nie ma na co byc uczulona.
Powodzenia w leczeniu tutaj egzemy...

Do góry stronyOffline

agusia30

Post #7 Ocena: 0

2012-03-03 08:22:57 (13 lat temu)

agusia30

Kobieta

Z nami od: 26-06-2008

Cytat:

2012-03-03 07:52:31, treetwoone napisał(a):
Tego sie nie wyeliminuje dokladnie do konca. Przewaznie egzemna pojawia sie na zime znika okolo wiosny...Moja mala rozdrapala sobie pierwsza plamke okolo Listopada teraz wyglada to u niej lepiej ( ona ma zaatakowana szyjke i plecki ) skóra jest zasuszona ale nie ludze sie ze to zniknie. Niestety tutaj zaden lekarz nie przepisze porzadnej masci...Ja rowniez szukalam pomocy za granica, bo w pewnym momencie bylo tak zle ze nie spala w nocy a ciagle sie drapala. I w tym czasie nie zmienialam proszku ( dalej uzywam jednego ) prasuje malej ciuszki mleczko wciaz pije moje...Nie ma na co byc uczulona.
Powodzenia w leczeniu tutaj egzemy...

jak ja karmilam moja corcie to musialam byc na diecie :( bo alergen przechodzil do mojego mleka, niestety. zmiany zauwazalne po 2 tygodni od odstawienia np mleka krowiego u niej skora sie polepszala.
moja corcia miala robione tutaj testy no i powiem, ze rzeczywiscie one nic nie pomagaja, bo niby moze juz wszystko jesc (zostala jej tylko alergia na kurz) to i tak po zjedzeniu lyzeczki jogurtu wymiotuje i ma biegunke przez conajmniej 3 dni.
na mascie sie uodparnia lub wrecz przeciwnie zaczynaja jej szkodzic. dlatego co okolo 3 miesiace zmieniam jej.
niestety teraz ma bardziej alegie wziewna no i astme:( wg lekarza ma szanse z niej wyrosnac, trzymam za to kciuki. teraz przyjmuje spray na astme i juz nie kaszle... pozdrawiam

Do góry stronyOffline

kinga77

Post #8 Ocena: 0

2012-03-03 08:30:09 (13 lat temu)

kinga77

Kobieta

Z nami od: 04-08-2008

Tak no wlasnie po tym jak masc przestaje dzialac to zaczyna szkodzic, u nas tak jest.

Tak na margionesie to zastanawiam sie wciaz dlaczego tak duzo dzieci choruje tutaj na to?

Cos jest w jedzeniu,czy w powietrzu,a moze ma ktos jeszce jakies pomysly?

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #9 Ocena: 0

2012-03-03 08:42:04 (13 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Moze za duzo chemii uzywanej w domu, bo wszystko musi byc sterylne; codzienna kapiel tez oslabia ochrone skory, preparaty pielegnacyjne.
Do tego dosc duze zanieczyszczenie srodowiska, sztuczne karmienie wprowadzane bardzo szybko, przemyslowe dania dla dzieci, nadtroskliwosc i leki na kazda plamke na skorze, suplementy i spora ilosc lekow, chetnie stosowanych przez rodzicow, szczepienia.
To wszystko nie zostaje bez sladu.

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2012-03-03 08:57:09 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 5.1 z 14 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 4.1 | 5.1 | 6.1 ... 12 | 13 | 14 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,