MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Gdzie tu przysięga Hipokratesa???

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

iarok

Post #1 Ocena: 0

2009-03-15 21:39:52 (16 lat temu)

iarok

Z nami od: 19-04-2006

Witam,Nie znam godnego polecenia polskiego lekarza stomatologa, ale na pewno nie polecam (PRIVATE MEDICAL CENTRE Polish Private Clinic
1 Eastfields Road LONDON W3 0AA).Pewnego dnia rozbolał mnie ząb po prawej stronie.Udałem sie do w/w gabinetu.Lekarka, ktora podjęła sie leczenia po dokonaniu zjęcia RTG stwierdziła,iz jest to ten ząb i czeka mnie leczenie kanałowe.Przy pierwszej miała założyc mi tzw.trucizne + znieczulenie (90Ł), kolejna to usuwanie nerwów i ostatnia wypełnienie.W sumie 370Ł.Ból nie ustępował. Nawet pyralginum nie działał.Z powodu bólu nastepnego dnia w niedziele udałem sie ponownie,przyjęła mnie inna lekarka i okazało sie,iz poprzedniczka niedosc ze zabrała sie za zdrowego zeba to juz przy pierwszej wizycie usuneła mi nerwy( nie rozumiem po co były te az 3 wizyty???),a zab który nie pozwalał mi normalnie funkcjonowac to była szóstka ale górna, za co musiałem jeszcze zapłacic 60Ł.Wyzysk i Hochsztaplerstwo.Nie wiem teraz gdzie i jak ubiegac sie o odszkodowanie,pomozcie bo nie zamierzam tak tego zostawic. Jarek

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

vitaclub

Post #2 Ocena: 0

2009-03-15 21:58:34 (16 lat temu)

vitaclub

Kobieta

Z nami od: 07-11-2008

Jest taka organizaja nazywa sie GDC. General Dental Council. Jest to organizacja ktora zajmuje sie ochrona praw pacjenta i tam mozesz zlozyc skarge.

Na Twoim miejscu zazadalabym tego zdjecia RTG ktore zrobila. Problem z leczeniem kanalowym jest taki ze jesli boli Cie zab to ciezko stwierdzic ktory to. Moze na RTG widac bylo w zebie, ktory Ci zrobila prochnice zachodzaco gleboko na miazge. W takim wypadku rzeczywiscie mogla "sie pomylic".
Te kolejne wizyty potrzebne byly na wyleczenie tego kanalu. Tez mialam Leczenie kanalowe i az 5 wizyt u dentysty co drugi dzien po wyszczyszceniu kanalu.

Jakby co zdobadz to zdjecie RTG i dalej bedziemy sie zastanawiac co tu robic.

Wszyscy dentysci boja sie GDC. I moze nawet nie bedziesz musial jej skarzyc- sama Ci odda kase. Ale za nim nastraszysz popros o swoje records.

alive

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2009-03-16 00:10:00 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

vitaclub

Post #4 Ocena: 0

2009-03-16 13:03:20 (16 lat temu)

vitaclub

Kobieta

Z nami od: 07-11-2008

Cytat:

2009-03-16 00:10:00, marciniak napisał(a):
Mi chciał wyrywać zęba bo wielka w nim jest, ale mu powiedziałem ze dziury wielkiej nie ma bo czuję co mam pod językiem i widzę w lusterku jak jape rozewrze. Wstałem i poszedłem, lepiej unikać.

Tutaj bym uwazala poniewz to co widac golym okiem moze okazac sie duzo duzo wieksze. Prochnica rozprzestrzenia sie szerzej i glebiej w miazdze niz w szkliwie.
Na Twoim miejscu wrocilabym do dentysty. Moze innego, ale na pewno nie mozesz tego tak zostawic bo za chwile bedziesz mial zab naprawde do wyrwania.
alive

Do góry stronyOffline

perfekcja

Post #5 Ocena: 0

2009-03-16 17:16:12 (16 lat temu)

perfekcja

Kobieta

Z nami od: 17-05-2008

OMG..
ja wszystkie sprawy "zebowe" zalatwiam w Polsce, jakos nie ufam tutejszym "fachowcom".

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,