Str 3 z 3 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2009-03-18 20:48:40 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #2 Ocena: 0 2009-03-22 15:23:38 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
kajetanka | Post #3 Ocena: 0 2013-09-08 12:09:50 (12 lat temu) |
Z nami od: 27-04-2013 Skąd: St Helens |
Chciałabym zapytać, czy ktoś się orientuje jak na chwilę obecną wygląda możliwość zrobienia dziecku testów alergicznych w UK? Córka ma 3 lata, niemal od początku zdiagnozowaną alergię pokarmową. W PL byliśmy pod opieką alergologa i teraz, po 3 urodzinach, miałaby zrobione testy. Tutaj nie chcą mi nawet dać skierowania do alergologa... Wiemy co zawsze powodowało alergię i unikając tych produktów, nie było problemów, w UK jesteśmy od 3 miesięcy i Córa bez przerwy wysypana chodzi... Chciałam zrobić testy, żeby wiedzieć czego jeszcze unikać, bo teoretycznie nie dajemy jej nic nowego, a jednak tutaj nawet skład głupiego chleba jest zupełnie inny. Kiedy poszliśmy do GP z dzieckiem wyglądającym jak truskawka, stwierdził, że to...potówki. Może nie jestem lekarzem, ale jako matka alergika, wiem jak wygląda wysypka uczuleniowa, pomijając fakt, że trudno jest przegrzać trzylatka, który sam decyduje o tym, czy założy sweterek, czy rozbierze się do naga.
Generalnie do tego lekarza akurat nie mam zaufania (zawsze na niego trafiamy, naszego GP jeszcze nie widzieliśmy na oczy, lekarz widmo) i chciałam spytać, czy faktycznie tak trudno wyprosić testy dla dziecka w UK, czy próbować po prostu u innego doktora? W PL będziemy dopiero na święta, jak nic się nie uda zorganizować tutaj, będziemy musieli poczekać. Tyle, co udało mi się wyprosić, to loratadyna, baaardzo pomaga. A na trudniejszą wysypkę GP przepisał od razu steryd...na szczęście mam jeszcze triderm, też świetnie sobie radzi, tylko niestety nie na długo. |
Falczakowa | Post #4 Ocena: 0 2013-10-27 10:56:21 (12 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 27-10-2013 Skąd: Londyn |
xxx
|
Falczakowa | Post #5 Ocena: 0 2013-10-28 18:33:53 (12 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 27-10-2013 Skąd: Londyn |
xxxxx
|