MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Gorączka a omamy

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

wisienka80

Post #1 Ocena: 0

2009-02-24 22:05:32 (16 lat temu)

wisienka80

Kobieta

Z nami od: 23-01-2009

Mam pytanie czy ktoś się z takim czymś spotkał.
Moja mała po ostatniej ciepłej sobocie dostała wysokiej temperatury,całą niedzielę spała,prawie nic nie jadła.Leżała biedna cała rozpalona a ja dałam jej tylko paracetamol bo nic innego nie miałam.Mój mąż pracuje na nocki więc poszedł do pracy a ja wziełam małą i poszłyśmy spać.Obudził mnie o 12 w nocy jej przerażliwy krzyk,pytam się jej co sie dzieje a ona do mnie ,że on tu jest,a ja ale kto,przecież tu nikogo nie ma ,a ona dalej,że on tu jest i ona sie boi. Uwierzcie mi,że jeszcze nigdy nie widziałam takiego przerażenia w jej oczach (ma 3 lata),samą mnie ciarki przeszły.Reszte nocy spałysmy przy zaświeconym świetle.
Budziła sie jeszcze kilka razy i rozglądała przerażonymi oczami.
Zastanawiam sie czy to przez tę wysoką gorączkę czy może ... sama nie wiem.:-?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

smonika

Post #2 Ocena: 0

2009-02-24 22:22:31 (16 lat temu)

smonika

Kobieta

Z nami od: 25-06-2008

Witam,ja miałam podobną sytuację gdy mój syn był mały, miał ok 5 lat.Dostał wysokiej gorączki ok 40stopni C i tez miał omamy, cały czas rozmawiał ze zwierzątkami, które podobno były obok jego łóżka i był zdziwiony dlaczego ja z nimi nie chce rozmawiać!bardzo sie wtedy wystraszyłam i oczywiście skontaktowałam się z pediatrą która kazała mi zrobić mu zimne okłady na czoło, kark i tylną część łydek, a do tego oczywiscie Calpol.Gorączka spadła i wszystko wróciło do normy, ale strachu miałam co nie miara.Mam nadzieję że Twoja córeczka czuje się
już lepiej, pozdrawiam.

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2009-02-24 22:33:29 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Tamayori

Post #4 Ocena: 0

2011-01-04 15:25:23 (15 lat temu)

Tamayori

Kobieta

Z nami od: 04-01-2011

Ja mam taką samą sytuację, syn ma 7 lat, często choruje, potrafi tydzień leżeć z gorączką 40 stopni i więcej. Prawie podczas każdej choroby w nocy budzi się, woła mnie, siada na łóżku z szeroko otwartymi oczami, albo z kimś rozmawia, albo coś widzi, albo coś słyszy, albo wymachuje przed sobą rękami jakby pisał na tablicy. Trwa to ok 10 - 15 minut i nie można go z tego wybudzić - jakby był w innym świecie. Widok przerażający. Dodam że czasem nie działają na niego żadne leki przeciwgorączkowe i wtedy trafiamy do szpitala.

Do góry stronyOffline

misiaczek822

Post #5 Ocena: 0

2011-01-04 15:31:07 (15 lat temu)

misiaczek822

Kobieta

Z nami od: 24-02-2010

to nie tylko spotyka male dzieci ja tez tak mialam przy goraczce mialam wrazenie ze ktos chodzi po mieszkaniu i ciagle puka do drzwi wejsciowych a gdy podchodzilam nikogo nie bylo... i uwierz mi ja sie balam a co dopiero male dziecko...

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2011-01-04 15:31:53 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia