MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kolposkopia

« poprzednia strona

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 4 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2012-03-29 15:12:20 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2012-03-29 15:14:41 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2012-03-29 15:17:58 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Dangerous__girl

Post #4 Ocena: 0

2012-03-30 11:19:52 (13 lat temu)

Dangerous__girl

Kobieta

Z nami od: 13-02-2011

Cytat:

2012-03-29 10:39:21, gosiaczek3006 napisał(a):
Cytat:

2012-03-29 10:22:33, Dangerous__girl napisał(a):
Mialam kolposkopie w Polsce i tu w Uk, wcale mnie nie bolalo:-o
jeszcze wszystko dokladnie ogladalam sobie na ekranie;-)
oczywiscie czasami cos tam poczulam, moze mozna to bylo nazwac bolem, ale zeby sie zwijac i plakac z bolu to napewno nie. byc moze zalezy to do lekarza, a byc moze od tego jak kobieta jest wyczulona na bol. i nie ma co tu straszyc, kazdy odbiera to inaczej. ja jakbym nie mialam wczesniej kolposokopii i bym miala miec po przeczytaniu wpisow tutaj to bym sie bala... badanie jak badanie, ale skoro jest konieczna u kogos kolposkopia to trzeba koniecznie sie zglosic. mi wycinali laserowo te narosla od wirusa HPV nie cale dwa lata temu i mialam do tej pory dwie cytologie, teraz jakos na czasie szykuje mi sie trzecia, musze wlasnie spojrzec w dokumenty kiedy mialam ostatnio. bo powinna byc co pol roku. i odpukac wszystko jest ok narazie. zabieg tez byl w uk w szpitalu i przebiegl bardzo szybko i bezbolesnie.

Dangerous__girl Mozesz napisac gdzie mialas robione wycinanaie...ja mam to samo i co jakis czas lecze condyllina...ale sa nawroty po kilku miesiacach i tak w kolko...:-?Kolposkopii nie mialam ,a moze powinnam miec...:-o Ehhh

po badaniu cytologicznym, zostalam skierowana do ginekologa w szpitalu. teraz juz ci nie powiem, bo nie pamietam dokladnie, czy dostalam skierowanie do ginekologa, i on mnie zbadal a potem dopiero stwierdzil,ze bedzie potrzebna kolposkopia, czy odrazu mialam ta kolposkopie zrobiona na pierwszej wizycie, ale chyba mialam odrazu. tylko dlatego,ze cytologia byla zła. po badaniu, zostalam umowiona na kolejna wizyte, na biopsje, gdzie pobrano probki. a na nastepnej wizycie, dlatego ze wyniki byly marne, zrobiono mi to wycinanie. najpierw zniczulenie, strzykawka, a potem wycinali. i nie bralam potem zadnych lekow. tylko tak jak pisalam, mam cytologie co pol roku. ale wyniki sa dobre. i mam spokoj.
a bylas u ginekologa? czy tylko GP po otrzymaniu badan cytologicznych zapisal ci te tabletki? bo jesli wyniki sa zle to powinnas dostac skierowanie do ginekologa.

[ Ostatnio edytowany przez: Dangerous__girl 30-03-2012 11:20 ]

Do góry stronyOffline

gosiaczek3006

Post #5 Ocena: 0

2012-03-30 11:59:02 (13 lat temu)

gosiaczek3006

Kobieta

Z nami od: 20-12-2010

Ja leczylam sie w pl do tej pory..jeden lekarz mowil zeby usunac ,inny ze za sa za bardzo zbite i trzeba by wycinac jakis fragment przy pochwie,takze skonczylo sie na condyllinie,ale wiadomo miesiac leczenia ,pol roku spokoju i znowu...z tego co wiem jest to szkodliwe i nie mozna leczyc dluzszy czas tym:-?Cytologia w pl wychodzila mi II ,coprawda zawsze ze stanem zapalnym ale dawali leki i tyle...teraz robilam tutaj cytologie i czekam na wynik ,takze sie okaze ...Ale myslalam o jakis badaniach doglebniejszych ,ze tak powiem ,bo w koncu klykciny nie sa obojetne dla narzadow plciowych wiec tez sie obawiam czy wszystko jest ok :-(
...Jesli dozyjesz 100 lat,to ja chce zyc 100 lat minus jeden dzien,zebym nigdy nie musiala zyc bez Ciebie....

Do góry stronyOffline

Dangerous__girl

Post #6 Ocena: 0

2012-03-30 12:03:03 (13 lat temu)

Dangerous__girl

Kobieta

No to czekaj cierpliwie na wyniki, i wizyte u ginekologa. Moze zrobia cos wiecej jak w Polsce. Bedzie dobrze. 3mam kciuki:) daj znac pozniej co i jak;-) przeciez nie mozesz do konca zycia na lekach jechac!!!

Do góry stronyOffline

gosiaczek3006

Post #7 Ocena: 0

2012-03-30 12:05:35 (13 lat temu)

gosiaczek3006

Kobieta

Z nami od: 20-12-2010

Cytat:

2012-03-30 12:03:03, Dangerous__girl napisał(a):
No to czekaj cierpliwie na wyniki, i wizyte u ginekologa. Moze zrobia cos wiecej jak w Polsce. Bedzie dobrze. 3mam kciuki:) daj znac pozniej co i jak;-) przeciez nie mozesz do konca zycia na lekach jechac!!!

A powiedz ,Po wycieciu masz nawroty,tzn cos Ci sie pojawia czy zupelny spokoj??
...Jesli dozyjesz 100 lat,to ja chce zyc 100 lat minus jeden dzien,zebym nigdy nie musiala zyc bez Ciebie....

Do góry stronyOffline

Dangerous__girl

Post #8 Ocena: 0

2012-03-30 12:48:04 (13 lat temu)

Dangerous__girl

Kobieta

No własnie zupełny spokoj, nie ma zadnych nawrotow. Wszystko jest ok. inaczej cytologia odrazu by cos wykazala, jakies zmiany, a wyniki mam w normie;-)

[ Ostatnio edytowany przez: Dangerous__girl 30-03-2012 12:48 ]

Do góry stronyOffline

lalusia

Post #9 Ocena: 0

2012-03-30 13:01:58 (13 lat temu)

lalusia

Kobieta

Z nami od: 28-02-2006

Witam Wszystkie Panie ! mnie czeka Hysterosalpingogram (an x-ray examination of uterus and fallopian tubes) czytalam co mnie czeka ale zastanawiam sie czy moze miala ktoras z Was to badanie ? bo troszku sie boje bo tez pisza ze bedzie bolesne .
Lalusia

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2012-03-30 13:52:51 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona