MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Honorowy dawca krwi w uk

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 2 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Anthrax

Post #1 Ocena: 0

2009-02-13 00:20:07 (16 lat temu)

Anthrax

Z nami od: 31-01-2009

Cytat:

2009-02-12 23:55:59, fruziulka1 napisał(a):
ja w Polsce oddalam okolo 7 litrow a tu nie oddam ani kropli, jak moj synek po urodzeniu byl w bardzo ciezkim stanie 2 razy mu przetaczali krew i 2 razy proponowalam ze oddam moja zwlaszcza ze mamy ta sama grupe..nie chcieli, powiedzieli ze maja dosyc...dla mnie dziwne ze odmowili....jednak najgorsze jest to ze zarazili moje dziecko gronkowcem!!! oraz SEPSA!!! no ale sie nie dziwie skoro na intensywnej terapii noworodkow nikt nie ubieral nawet smiesznych kapci czy fartucha nie mowiac juz o tym ze podloga byla "lizana" szmata bo nie mozna powiedziec ze myta tylko w poniedzialki, kompletny syf!!! ale szczesliwie po 8 tygodniach mialam synka w domu tylko ze teraz co chwile ma jakies wykwity skorne jak sie dowiedzialam od lekarza- od gronkowca te wszystkie zmiany, wiec ja nie chce nic zalapac a poza tym skoro nie chcieli mojej krwi to im nie dam!!!

po pierwsze gronkowca nie zlapiesz z przetaczanej krwi

po drugie sepsa to nie jest zarazliwa choroba

po trzecie szpital nie ma warunkow do pobierania i przechowywania przypadkowej krwi

nie chcesz dawac krwi to nie dawaj, ale Bogu dziekuj ze sa tacy, ktorzy sa mniej bunczuczni i daja i dzieki nim twoje dziecko zyje
-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k --------------------- Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

fruziulka1

Post #2 Ocena: 0

2009-02-13 23:04:44 (16 lat temu)

fruziulka1

Kobieta

Z nami od: 28-08-2008

wiem ze ani gronkowcem ani sepsa nie zarazil sie przez przetaczanie krwi...na tyle glupia nie jestem dalam tylko to jako przyklad ze przez ich szpitalny brud moje dziecko musialo i do dzis musi cierpiec!!! a skoro chcialam oddac krew mogli mnie chociaz skierowac gdzie moge to zrobic, rozumiem ze nie podaja jej od razu ale moj syn mial przetaczanie zaplanowane na pare dni wczesniej, wiec mieli czas na zbadanie...ale to juz nie istotne, a Ty gdybys miala/ mial tak n iemile wspomnienia ze szpitala w UK to bys zrozumial/a moje nastawienie. Niech zadbaja bardziej o higiene to mniej ludzi bedzie sie zarazac w szpitalach i mniej krwi beda potrzebowac na ratownaie zakazonych np. sepsa.

Do góry stronyOffline

Kasia_

Post #3 Ocena: 0

2009-02-13 23:14:03 (16 lat temu)

Kasia_

Kobieta

Z nami od: 22-06-2008

Cytat:

2009-02-13 23:04:44, fruziulka1 napisał(a):
wiem ze ani gronkowcem ani sepsa nie zarazil sie przez przetaczanie krwi...na tyle glupia nie jestem dalam tylko to jako przyklad ze przez ich szpitalny brud moje dziecko musialo i do dzis musi cierpiec!!! a skoro chcialam oddac krew mogli mnie chociaz skierowac gdzie moge to zrobic, rozumiem ze nie podaja jej od razu ale moj syn mial przetaczanie zaplanowane na pare dni wczesniej, wiec mieli czas na zbadanie...ale to juz nie istotne, a Ty gdybys miala/ mial tak n iemile wspomnienia ze szpitala w UK to bys zrozumial/a moje nastawienie. Niech zadbaja bardziej o higiene to mniej ludzi bedzie sie zarazac w szpitalach i mniej krwi beda potrzebowac na ratownaie zakazonych np. sepsa.

Rozumiem, ze w naszym wspanialym, miodem plynacym Polandzie higiena pelna, szpitale czyste itd... nic tylko tam rodzic...

Co do tematu, to uwazam, ze to jest cos pieknego oddac krew, zeby uratowac komus zycie...
sama jestem po transfuzji i gdyby nie ten "Ktos" to bym juz dawno nie zyla...
Krwi w Polsce nie mialam okazji oddac, wiec nie mam porownania... ale chyba nie o to chodzi...
tu oddaje w miare moich mozliwosci... splacam tzw "dlug" i jestem pewna, ze komus to ratuje zycie...
:-)

Do góry stronyOffline

fruziulka1

Post #4 Ocena: 0

2009-02-13 23:29:28 (16 lat temu)

fruziulka1

Kobieta

Z nami od: 28-08-2008

Kasia_ dla mnie jest to tez wspanialy dar sama bardzo chetnie przez kilka lat oddawalam krew teraz tez bym chciala, jednak to jest moje osobiste zdanie na temat tej czystosci tutaj ktora niestety mnie od tego odgania, zawsze z szacunkiem podchodze do dawcow ktorzy oddaja krew a w Uk podziwiam...i nikogo nie chce zniechecic do tego, poprostu takie jest moje zdanie, byc moze ono sie z czasem zmieni jak narazie mam zle i do tego bardzo swieze
przezycia zwiazane z tutejsza sluzba zdrowia. a swoja droga mam nadzieje ze kiedys wymysla jakas substancje krwiopodobna ktora zastapi krew do transfuzji i wtedy nie bedzie brakowalo tego cudownego plynu.

Do góry stronyOffline

Legionista80

Post #5 Ocena: 0

2012-12-06 11:19:34 (13 lat temu)

Legionista80

Mężczyzna

Z nami od: 01-01-1970

Ja ostatnio bylem na oddawaniu krwi i musze przyznac ze w tej kwestii troche sie zawiodlem. Brak czekolad(nie po to to robie ale zawsze milo bylo w PL dostac), warunki polowe( tez w PL lepiej to wyglada). Czy wie ktos jak to wyglada w szkocji albo w irlandii np? Moze tam sie lepiej oplaca jechac....ew zawsze moge wsiasc w samolot i w polsce oddac. Pytanie tylko czy jak mam adres z wawy to np w szczecinie czy gdansku tez bede mogl. Odp najlepiej na maila nauczyciel141@wp.pl

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

Post #6 Ocena: 0

2012-12-06 11:38:24 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

zaczarowany_pan

Post #7 Ocena: 0

2012-12-06 11:48:54 (13 lat temu)

zaczarowany_pantofelek

Kobieta

Z nami od: 07-11-2011

Ja za czekolade to bym nawet swoje walonki zawdziala i do szkocji na pieszo potruchtala, ooo
Zyj i pozwol zyc innym

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2012-12-06 12:20:07 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

paposki19

Post #9 Ocena: 0

2012-12-06 12:57:00 (13 lat temu)

paposki19

Mężczyzna

Z nami od: 19-11-2007

Oj ludziska....
Jedni oddaja krew w Polsce,bo chca czekolade darmo,a ja oddaje krew w UK,bo:
1)Dzieki krwi oddanej przez innych moje dziecko zyje
2)Moja krew komus pomoze przezyc
3)Przed pobraniem krew jest badana/pamietasz kiedy robiles wyniki krwi???/
4)Robie "cos dobrego"dla innych

Ja zawsze oddaje krew w kosciele.
Warunki higieniczne sa b.dobre-czysciutko.Wszystko przygotowane perfekcyjnie*THUMBS UP*.Nie ma mowy o jakims syfie.

I najwazniejsze.
Wszyscy sa przemili,sympatyczni....a i zdarzaja sie piekne "piguly":-T[
O Nadziejo... Matka glupich Cie nazwali-ludzie glupi,ludzie mali...

Do góry stronyOffline

Numer Skype

sparky1

Post #10 Ocena: 0

2012-12-06 13:04:07 (13 lat temu)

sparky1

Mężczyzna

Z nami od: 24-01-2012

A jak ja oddawalem krew to byly chipsy napoje i ciastka w czekoladzie:-]do punktu krwiodawstwa doszedlem na piechotke zaraz po pracy... ja tam wybredny nie jestem....:-D

[ Ostatnio edytowany przez: sparky1 06-12-2012 13:07 ]

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,