MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Guz macicy

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

hanias

Post #1 Ocena: 0

2009-01-20 16:21:32 (16 lat temu)

hanias

Kobieta

Z nami od: 07-11-2008

historia moja...
mam guza na jajniku. od ponad roku jestem pod "opieka" brytyjskich pseudolekarzy. juz mialam 3 wizyty u gina i 3 usg.

dzisiaj poszlam do ogolnego po ponowne skierowanie do gina bo tam gdzie sie wszystko zaczyna;-)utworzyl mi sie po raz kolejny ropny guz.dzieki tej przypadlosci juz 2x wyladowalam na pogotowiu i z usmieszkiem zostawalam odeslana do domu. pytalam w szpitalu i mi powiedziano ze musze miec skierowanie na kazda przypadlosc, nawet jesli juz jestem pod ich opieka... wiec poszlam. za pierwszym razem dostalam skierowanie bez problemu. dzisiaj nowa "dochtór" mowi ze ok, ale ona musi to sobie obejrzec
- a jest pani ginekologiem??
- nie
- to ma pani odpowiedz czy se pani może to obejrzec.
-jesli nie moge obejrzec to nie mam podstaw do wyslania pani do specjalisty
a ja jej na to ze przez prawie 10 miesiecy czekam na jakiekolwiek wyniki testow ktore mi robili, i tylko dzieki znajomosciom na oddziale ginekologicznym (wykopali moje akta z archiwum i podali wyniki) wiem ze nie mam raka. testow i badan w sumie mialam 5. na wizytach tylko jeden lekarz mowil o guzie i o ewentualnych czynnosciach postepowych. pozostalych dwoch wydawalo z siebie tylko dzwieki typu uhm, mmm, aha.wysylali na usg i tyle. na A&E lekarz przyjmujacy jako pierwszy tez MUSI ZOBACZYC,potem kolejny i kolejny, zanim zdecydowali ze no faktycznie to sie chyba do gina nadaje, wiec tym razem powiedzialam grzecznie ze jesli nie jest ginem to do teatrzyku kukielkowego zagladac nie bedzie i ze ja bardzo przepraszam za to ze wiem co mi jest i do jakiego lekarza sie to nadaje.przeprosilam za zabieranie jej cennego czasu i powiedzialam ze dopoki ropa nie bedzie mi jednoczesnie leciala ze wszystkich czesci ciala to zaden lekarz mnie nie ugosci. poinformowalam rowniez ze mam ich leczenie w powazaniu i jak ona chce to jej oddamten paracetamol co mi wczesniej w szpitalu za darmo dali. wyszlam z gabinetu klnac pod nosem i na koniec pierdolnelam drzwiami... a ze maja samozamykacze to nie moglam zamknac glosno... wiec je glosno otworzylam:-]takie male wgniecenie od klamki sie zrobilo.
zastanawiam sie co mam teraz zrobic bo do polski nie moge czesto latac... bo mnie poprostu na to nie stac, a nie moge tez do pl wrocic bo prawo w uk mi tego zabrania:-Y
jestem wsciekla, wkurwiona smutna i sie chyba k**** porycze
wyzalilam sie troche...
przepraszam za zasmiecanie
๑۩۞۩๑=======๑۩۞۩๑=======๑۩۞۩๑

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

osinka17

Post #2 Ocena: 0

2009-01-20 18:04:11 (16 lat temu)

osinka17

Kobieta

Z nami od: 16-12-2008

matko.......:-o w szoku jestem!
trzymaj się kochana! tylko chyba tyle mogę Ci napisać...
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Adacymru

Post #3 Ocena: 0

2009-01-20 18:22:49 (16 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

To sie nazywa "odmrozic sobie uszy na zlosc babci". A teraz ani skierowania, ani postepu w sprawie. Idz jeszcze raz do przychodni, jesli cie przyjma po ostatniej wizycie, moze do innego lekarza, moze do tego, z ktorego wczesniej zadowolona bylas.

Ada

Do góry stronyOffline

hanias

Post #4 Ocena: 0

2009-01-20 18:42:55 (16 lat temu)

hanias

Kobieta

Z nami od: 07-11-2008

Cytat:

2009-01-20 18:22:49, Adacymru napisał(a):
To sie nazywa "odmrozic sobie uszy na zlosc babci". A teraz ani skierowania, ani postepu w sprawie. Idz jeszcze raz do przychodni, jesli cie przyjma po ostatniej wizycie, moze do innego lekarza, moze do tego, z ktorego wczesniej zadowolona bylas.

ale ja juz jestem u gina. po co tym de***** (sama sie moderuje) kolejne skierowanie?? beda mnie umawiac na 2 wizyty tego samego dnia?? moze jeszcze u tego samego lekarza?? do lekarza ktoryego lubie isc nie moge bo przychodnie zmienilam ze wzgl na zmiane miejsca zamieszkania... opl kilometra dalej od przychodni niz poprzednio .

co do skierowania i postepu w sprawie to w tej chwili mam to w d****. i pewnie tak zostanie jakis czas... potem jak przy jednym z ataku bólu (bo takie miewam czasami) padne na ulicy to moze mnie skieruja na badania bardziej kompleksowe ni wymaz i krew. i moze nie bede potrzebowala skierowania...
๑۩۞۩๑=======๑۩۞۩๑=======๑۩۞۩๑

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,