Str 2 z 3 |
|
---|---|
ewamik | Post #1 Ocena: 0 2009-01-05 22:50:55 (17 lat temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Skąd: London |
Ty możesz byc zarejestrowana ale bez prawa do zasiłku.
sama przez to przechodziłam w Polsce i tez takie zaswiadczenie przedstawaiałam. Chodziłam do mojego urzędu pracy i prosiłam o zaświadczenie,że nie pobieram zasiłu na dziecko czyli rodzinnego. Byłam zarejestrowana tylko po to by miec ubezpieczenie ja i dziecko.To było jak ja jeszcze byłam w Polsce a mąz w Londynie i staral sie o ChB |
ewamik | Post #2 Ocena: 0 2009-01-05 22:58:00 (17 lat temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Skąd: London |
Ja to miałam lepsza historię z naszym regionalnym osrodkiem polityki społecznej w Lublinie.-to taki odpowiednik Revenue.
Jak juz byłam w Londynie rok to na mój polski adres do rodziców przysłali pisemko i kazali przedstawic dokumenty,że nie pobieram polskiego zasiłku itd zadzwoniłam do nich i mówię,że ja juz mieszkam w Anglii a oni na to,żebym to jakoś przedstawiła na pismie. Drugi numer był jak przysłali z tegoż biura drugie pismo na imie i nazwisko mojego męza ale na mój adres.Strzelali.Mój mąz ma stały pobyt u siebie,ja u siebie czyli dzieli nas 450km(nie mieszkalismy w Polsce od ślubu) W tym pisemku kazali męzowi przesłac dokumenty ile to przez rok pobralismy zasiłku na dzieci w Anglii.Niby co to ich obchodzi... Nic nie wysyłalismy,oni dali spokój,minął rok. |
wiolonczela | Post #3 Ocena: 0 2009-01-06 07:56:01 (17 lat temu) |
Z nami od: 19-04-2008 |
dzięki za pomoc, oczywiście zarejestruj się jako bezrobotna ale muszę wysłać formularz 301, a to trochę potrwa a mi chodziło o expresowe rozwiązanie sprawy. nie mniej jednak, dziękuję.
Do zainteresowanych- żadnych benefitów nigdy nie pobierałam i nie pobieram, nawet na dziecko,kiedy jeszcze mieszkaliśmy w Anglii. ![]() |
vitek | Post #4 Ocena: 0 2009-01-06 07:59:39 (17 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorkshire |
Cytat: 2009-01-06 07:56:01, wiolonczela napisał(a): Do zainteresowanych- żadnych benefitów nigdy nie pobierałam i nie pobieram, nawet na dziecko,kiedy jeszcze mieszkaliśmy w Anglii. ![]() Nikt się o to nie pytał, więc nie rozumiem po co o tym piszesz, wydaje ci się że jesteś przez to lepsza czy jak? Nie pobierałaś bo pewnie formularza nie umiałaś wypełnić The Mythbuster
|
reivilo | Post #5 Ocena: 0 2009-01-06 08:03:32 (17 lat temu) |
Z nami od: 09-09-2007 Skąd: inąd |
wiolonczela zarejestrowanie sie jako bezrobotna - i tu nie chodzi o to czy bedziesz pobierac zasilek czy nie ....bezrobotny ma okreslony status uprniajacy do leczenia za darm siebie i rodziny
pinkipinki zaswiaczenie nie nie pobierasz dodatku rodzinnego w PL to odpowienik CHB i to jest ok bo dodatek an dziecko przysluguje tylko w jednym kraju jesli rodzice mieszkaja w dwoch roznych ...j precyzja wyrazania czasem bywa wazna ![]() Ludzie myślcie ....to nie boli !!
|
|
|
wiolonczela | Post #6 Ocena: 0 2009-01-06 14:29:31 (17 lat temu) |
Z nami od: 19-04-2008 |
Vitku drogi powala mnie Twoje poczucie humoru. Wniosek mój drogi wypełnić potrafię bo uczę angielskiego
![]() Po prostu zapytałam bo nigdy przedtem informacje na ten temat mnie nie interesowały, a zdarzyło się, że mój synek zachorował i tak chcę zarejestrować się jako bezrobotna bo chciałabym być z dzieckiem do roku czasu i tylko o to chodzi. dziękivitku |
Post #7 Ocena: 0 2009-01-06 17:09:54 (17 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
maw2be | Post #8 Ocena: 0 2009-01-06 17:23:17 (17 lat temu) |
Z nami od: 04-10-2006 Skąd: north herts |
A czy twoje dziecko jak byliście w UK było zarejestrowane w przychodni? jeśli tak to odszukaj w papierach jego nr nhs i zadzwońcie do Ehic (twój w UK niech to najlepiej zrobi) aby wyrobić kartę na syna. Ja miałem taką samą historie. żona była w PL ja tu w UK i zadzwoniłem powiedziałem że dla syna potrzebuje karte, pierwotnie babka się rzucala że nie wyrobią ale jak powiedziałem że ja też mam, podałem jej mój NIN i dane dziecka (nr NHS) to po paru tygodniach miałem karte, potem tylko listem do PL i wszystko było oki.
|
karjo1 | Post #9 Ocena: 0 2009-01-06 17:37:08 (17 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Mariola, jest taki przepis, a jako uzupelnienie, dziecko musi byc "dopisane" do osoby doroslej, ubezpieczonej.
|
vitek | Post #10 Ocena: 0 2009-01-06 18:01:36 (17 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorkshire |
Cytat: 2009-01-06 14:29:31, wiolonczela napisał(a): Vitku drogi powala mnie Twoje poczucie humoru. Wniosek mój drogi wypełnić potrafię bo uczę angielskiego ![]() Po prostu zapytałam bo nigdy przedtem informacje na ten temat mnie nie interesowały, a zdarzyło się, że mój synek zachorował i tak chcę zarejestrować się jako bezrobotna bo chciałabym być z dzieckiem do roku czasu i tylko o to chodzi. dziękivitku Do usług. Jako nauczycielka czyli osoba mniemam inteligentna nie powinnaś się nadmiernie przejmować tym że kundelki ujadają ![]() (ale i tak ostatnio jakby ucichły, chyba dawno nie bywałaś na forum) The Mythbuster
|