MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Leczenie dziecka w Polsce na ubezpieczeniu rodzica

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ewamik

Post #1 Ocena: 0

2009-01-05 22:50:55 (17 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Ty możesz byc zarejestrowana ale bez prawa do zasiłku.
sama przez to przechodziłam w Polsce i tez takie zaswiadczenie przedstawaiałam.
Chodziłam do mojego urzędu pracy i prosiłam o zaświadczenie,że nie pobieram zasiłu na dziecko czyli rodzinnego.
Byłam zarejestrowana tylko po to by miec ubezpieczenie ja i dziecko.To było jak ja jeszcze byłam w Polsce a mąz w Londynie i staral sie o ChB

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ewamik

Post #2 Ocena: 0

2009-01-05 22:58:00 (17 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Ja to miałam lepsza historię z naszym regionalnym osrodkiem polityki społecznej w Lublinie.-to taki odpowiednik Revenue.
Jak juz byłam w Londynie rok to na mój polski adres do rodziców przysłali pisemko i kazali przedstawic dokumenty,że nie pobieram polskiego zasiłku itd zadzwoniłam do nich i mówię,że ja juz mieszkam w Anglii a oni na to,żebym to jakoś przedstawiła na pismie.
Drugi numer był jak przysłali z tegoż biura drugie pismo na imie i nazwisko mojego męza ale na mój adres.Strzelali.Mój mąz ma stały pobyt u siebie,ja u siebie czyli dzieli nas 450km(nie mieszkalismy w Polsce od ślubu)
W tym pisemku kazali męzowi przesłac dokumenty ile to przez rok pobralismy zasiłku na dzieci w Anglii.Niby co to ich obchodzi...
Nic nie wysyłalismy,oni dali spokój,minął rok.

Do góry stronyOffline

wiolonczela

Post #3 Ocena: 0

2009-01-06 07:56:01 (17 lat temu)

wiolonczela

Kobieta

Z nami od: 19-04-2008

dzięki za pomoc, oczywiście zarejestruj się jako bezrobotna ale muszę wysłać formularz 301, a to trochę potrwa a mi chodziło o expresowe rozwiązanie sprawy. nie mniej jednak, dziękuję.
Do zainteresowanych- żadnych benefitów nigdy nie pobierałam i nie pobieram, nawet na dziecko,kiedy jeszcze mieszkaliśmy w Anglii.:-P

Do góry stronyOffline

vitek

Post #4 Ocena: 0

2009-01-06 07:59:39 (17 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Cytat:

2009-01-06 07:56:01, wiolonczela napisał(a):
Do zainteresowanych- żadnych benefitów nigdy nie pobierałam i nie pobieram, nawet na dziecko,kiedy jeszcze mieszkaliśmy w Anglii.:-P

Nikt się o to nie pytał, więc nie rozumiem po co o tym piszesz, wydaje ci się że jesteś przez to lepsza czy jak? Nie pobierałaś bo pewnie formularza nie umiałaś wypełnić
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

reivilo

Post #5 Ocena: 0

2009-01-06 08:03:32 (17 lat temu)

reivilo

Kobieta

Z nami od: 09-09-2007

wiolonczela zarejestrowanie sie jako bezrobotna - i tu nie chodzi o to czy bedziesz pobierac zasilek czy nie ....bezrobotny ma okreslony status uprniajacy do leczenia za darm siebie i rodziny

pinkipinki zaswiaczenie nie nie pobierasz dodatku rodzinnego w PL to odpowienik CHB i to jest ok bo dodatek an dziecko przysluguje tylko w jednym kraju jesli rodzice mieszkaja w dwoch roznych ...j precyzja wyrazania czasem bywa wazna :-D
Ludzie myślcie ....to nie boli !!

Do góry stronyOffline

wiolonczela

Post #6 Ocena: 0

2009-01-06 14:29:31 (17 lat temu)

wiolonczela

Kobieta

Z nami od: 19-04-2008

Vitku drogi powala mnie Twoje poczucie humoru. Wniosek mój drogi wypełnić potrafię bo uczę angielskiego;-), a dopisałam to na forum bo często jest to zarzucane wszystkim i chciałam uprzedzić uprzedzonych.
Po prostu zapytałam bo nigdy przedtem informacje na ten temat mnie nie interesowały, a zdarzyło się, że mój synek zachorował i tak chcę zarejestrować się jako bezrobotna bo chciałabym być z dzieckiem do roku czasu i tylko o to chodzi. dziękivitku

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2009-01-06 17:09:54 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

maw2be

Post #8 Ocena: 0

2009-01-06 17:23:17 (17 lat temu)

maw2be

Mężczyzna

Z nami od: 04-10-2006

A czy twoje dziecko jak byliście w UK było zarejestrowane w przychodni? jeśli tak to odszukaj w papierach jego nr nhs i zadzwońcie do Ehic (twój w UK niech to najlepiej zrobi) aby wyrobić kartę na syna. Ja miałem taką samą historie. żona była w PL ja tu w UK i zadzwoniłem powiedziałem że dla syna potrzebuje karte, pierwotnie babka się rzucala że nie wyrobią ale jak powiedziałem że ja też mam, podałem jej mój NIN i dane dziecka (nr NHS) to po paru tygodniach miałem karte, potem tylko listem do PL i wszystko było oki.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #9 Ocena: 0

2009-01-06 17:37:08 (17 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Mariola, jest taki przepis, a jako uzupelnienie, dziecko musi byc "dopisane" do osoby doroslej, ubezpieczonej.

Do góry stronyOffline

vitek

Post #10 Ocena: 0

2009-01-06 18:01:36 (17 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Cytat:

2009-01-06 14:29:31, wiolonczela napisał(a):
Vitku drogi powala mnie Twoje poczucie humoru. Wniosek mój drogi wypełnić potrafię bo uczę angielskiego;-), a dopisałam to na forum bo często jest to zarzucane wszystkim i chciałam uprzedzić uprzedzonych.
Po prostu zapytałam bo nigdy przedtem informacje na ten temat mnie nie interesowały, a zdarzyło się, że mój synek zachorował i tak chcę zarejestrować się jako bezrobotna bo chciałabym być z dzieckiem do roku czasu i tylko o to chodzi. dziękivitku

Do usług. Jako nauczycielka czyli osoba mniemam inteligentna nie powinnaś się nadmiernie przejmować tym że kundelki ujadają :-)
(ale i tak ostatnio jakby ucichły, chyba dawno nie bywałaś na forum)
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,