Str 6 z 9 |
|
---|---|
roksana82 | Post #1 Ocena: 0 2009-08-17 15:11:38 (16 lat temu) |
Z nami od: 15-09-2008 |
tez coraz bardziej zastanawiam sie nad implantem... tylko przerazaja mnie te skutki uboczne... plamienia, bole glowy, problemy z cera, owlosienie w niektorych nieporzadanych partiach ciala... wiem ze kazdy organizm reaguje inaczej... ale czy jesli nie daj boze po zalozeniu implantu bede miala ktorys z tych problemow, to czy po jego wyciagnieciu te problemy przejda od razu? najbardziej przeraza mnie to owlosienie-co wtedy!!?????
![]() |
janette | Post #2 Ocena: 0 2009-08-17 15:18:13 (16 lat temu) |
Z nami od: 22-05-2009 Skąd: Merseyside |
Problemy nie przejdą od razu... a tak wogóle to 99% kobiet nie wie jak antykoncepcja wpłynie na ich zdrowie w przyszłości...a zazwyczaj są to poważne problemy ze zdrowiem...
Także nie powinnyście się martić co będzie bezpośrednio po ale za kilka, kilkanaścielt... Co do spirali, jest to metoda wczesnoporonna, poniewaz dochodzi do zapłodnienia, jednak nie pozwala ona na zagnieżdżenie się jajeczka... Radzę dziewczyny dowiedzcie się WSZYSTKIEGO zanim podejmiecie decyzje, tu chodzi o Wasze zdrowie i życie, lepiej żeby to był ŚWIADOMY WYBÓR!!! |
Laconi | Post #3 Ocena: 0 2009-08-17 15:43:35 (16 lat temu) |
Z nami od: 14-08-2009 Skąd: Nottingham |
20 pare lat temu tabletki mialy troche inny sklad, dzisiaj nauka poszla na tyle do przodu ze minimalizuje skladnik hormonalny...
....najlepsza antykoncepcja tobrak seksu ![]() zgadzam sie z dziewczynami, jesli na cos sie zdecydujecie to dowiedzcie sie wszystkiego, a najlepiej to pojsc do lekarza i porozmawiac, on/ona doradzi, ktora metoda jest najlepsza dla Cibie ...nie ma trudnych pytan, poprostu nie ma latwych odpowiedzi...
|
violcia2403 | Post #4 Ocena: 0 2009-08-17 15:52:21 (16 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2009-08-17 15:43:35, Laconi napisał(a): ....najlepsza antykoncepcja tobrak seksu ![]() ooo właśnie :D i nie bedzie problemu z tym, jaka antykoncepcje wybrać ![]() (to już chyba lepsze te skutki uboczne niż brak sexu) ![]() Odszedłeś... zanim tak naprawdę się pojawiłeś...
![]() |
Laconi | Post #5 Ocena: 0 2009-08-17 15:53:49 (16 lat temu) |
Z nami od: 14-08-2009 Skąd: Nottingham |
violcia hehehehehe
![]() ![]() ...nie ma trudnych pytan, poprostu nie ma latwych odpowiedzi...
|
|
|
Libbii | Post #6 Ocena: 0 2009-08-17 15:57:25 (16 lat temu) |
Z nami od: 17-03-2009 Skąd: Leicester |
Moja szwagierka stosuje już od dawna spiralę i nie narzeka. Koleżanka właśnie zmieniała w zeszłym tygodniu implant na spiralę (plamienie przez ostatnie 6 miesięcy i pogorszenie stanu cery).
Wiedząc jakie mam problemy z dostosowaniem pigułek, chyba nigdy nie zdecydowałabym się na implant - przecież sobie go nie wydrapię jakbym się źle czuła. I faktycznie przy antykoncepcji hormonalnej, u palących kobiet po trzydziestce drastycznie wzrasta ryzyko zachorowania na raka piersi i macicy. |
Nycza | Post #7 Ocena: 0 2009-08-17 16:10:52 (16 lat temu) |
Z nami od: 25-01-2007 Skąd: Londyn |
hey
wlasnie czekam na zalozenie spirali i troszke poczytalam w internecie o tym rodzaju antykoncepcji. przez ponad 10 lat stosowalam tabletki (zadnych skutkow ubocznych ani ubytkow na zdrowiu) teraz zdecydowalam sie na spirale bo mam juz dwojke dzieci a nie zawsze pamietalam o tabletkach hehhhee. wybralam mirene ma zbiorniczek z hormonami ktore uwalniaja sie bezposrednio do macicy powodujac zmnijszenie wyscielajacej ja blony a takze uniemozliwiaja zaplodnienie jajeczka. nie jest to srodek wczesnoporonny. mozna ja nosic 5 lat a jezeli chce sie miec dzicko poprostu sie ja wyciaga i plodnosc wraca. to juz nie sa srodki sprzed 10 czy 15 lat, nie powoduja prawie zadnych skutkow ubocznych a moga pomoc przy tzw zespole napieci przedmiesiaczkowego. jak dla mnie super pozdrawiam Magda |
Post #8 Ocena: 0 2009-08-17 16:13:35 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #9 Ocena: 0 2009-08-17 17:16:57 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
dominika-essex | Post #10 Ocena: 0 2009-08-17 17:47:54 (16 lat temu) |
Z nami od: 19-10-2007 Skąd: Basildon |
Cytat: 2009-08-17 16:13:35, hwojtek napisał(a): Cytat: 2009-08-17 15:43:35, Laconi napisał(a): 20 pare lat temu tabletki mialy troche inny sklad, dzisiaj nauka poszla na tyle do przodu ze minimalizuje skladnik hormonalny... ....najlepsza antykoncepcja tobrak seksu ![]() zgadzam sie z dziewczynami, jesli na cos sie zdecydujecie to dowiedzcie sie wszystkiego, a najlepiej to pojsc do lekarza i porozmawiac, on/ona doradzi, ktora metoda jest najlepsza dla Cibie Myślisz, że teraz są bezpieczne? Przekonaj się sama, przyjmuj i poczekaj dwadzieścia lub dwadzieścia kilka lat na skutki. Wiadomo, że nie wszystkie kobiety muszą zachorować ale mogą i to powinnaś brać pod uwagę. Jeśli w przyszłości chcesz czerpać jeszcze coś z życia (przyjemności) to pomyśl teraz o tym bo możesz obudzić się z ręką w nocniku. Bez hormonow tez mozna zachorowac na raka macicy, piersi czy cos innego, wiec bez przesady. Gdyby tak wszystko brac pod uwage to najlepiej zamknac sie w 4 scianach, bo teraz to wszystko takie szkodliwe dla zdrowia. Kazda niech decyduje za siebie kobietki, w zyciu trzeba podejmowac decyzje z konsekwencjami - niestety. |