MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ceny u dentysty

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

Str 2 z 8

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

beata76

Post #1 Ocena: 0

2008-10-09 11:11:00 (17 lat temu)

beata76

Kobieta

Z nami od: 13-03-2007

Pewnie ze mozesz to zrobic na ta karte.Jezeli jest to 1, 2 lub 3 przysluguje darmowa biala plomba,jezeli dalsze zeby to srebrna plomba a za to zeby miec biala trzeba zaplacic
Kobieta piękna, lecz pozbawiona bystrości umysłu, nie daje kochankowi nic poza fizycznym delektowaniem się jej urodą. Brzydka, ale mądra może do tego stopnia rozkochać mężczyznę w swojej inteligencji, że nie pragnie on niczego ponadto.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ewel122

Post #2 Ocena: 0

2008-10-09 11:17:03 (17 lat temu)

ewel122

Kobieta

Z nami od: 09-07-2008

ale jestes pewna poniewaz praktycznie pol zemba mi sie skruszylo i sie boje ze jednak taka usluga nie bedzie darmowa ...ehhh strasznie panikuje dlatego ze to 4. ;/
i te leczenie to tylko u zwyklych dentystow refundowanych przez nhs .

Do góry stronyOffline

elmirka

Post #3 Ocena: 0

2008-10-09 12:52:07 (17 lat temu)

elmirka

Kobieta

Z nami od: 23-01-2008

Wiecie co, co do ceny to nie wiem czy mnie ktos przebije.. Ja kiedys za wyrwanie zeba (!) zaplacilam 220 funtow !!!
Szok. Nie wiem, czy wchodzilo to w gre, ze bylo to sobota popoludniu i oglaszali sie w gazecie, ze przyjmuja "nagle przypadki" , ale byla to "lekka" przesada!!

Do góry stronyOffline

beata76

Post #4 Ocena: 0

2008-10-09 13:50:07 (17 lat temu)

beata76

Kobieta

Z nami od: 13-03-2007

ewel122 najlepiej zadzwon i sie zapytaj ale mysle ze powinni zrobic na NHS
Kobieta piękna, lecz pozbawiona bystrości umysłu, nie daje kochankowi nic poza fizycznym delektowaniem się jej urodą. Brzydka, ale mądra może do tego stopnia rozkochać mężczyznę w swojej inteligencji, że nie pragnie on niczego ponadto.

Do góry stronyOffline

sunnysky

Post #5 Ocena: 0

2008-10-09 15:42:04 (17 lat temu)

sunnysky

Kobieta

Z nami od: 14-08-2008

Ostatnio po kilku latach pobytu w tym kraju zapisalam sie do dentysty NHS i zrobilam przeglad. Cena 12 funtow razem z przeswietleniem. Dopytalam sie o ceny podstawowych uslug w recepcji. ok. 26 to cena za czyszczenie zebow z kamienia. 39 za naprawianie zebow, niezaleznie od ilosci. I jak sie placi za to, to juz nie biora za przeglad. Ale jest jedna rzecz, o ktorej malo kto wie. Plomby z przodu sa wstawiane biale, dobrane kolorem do zebow i to jest w podanej cenie, ale juz w tylnych zebach sa to plomby srebrne. Mozna poprosic o biale (wiele razy slyszalam opinie, ze tego nie robia, a to nie prawda), tylko wtedy kosztuje to 60 funtow za plombe i placi sie za kazda osobno. Nie jest to duzo, biorac pod uwage, ze cena za plombe w Polsce to mininum 25 funtow. W tych cenach jest juz standardowe znieczulenie wliczone. Podane ceny dotycza Walii. Nie korzystalam jeszcze, chociaz mozliwe, ze skorzystam za jakis czas, wiec nie wiem, jak jest z jakoscia. Chociaz jesli chodzi o wyglad gabinetu, to nie ustepuje prywatnym gabinetom w Polsce, panstwowych polskich nie widzialam od lat, moze cos sie zmienilo;-)

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #6 Ocena: 0

2009-01-16 23:35:47 (16 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cos cenowo pomiedzy NHS i prywatnymi oplatami

Den plan
Ada

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2009-01-17 00:03:14 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #8 Ocena: 0

2009-01-17 00:17:18 (16 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

130 funtow to tylko pomarzyc chyba teraz mozna o takiej cenuie za zrobienie jedynki, ktora zostala wybita.

Kiedys jezdzilam do Polski do dentysty, to znaczy jezdzilam na wakacje, a przy okazji MOT na zeby robilam. Pare lat temu okazalo sie, ze ceny prywatnego dentysty w Polsce byly podobne do tych z Den plan, tyle, ze w Polsce mialam raz na rok opieke, a na Den Plan caly rok (soboty i niedziele wlacznie). Placilam tylko oplaty technika dentystycznego, nie wiecej niz 50 funtow w ciagu roku (dobrze ze czesciej zebow nie zjadlam).
Teraz moj dentysta (ktory przyjmuje tylko prywatnie, albo na prywatnie wykupione ubezpieczenie) doradzil mi, zeby zmienic na inne ubezpieczenie. Zadnych problemow, 2 minuty wypelniania drukow zeby zamknac Direct Debit na Den Plan i 5 minut wypelnic na nowe ubezpieczenie. Musze odszukac w papierach jak sie nazywa, to podam. Prywatne kliniki przyjmuja pacjentow na swoja liste na to ubezpieczenie.
Ja placie 15 funow na miesiac, i to jest srednia stawka, i jak nie jestem ze dwa razy w miesiacu u dentysty to swietuje. Cena zalezy od tego ile jest do zrobienia i w jakim stanie jest reszta zebow (czyli ile potencjalnie moze byc do zrobienia w ciagu 12 miesiecy).

[ Ostatnio edytowany przez: Adacymru 17-01-2009 00:18 ]

Ada

Do góry stronyOffline

sylwia73

Post #9 Ocena: 0

2009-01-17 22:31:27 (16 lat temu)

sylwia73

Kobieta

Z nami od: 24-03-2008

polecam gabinet dentystyczny w sheerness,przyjmuje tam polska dentystka- jest super!!! pierwsza wizyta- przeglad 16,20 nastepnie leczenie - doplata do 46,50. Ogolnie wyglada to tak ze za wyrwanie kazdej ilosci zebow placimy 46,5 i tak samo jest z plombowaniem -46,50. Ja panicznie boje sie dentysty i nie powiem zebym jezdzila tam z przyjemnascia ale bez wiekszego stresu, kobitka ma podejscie do pacjentow:-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

nanetka

Post #10 Ocena: 0

2009-01-18 21:05:02 (16 lat temu)

nanetka

Kobieta

Z nami od: 24-08-2007

Piszecie ze zrobienie mostku to koszt od 200 F ja bylam u dentysty i mi powiedziala ze 1800 F hmmm troche drogo.I pytanko czy mostki jesli jest sie w cizy tez sa za darmo ?

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,