MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

[Cukrzyca] Insulina Lantus

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

magdamaz

Post #1 Ocena: 0

2012-01-27 11:01:56 (13 lat temu)

magdamaz

Kobieta

Z nami od: 14-04-2010

Cytat:

2012-01-27 10:41:25, kasienkaskibinska napisał(a):
mój mąż chce wyjechac do pracy do Londynu. Jest chory na cukrzyce typu 2. Stosuje tabletki Symglik 2 i Lantus na noc. Paski do glukometru Contour TS lub Optium Xido. Na razie byłaby to praca na czarno wiec lipa z ubezpieczeniem. Kiedys mogłam podac kartke u lekarza rodzinnego na recepte, a teraz to musi isc osobiscie na wizyte. No a jak go nie bedzie w Polsce to nie moze isc po recepte. Więc nie bede mogła zrobic mu zapasów leku na kolejny wyjazd. A leki za granica sa tansze podobno. Tylko jak nie bedzie ubezpieczony to tam recepty nie zdobedzie. JAk tam mozna sie ubezpieczyc do swiadczen zdrowotnych by mógł isc w anglii do lekarza po recepte, PROSZE O PILNA ODPOWIEDZ. POZDRAWIAM KASIA

Legalna praca i NIN

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

AndrzejW

Post #2 Ocena: 0

2012-01-27 13:50:59 (13 lat temu)

AndrzejW

Mężczyzna

Z nami od: 04-04-2007

1. Aby zarejestrować się u lekarza (GP) potrzeba jedynie (lub aż) poświadczenie adresu - nikt się nie pyta o pracę.

2. (off topic) Dlaczego nielegalnie? Czy naprawdę tak zaboli jeśli będzie pracował leganie? To przecież proszenie się o kłopoty.

Do góry stronyOffline

kasienkaskibins

Post #3 Ocena: 0

2012-01-27 17:33:30 (13 lat temu)

kasienkaskibinska

Kobieta

Z nami od: 27-01-2012

JEDZIE TAM Z KOLEGĄ KTÓRY NA WŁASNĄ RĘKE PRACUJE JUZ TAM 4 LATA. KOLEGA PODOBNO STARA SIE O JAKIS NUMER CZY COS TAKIEGO. GDYBY TEN KOLES MIAŁ LEGALNIE FIRME TO BEZ PROBLEMU BY GO ZATRUDNIŁ A TAK TO TYLKO CZARNA ROBOTA...

Do góry stronyOffline

radzik77

Post #4 Ocena: 0

2012-01-27 17:54:44 (13 lat temu)

radzik77

Konto usunięte

nie znam sie za bardzo na zasadach rejestracji u GP ale podpowiem jak bylo u mnie, moze cos pomoze.

wystapily u mnie gwaltowne objawy cukrzycy. kupilem glukometr na wlasna reke sprawdzilem i bez dwoch zdan bez lekarza sie nie obedzie. biegiem do walk-in, tam akurat nie wymagaja chyba bycia zarejestrowanym, no i wreczyli mi recepte i poradzili ze musze sie zarejestrowac u GP. poszlo szybko z ta rejestracja bo poziom cukru byl zabojczy (ponad 500 to na pewno) wiec ze tak powiem lekarz przyjal mnie od reki a zarejestrowalem sie pozniej. jedyne czego ode mnie wymagali to potwierdzenie adresu. na szczescie mieszkalem juz tu wiecej niz wymagany okres wiec obylo sie bez problemu. nie wiem jak w innych przychodniach, ale tu chcieli statementy lub rachunki z ostatnich 6 mcy. jesli Twoj maz bedzie tu miesiac dwa i skoncza mu sie leki to nie wiem jak to bedzie traktowane. w sumie to leki ratujace zycie wiec moze sa jakies odstepstwa od reguly pobytu 6 mcy

Do góry stronyOffline

kasienkaskibins

Post #5 Ocena: 0

2012-01-27 20:46:44 (13 lat temu)

kasienkaskibinska

Kobieta

Z nami od: 27-01-2012

dzieki za podpowiedz

Do góry stronyOffline

beafeniks

Post #6 Ocena: 0

2012-03-15 14:31:22 (13 lat temu)

beafeniks

Kobieta

Z nami od: 15-03-2012

Ja właśnie jestem w potrzebie. Możemy pogadać o lantusie ?

Do góry stronyOffline

beafeniks

Post #7 Ocena: 0

2012-03-15 14:33:38 (13 lat temu)

beafeniks

Kobieta

Z nami od: 15-03-2012

Cytat:

2012-01-04 21:06:11, marko33 napisał(a):
Siemka.Mieszkam w Angli i tez jestem cukrzykiem. Na codzien uzywam Apidre a na noc lantus. Angli pod tym wzgledem jest super bo wszystko jest tu free. Jak chcesz to mozemy cos pomyslec. Pozdrawiam

A ze mną pomyślisz o lantusie... Mam teraz kłopot z leczeniem ...

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,