MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Plamienie w ciazy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 2 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

yanovitz

Post #1 Ocena: 0

2008-08-26 16:42:25 (17 lat temu)

yanovitz

Mężczyzna

Z nami od: 10-12-2007

Pracodawca musi zapewnic Ci odpoweidnie warunki pracy. Byl juz podobny temat na MW

tutaj:
www.mojawyspa.co.uk/forum/5/13637/Ciezka-praca-w-ciazy-prosze-o-pomoc
Jeśli pracujesz z oddaniem przez osiem godzin, możesz w końcu zostać szefem, by pracować przez dwanaście. Robert Frost

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

katarzynka1984

Post #2 Ocena: 0

2008-08-26 16:48:50 (17 lat temu)

katarzynka1984

Kobieta

Z nami od: 26-08-2008

Chodzi o to, ze bylam z tym samym problemem w szpitalu dwa dni temu i powiedzieli, ze nie widza nic niepokojacego. W Polsce naprawde mialam lepsza opieke. DZwonili do mnie ze szpitala, ze mam jutro przyjsc na USG.

mam nadzieje, ze dadz mi jakies zaswiadczenie do pracy bo nie wiem czy jak powiem o tym szfowi odrazu nie da mi wypowiedzenia bo nie mam zadnych dowodow, ze on wie.

Do góry stronyOffline

duszyczkapl

Post #3 Ocena: 0

2008-08-26 16:54:24 (17 lat temu)

duszyczkapl

Kobieta

Z nami od: 26-08-2006

najwazniejsze ze umowili cie na usg, wszystko sie wyjasni po nim, jesli ( mam nadzieje) z dzieckiem wszystko ok to idz do innego lekarza gp po zwolnienie lek z powodu ciazy. szpital nie jest upowazniony do wystawiania zwolnien, chyba ze przyjmia cie na oddzial i polezysz pare dni. ze znieczulica lekarzy gp tez mialam do czynienia, wiec lepiej idz po koleji do wszystkich w przychodni, w koncu trafi sie jakis z glowa na karku i widzac w komputerze historie ciazy da ci zwolnienie, ponarzekaj tez ze cie brzuch bardzo boli.. i ogolnie ze masz bardzo ciezka prace, pamietaj by na papierku bylo napisane ze to problemy zwiazane z ciaza, wtedy nie placa jak zwykle chorobowe, podczas problemow ciazowych placa 100% pensji, tak dlugo jak tylko zdrowie nie pozwala na powrot do pracy

ps. wystarczy ze na zwolnieniu lek bedziesz miala napisane ze w ciazy jestes dla pracodawcy, mozesz (ale nie musisz) napisac tez list wlasnymi slowy ze jestes w tak i tak zaawansowanej ciazy i prosisz o zrobienie "risk assessment" ( to w przypadku jesli nie dostaniesz tak odrazu zwolnienia lek, wtedy maja obowiazek dac ci lzejsze stanowisko) a zwolnic cie nie moga, gdy im dasz do reki papier ze w ciazy jestes.

[ Ostatnio edytowany przez: duszyczkapl 26-08-2008 16:58 ]

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer Skype

katarzynka1984

Post #4 Ocena: 0

2008-08-26 17:09:25 (17 lat temu)

katarzynka1984

Kobieta

Z nami od: 26-08-2008

Dziekuje dudzyczko za porade!

Napewno tak zrobie zaraz po badanich jutro a teraz niestety musze uciekac do pracy. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze.

Pozdrawiam serdecznie i napisze jutro jak mi poszlo.

Do góry stronyOffline

dominika-essex

Post #5 Ocena: 0

2008-08-26 18:49:40 (17 lat temu)

dominika-essex

Kobieta

Z nami od: 19-10-2007

Ja mialam plamienia w 7 i 9 tyg ciazy, ale nikt nie wiedzial dlaczego. Najpierw jakby bardzo swieza krew a pozniej brazowawa.
Moja corcia jednak urodzila sie zdrowa w 38 tyg. Musisz uwazac na siebie i malenstwo. Porozmawiaj tez koniecznie z pracodawca, ktory musi zapewnic Tobie bezpieczenstwo w pracy. Trzymam kciuki. Buziaki

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

headporter

Post #6 Ocena: 0

2008-09-24 09:10:43 (17 lat temu)

headporter

Mężczyzna

Z nami od: 22-05-2008

witam mam problem.Jestem w 5 tyg ciazy od jakis 24 godzin zaczelam najpierw plamic co pozniej zamienilo sie w krwawienie!Zaraz po pracy (wczoraj)pojechalam do lekarki,ktora powiedziala ze to normalne i zebym odpoczela.Wrocilam do domu poszlam spac,a w nocy zaczely sie silne bole i krawienie dosc obfite i do tego z wydobywajacym sie krwawym sluzem!Jestem przerazona!Tak bardzo z mezem pragniemy tego dziecka.Staralismy sie o nie az 14 miesiecy!!Teraz czekam na meza az wroci z pracy i jedziemy do szpitala :(

Do góry stronyOffline

ktosktos

Post #7 Ocena: 0

2008-09-24 09:15:31 (17 lat temu)

ktosktos

Kobieta

Z nami od: 04-04-2008

nie czekaj na meza tylko od razu jedz i nie pozwol sobie wmowic, ze to cos normalnego. zycze powodzenia
" teraz serca mam dwa, smutki dwa i miłość po kres, i radość do łez"

Do góry stronyOffline

beata76

Post #8 Ocena: 0

2008-09-24 09:23:22 (17 lat temu)

beata76

Kobieta

Z nami od: 13-03-2007

Ja mialam plamienia w 15 tyg i przy tym infekcje moczu,wiec jak poszlam na wizyte w szpitalu powiedzialam ze mam rozowe plamienia i bol brzucha dolem.Polozna stwierdzila ze to napewno od infekcji moczu.W 16 tyg poronilam :((. O nastepne dzidzi staralam sie 18miesiecy i choc ciaza byla zagrozona to plamien nie mialam( bralam czopki na podtrzymanie)urodzilam w 34tyg
Kobieta piękna, lecz pozbawiona bystrości umysłu, nie daje kochankowi nic poza fizycznym delektowaniem się jej urodą. Brzydka, ale mądra może do tego stopnia rozkochać mężczyznę w swojej inteligencji, że nie pragnie on niczego ponadto.

Do góry stronyOffline

headporter

Post #9 Ocena: 0

2008-09-24 09:23:41 (17 lat temu)

headporter

Mężczyzna

Z nami od: 22-05-2008

niestety nie moge tak po prostu jechac sama szpital jest bardzo daleko od nas,wiec musze czekac na meza i zawiezie mnie autem.
Wiem ze nie moge czekac,bo napewno jest cos nie tak!Takie krwawienie nie jest normalne w ciazy!Nawet nie chce myslec co to oznacza!! :((

Do góry stronyOffline

ktosktos

Post #10 Ocena: 0

2008-09-24 09:25:29 (17 lat temu)

ktosktos

Kobieta

Z nami od: 04-04-2008

a nie mozesz zadzwonic po meza? niech wyjasni sprawe i dadza mu wolne..
" teraz serca mam dwa, smutki dwa i miłość po kres, i radość do łez"

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,