|
---|---|
jaremka | Post #1 Ocena: 0 2008-08-24 21:01:17 (17 lat temu) |
Z nami od: 30-07-2008 Skąd: Manchester |
Jestem w 34tyg ciazy i dzis zauwazylam ze zaczelam plamic ,nie czuje bolu ale to chyba nie jest dobrze.
Zastanawiam sie czy jechac do szpitala,czy moze poczekac do jutra,kilka dni temu milam lekkie bole jajnikow w nocy,ale ogolnie ciaza przebiega prawidlowo jak do tej pory. Dziewczyny jakies rady,co robic? |
Post #2 Ocena: 0 2008-08-24 21:06:35 (17 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Korba102 | Post #3 Ocena: 0 2008-08-24 21:12:55 (17 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 16-02-2008 Skąd: London |
To co wiem to na pewno jest niedobrze. Wiem że to nie moja działka ale moje szczęście jest z szeregów medycznych. Powinnaś udać się do szpitala z tym problemem. Tu w UK możesz się spotkać z obojętnością a najszybciej nawiąż kontakt z położną która Ciebie prowadzi
![]() [ Ostatnio edytowany przez: Korba102 24-08-2008 21:13 ] Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa. Nikt nie jest doskonały ale trzeba być zawodowcem w tym co się robi. Nie oceniam za wygląd tylko za przekaz
|
Post #4 Ocena: 0 2008-08-24 21:21:34 (17 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Nenna1 | Post #5 Ocena: 0 2008-08-24 21:28:58 (17 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 22-05-2007 Skąd: London - Harrow |
W ostatnim okresie ciazy krwawienia sa zwiazane z nieprawidlowosciami lozyska.
Moze to byc np.(tak w skrocie) Lozysko przodujace-wystepuje wtedy bezbolesne krwawienie i z reguly samo ustaje ale jest konieczna wizyta w szpitalu i obserwacja Moze tez byc przedwczesne odklejenie prawidłowo usadowionego lozyska ale w tym wypadku krwawieniu towarzyszy bol.Niemniej -tez zalecana wizyta u lekarza. Trzecia opcja to odejscie czopu sluzowego-na krotko przed porodem odchodzi czop sluzowy zamykajacy wejscie do macicy.Jest to sluz zabarwiony krwia.Z reguly to nie jest grozne-ale zwiastuje zblizajacy sie porod. Niezaleznie od przyczyny powinnas polozyc sie i obserwowac co sie dzieje,nie lykac zadnych lekow i jesli plamienie ustapi szybko...nie musisz jechac ale zglosic to przy najblizszej wizycie u lekarza. Jezeli jednak krwawienie przypomina skapa miesiaczke i nie ustepuje - skontaktuj sie z lekarzem(tu szpitalem) i unikajac gwaltownych ruchow-pojedz do niego(taxi,samochod..itp.) -staraj sie malo chodzic.. Jesli jednak krwawienie jest obfite -nie czekaj na nic ,tylko kaz sie zawiezc jak najszybciej do szpitala. Tak czy owak-warto zasiegnac fachowej opinii-przejazdzka do szpitala -chocby dla uspokojenia samej siebie-jak najbardziej wskazana. Pozdrawiam i powodzenia Nenna1 ...Jak latwo zapomniec,przekreslic swoj czas..
Jak latwo - w milczeniu pochylic twarz.. "
|
|
|
jaremka | Post #6 Ocena: 0 2008-08-24 21:37:05 (17 lat temu) |
Dziekuje pieknie wszystkim za pomoc,dzwonilam wlasnie do szpitala i rozmawilam z dyzurujaca polozna,zalecila przyjazd do szpitala jeszcze dzisiejszego wieczoru takze szykuje sie i jade .
Jescze raz wielkie dzieki i kolorowych snow wzystkim zycze! |
justin1976 | Post #7 Ocena: 0 2008-08-24 21:43:59 (17 lat temu) |
Z nami od: 05-06-2007 Skąd: Londyn/Croydon |
Jaremka i daj znac jak się skończyło.
|
jaremka | Post #8 Ocena: 0 2008-08-25 10:31:16 (17 lat temu) |
Tak wiec skonczyla sie ta historia...spedzilam w szpitalu ponad dwie godziny,wykonano KTG,badanie ginekologiczne i moczu ,pani doktor nie potrafila powiedziec dlaczego i skad sie wzial moj problem,ale wszystkie wyniki byly dobre a plamienie minelo.
Najbardziej uciezylam sie gdy wykaz KTG pani doktor okrelila jako "you have very happy baby" ,takze nie moglo byc lepiej. Bardzo dzizekuje za rady i zainteresowanie,gdyby nie wy noc mialabym nieprespana i zamartwiala sie co odbiloby sie na dziecku napewno w jakis sposob. A i ostatnia rzecz musze poraz pierwszy pochwalis sluzbe zdrowia w Anglii,trafilam na wyjatkowo mily i pomocny i przedewszystkim skuteczny personel. Milego dnia. |
Nenna1 | Post #9 Ocena: 0 2008-08-25 10:45:41 (17 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 22-05-2007 Skąd: London - Harrow |
Ciesze sie , ze tak to sie skonczylo..
![]() Teraz dziewczyno -do lozka ...odpocznij po meczacej i stresujacej nocy.. ![]() Wszystko bedzie dobrze.Uwazaj na siebie - i powodzenia. Pozdrawiam Nenna1 ...Jak latwo zapomniec,przekreslic swoj czas..
Jak latwo - w milczeniu pochylic twarz.. "
|
katarzynka1984 | Post #10 Ocena: 0 2008-08-26 16:35:19 (17 lat temu) |
Z nami od: 26-08-2008 |
witam!
Mam pytanie..jestem w 8 tyg ciazy i ob kilku dni zauwazylam u siebie plamienia. Wczoraj bylam w szpitalu, ale lekarz powiedzial, ze nie ma sie czym martwic. Pracuje w barze wiec wieczorem poszlam na swoja zmiane a po kilku godzinach zauwazylam, ze plamienia nasilily sie i nabraly kolor krwisty. Dzisiaj bylam u mojego lekarz ale uslyszalam tylko, ze moj organizm walczy zs ciaza i jak nie tym to nastepnym razem MOZE uda mi sie ciaze donosic...powiem szczerze, ze zachcialo mi sie plakac. Poza tym zapytalam sie o przce, czy nie jest zbyt ciezka bo musze caly czas kucac(jest to wielki bar i zawsze mamy ruch) a poza tym na koniec zmiany nosic ciezkie skrzynia z alkocholami, zeby uzupelnic lodowki...ale on zapytal tylko czy wiem jak ciezko ludzie pracuje w Chinach... Sama nie wiem co mam zrobic. Prosze pomozcie ![]() |