MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Gdy masz alergie, odchody z roztoczy czas usunąć? również wosk, rdze, smród moczu itd

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 4 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2009-12-02 08:44:09 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

heja,
dopiszę do swojego tematu tylko tyle, wczoraj wieczorem wracałem już do domu dobrze po dobranoce gdy dostałem telefon.
Klient u którego robiłem rok temu, zamówił czyszczenie u jakiejś firmy podobno z kilkudziesięcioletnim(?) doświadczeniem, ktoś coś tam zrobił chyba karcherem.

Po wyjściu fachowca klient stwierdził że jednak musi go poprawić, zabawę zaczął od wypożyczenia urządzenia, potem dodał wanisha,
ponieważ nie mógł sobie poradzić z pianą, z wykładzina nie miał wyboru, ale dywan powiesił na płocie i polewał wodą by to spłukać.
Efekt taki ze z dywanu odessałem około 40litrów wody!

Nigdy nie polewa się wodą dywanów, nigdy nie używa się płynów do mycia naczyń, zwłaszcza skoncentrowanych!! przemoczenie może do spowodować przebarwienia z osnowy!

i Poraz setny
Wanish jest dobry do usuwania świeżych plam i stosujemy go jak najmniej! im mniej tym lepiej przy usuwaniu plam miejsce zaplamienia utrzymujemy niemal suche! na przemian nakładając pianę i susząc białym ręcznikiem (kolorowy może zrobić plamę)

I nie trzemy!

Nie piszę tego by kogoś ośmieszyć, bo pamiętam jak sam tak kiedyś zrobiłem, po prostu nie miałem pojęcia.

Być może ktoś to przeczyta i nie zniszczy swojego dywanu, czy też wykładziny, tym bardziej ze teraz dywany zwłaszcza wełniane są z nieimpregnowanej wełny, bo ma być ekologicznie, co powoduje ze są niesamowicie łatwe do trwałego zaplamienia i zabarwienia.
Szkoda pieniędzy przecież.
Pozdrawiam
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

HOMECLEAN

Post #2 Ocena: 0

2010-09-08 10:07:32 (15 lat temu)

HOMECLEAN

Mężczyzna

Z nami od: 29-06-2010

a powiec mi co mozesz mi powiedziec na temat niszczenia wielu rodzaju wykładzin zwiazane z wysoka temperatura wiekszośc tych tanich jest własnie bardzo podatna na zniszczenie po upraniu w tak wysokiej temperaturze bo widze ze nikt:-? o tym nie mowi tylko przechwalacie sie temperatura i dobrym cisnieniem ssania i nie zebym chciał zrobic Ci tu anty reklame pozdrawiam

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIMNumer SkypeNumer gadu-gadu

HOMECLEAN

Post #3 Ocena: 0

2010-09-08 10:11:36 (15 lat temu)

HOMECLEAN

Mężczyzna

Z nami od: 29-06-2010

Poszukaj w necie do kupienia Łuj czyli smalec z wilka lub niedzwiedzia i po podgrzaniu lekko w niewielkiej ilosci rozpryskac na obrzezach trawnika GWARANTUJE ZE NIE TYLKO KOTY ALE I INNE ZWIERZETA BEDA OMIIJAC TWÓJ TRAWNIK Z DALEKA

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIMNumer SkypeNumer gadu-gadu

jupisia

Post #4 Ocena: 0

2010-09-08 12:03:46 (15 lat temu)

jupisia

Kobieta

Z nami od: 17-08-2010

Ja jestem uczulona na roztocza; nie mam typowych objawów takich jak katar a wypryski ale mam to szczęście, że silne objawy z czasem ustąpiły, organizm się zahartował, chociaż początki były straszne, bo wdarł się gronkowiec. Przy tego rodzaju alergii wystarczy zadbać o własne mieszkanie. Sprzątać regularnie co 2 dzień, pozbyć się zbędnych bibelotów, często prać pościel, wietrzyć mieszkanie. Higieniczny tryb życia i da się żyć. Ja lubię mieć czysto w domu więc dla mnie to nie problem. Jeśli chodzi o wymianę dywanów na panele, tutaj nie mam tej możliwości ale mam je w PL i taką podłogę trzeba myć codziennie a praniem dywanów tutaj, zajmuje się mój mąż więc on dba o tę kwestię ;)

[ Ostatnio edytowany przez: jupisia 08-09-2010 12:04 ]

Do góry stronyOffline

roztocz

Post #5 Ocena: 0

2010-09-08 12:03:50 (15 lat temu)

roztocz

Mężczyzna

Z nami od: 23-05-2007

Cytat:

2010-09-08 10:11:36, HOMECLEAN napisał(a):
Poszukaj w necie do kupienia Łuj czyli smalec z wilka lub niedzwiedzia

sa to zwierzeta chronione i sprzedawanie czesci ich ciala jest scigane z urzedu!
Praca - to bardzo prymitywny sposob spedzania czasu.

Do góry stronyOffline

jupisia

Post #6 Ocena: 0

2010-09-08 12:08:47 (15 lat temu)

jupisia

Kobieta

Z nami od: 17-08-2010

Cytat:

2010-09-08 10:11:36, HOMECLEAN napisał(a):
Poszukaj w necie do kupienia Łuj czyli smalec z wilka lub niedzwiedzia i po podgrzaniu lekko w niewielkiej ilosci rozpryskac na obrzezach trawnika GWARANTUJE ZE NIE TYLKO KOTY ALE I INNE ZWIERZETA BEDA OMIIJAC TWÓJ TRAWNIK Z DALEKA

:-o :-Y

Do góry stronyOffline

krakn

Post #7 Ocena: 0

2010-09-08 14:21:40 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Cytat:

2010-09-08 10:07:32, HOMECLEAN napisał(a):
a powiec mi co mozesz mi powiedziec na temat niszczenia wielu rodzaju wykładzin zwiazane z wysoka temperatura wiekszośc tych tanich jest własnie bardzo podatna na zniszczenie po upraniu w tak wysokiej temperaturze bo widze ze nikt:-? o tym nie mowi tylko przechwalacie sie temperatura i dobrym cisnieniem ssania i nie zebym chciał zrobic Ci tu anty reklame pozdrawiam

Yhy :))
A przez 7 lat nic tylko wymieniam karpety, oczywiscie w ramach reklamacji na nasz koszt, i dlatego nikt nic nie mowi :)))

Do góry stronyOffline

krakn

Post #8 Ocena: 0

2010-09-08 14:33:00 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Cytat:

2010-09-08 10:07:32, HOMECLEAN napisał(a):

Yhy :))
A przez 7 lat nic tylko wymieniam karpety, oczywiscie w ramach reklamacji na nasz koszt, i dlatego nikt nic nie mowi :)))

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2010-09-08 15:29:19 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2010-09-08 15:54:56 (15 lat temu)