MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Gdy masz alergie, odchody z roztoczy czas usunąć? również wosk, rdze, smród moczu itd

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 2 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2008-07-05 22:22:44 (17 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Lato w pełni

ostatnio bardzo dużo telefonów od osób szukających pomocy, gdyż mają w domu różnego rodzaju robactwo, od pluskw, przez pchły na karaluchach kończąc.
No cóż wiemy że często mamy "dziwnych" sąsiadów, a robactwo to urodzeni turysci.

Czasami spotykam się ze zdaniem że ktoś szuka czyszczenia wykładzin super tanio, w tym tygodniu właśnie czyściłem po takiej usłudze, mieszkanie z 2 sypialniami schodami i pokojem dziennym, bardzo brudne, ktoś się skusił na usługę za 45 funtów, hm, wg moich wyliczeń facet zrobił wolantariat... a po przyjeździe ... no cóż skoro ktoś mnie zamówił to mówi samo za siebie, niemniej jednak warto wiedzieć że urządzeniem za 500 funtów można sobie odświeżyć czysty dywanik, a nie świadczyć usługi.
Na takich fachowców jest określenie.

Ważne jest by maszyna miała jak największą siłę ssania, dzięki temu wraz z wodą odsysamy zostaje brud, jeżeli maszyna jest słaba, nie tylko woda/ detergent zostaje.

Dobrze by maszyna natryskiwała detergent o wysokiej temperaturze dlaczego?
Po pierwsze gorąca woda przyśpiesza reakcje chemiczną, detergent w krótszym czasie reaguje z tłuszczem i zmniejsza się napięcie międzycząsteczkowe.

Tym sposobem szybciej i dokładniej zostaje wypłukany brud

Nie bez znaczenia jest ze detergent o temperaturze ponad 110 st C podgrzewa na kilkadziesiąt sekund wykładzinę czy materiał tapicerki do temperatury ponad 70 st, co skutkuje dezynfekcją.

No i do sedna czyste karpety bez grzybni, bez brudu są jałowe i nieprzyjazne dla robali, natomiast brud.. no cóż istny supermarket.

Czyszczenie wykładzin, podobnie jak mycie wanny, ;-) nie robi się dla Landroda, robi sie dla własnego zdrowia, zwłaszcza gdy zamierzamy mieszkać tam jeszcze przez jakiś czas...
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2008-07-06 14:37:36 (17 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Jakby co to ja nie zapomnialam o Twoich uslugach, ale czekam az skonczy sie remont w mieszkaniu :-) Nie moge patrzyc na te "biale" dywany :-)
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #3 Ocena: 0

2008-07-06 14:59:37 (17 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Ok, ale od 1 sierpnia do 17tego planuje urlop, Potem co prawda robie potężne zlecenie przez 2 tygodnie od 8 do 16tej, ale w sobotę lub po tej godzinie, będzie można wpaść i machnąć ci chatę :)
Miło że pamiętasz :)

Do góry stronyOffline

Kane

Post #4 Ocena: 0

2008-08-06 23:47:03 (17 lat temu)

Kane

Mężczyzna

Z nami od: 21-05-2007

Tak naprawde jedynym dlugoterminowym rozwiazaniem dla alergikow uczulonych na roztocza (a raczej ich odchody) jest zmiana dywanow na panele i potapetowanych na pomalowane sciany. Latwo zmywac/odkurzac podloge co kilka dni i klopot z glowy - inaczej trzeba wiecznie walczyc z roztoczami w dywanach.

To tylko taka dygresja bo oczywiscie nie kazdy moze wymienic dywany, z roznych wzgledow.
Think of ways to make it possible, not why it cannot be done. Figuring things out for yourself is the only freedom anyone really has. Use that freedom.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #5 Ocena: 0

2008-08-07 00:16:54 (17 lat temu)

krakn

Mężczyzna

poniekąd masz racje, panele, ale dobre panele mają ten plus że łatwo je zetrzeć, z tym że kupując należy wybrać odpowiednią twardość, te najtańsze są bardzo miękkie nie tylko wygniatają się pod naciskiem mebli i obcasów, ale również ścierając je wilgotnym mopem (nie mokrym) okazuje się ze brzegi się wywijają, co ciekawe, na takie trafiam nawet na canary Wr.!
W polsce do pomieszczeń biurowych kupiłem panele o najwyższym stopniu twardości, były droższe niż parkiet, ale przez 7 lat dziewczyny w szpilach nawet nie wgniotły obcasa.
Poza tym panel choć ma plusy to w warunkach Londynu ma ten minus ze latający pył trzeba ścierać codziennie.
dalej, panel sam w sobie bywa ładny, np niesamowity panel z drewna bambusowego, a czarny po prostu powala, jednak delikatność cena zmusza do użycia dywaników, chodników itp.
No i jeszcze jedno, roztocza są nie tylko w carpetach, ale również w sofach, poduszkach itd, to paskudztwo żywi się naszym naskórkiem a wiec gdzie go rozsiewamy to tam jest.
PS.
No i jeszcze jedno, wymienić wykładziny na panele nie jest takie proste, często trzeba zrobić pod spodem istny remont, wygłuszyć ocieplić utwardzić, wyrównać! i dopiero kłaść panel, no i ... trzeba być właścicielem, albo uzyskać zgodę właściciela.

[ Ostatnio edytowany przez: krakn 07-08-2008 00:19 ]

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2008-08-07 02:13:31 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krakn

Post #7 Ocena: 0

2008-08-07 16:04:44 (17 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Cytat:

2008-08-07 02:13:31, pc_complex napisał(a):
Reklama dzwignia handlu:-D

Masz racje :)
Ale czy ja gdzieś nie mam racji?? ;-)
Wszystko z praktyki :-]

Do góry stronyOffline

krakn

Post #8 Ocena: 0

2008-08-22 22:04:30 (17 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Cytat:

2008-08-06 23:47:03, Kane napisał(a):
Tak naprawde jedynym dlugoterminowym rozwiazaniem dla alergikow uczulonych na roztocza (a raczej ich odchody) jest zmiana dywanow na panele i potapetowanych na pomalowane sciany. Latwo zmywac/odkurzac podloge co kilka dni i klopot z glowy - inaczej trzeba wiecznie walczyc z roztoczami w dywanach.

To tylko taka dygresja bo oczywiscie nie kazdy moze wymienic dywany, z roznych wzgledow.

No i właśnie, utrzymanie czystości na panelach, czy podłodze z twożywa sztucznego też nie jest takie proste, mimo że mopujemy czyścimy i zamiatamy z czasem okazuje się że podłoga przybrała dziwny marmurkowy kolor.
Co ciekawe z praktyki niedawno pezwz przypadek czyszczac dywanik prysnołem gorącym detergentem na taką własnie podłoge, okazało się że zrobiła się czysta plama, miałem mało czasu więc zaproponowałem że zostawie w wiadrze z mopem roztwór detergentu.
jakie było moje zdzienie gdy chcąc zrównać ramkę mopem, nie udało się!
trzeba było uruchomić maszynę i wyczyścić całą podłogę przywracając jej oryginalny kolor :)

czyszczenie wysoką temperatura detergentem, a potem nakładanie specjalnego środka polerującego, to nie tylko higiena i ładny wygląd ta emulsja zabezpiecza również panele podłogowe przed puchnięciem od wody, gdy np, zdaży nam się coś wylać lub nieopatrznie ktoś z mopuje zbyt mokrym mopem podłogę i nie wysuszy natychmiast.

tą metodę stosujemy również w biurach, szkołach, przychodniach lekarskich itp.

A tak to wygląda, z praktyki, tu zastosowaliśmy połysk 25% ale z domieszka metalizera, co wydłuży żywot, nawet do 12 miesiecy.
najpierw zdzeramy brud i stare nabłyszczacze specjalnymi szczotkami i padami oraz hemią.

Potem brud i woda jest zbierana i spłukiwane jest gorąca ponad 100C wodą
Spryskiwanie wysokim ciśnieniem 400PSI wypłukuje sie kąty i jednocześnie odsysa, dzięki temu nic nie zostaje i nie rozmazuje się tak jak mopem.

następnie zmatowiona podłoga suszona

a potem nakładamy taki błysk i jest błysk :)

Do góry stronyOffline

krakn

Post #9 Ocena: 0

2008-09-17 20:59:28 (17 lat temu)

krakn

Mężczyzna

osoba która pisała do mnie rozpaczliwy email w sprawie likwidacji pluskw, email z serwera WP, bardzo proszę o kontakt telefoniczny, WP ma sadystycznie przesadny system sntyspamowy wszystkie emaile odrzuca

Do góry stronyOffline

krakn

Post #10 Ocena: 0

2009-03-01 20:30:17 (16 lat temu)

krakn

Mężczyzna

tak mordujemy roztocza ;-) sporo pytań jak to działa wiec pokazuje na filmie.
nie mogę wstawić filmu wiec zapraszam na moją strone

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,